Másnak sincs tekintettel arra a parja hogy terhes? ( hosszan lent)
2. babámat várom. 26 hetes vagyok. Sokszor elfaradok egy 1.5 eves mellett. A kislányom mellett itt van egy 86 eves fekvo beteg mama .. akit tapszerezni kell / pelenkazni / furdetni forgatni - emelni kell. Pentek ota anyósom is itt van ( 76 eves ) aki le esett a lepcsorol ( vele nincs sok gond csak figyelni kell ra is hogy egyen igyon ) ..
A párom van mikor sokat segít ( katona 24 szolgalatban van ) viszont van hogy semmit. Amit en ugy elek meg hogy nincs tekintettel arra hogy babat varok es jo lenne nekem is pihenni.
Tegnapi napom leirom
Reggel 6:30 kor keltem . Gyors reggeli .. kislanyom 7 kor kelt neki is reggeli . Szeme be volt dagadva igy a delelott nem is volt kérdéses mentunk a szemeszetre.
Mielőtt el mentem volna ki takaritottam a házat.
Negyed 10 kor indultunk szemeszetre . Fel 12 re ertem haza . Parom ekkor ment boltba . Itthon mosogatni valo vart . Kaja készítés. Fagyoban volt bableves / milanoi le fagyasztva ez csináltam meg . De mivel ma szolgálatba megy a párom főzni kellett rizst . Sutottem melle mirelit csirke mellet es sajtot . Foztem tesztat . El mosogattam . Magamnak kulon kellett fozzek terhességi cukor miatt. fel 3 ra lettem kesz. Fel jöttem a csaladhoz . Parom kidolve ( ami 24 szolgálat után érthető) igy megnyertem a 1.5 evest magamnak. Játék. Ezutan mentem mamat megnezni. Fel 5 lett . Parom meg mindig alszik . Uzsonna. Utana a kislányom még játszott. Este furdes / mama furdetese / vacsoraztatasa ( 1 óra minimum ) 8 ra lettem kesz . Gyors tusolas . Kislányom szobaba uvolt hogy anya . Erte megyek . Viszem furdeni . Fel 10 kor kerultem ágyba. Be vallom nagyon el faradtam . Tegnapi nap folyamán kb 1 orat pihentem. Ma reggel a kukat is en huztam ki . Derekam le szakad. Segitseg 0 .
Őszintén tul reagálom ? Vagy mas is mindent egyedul csinál?
Nehogy már a baba legyen baj. A gyereknevelés természetes, nem a két idős gondozása. Szép dolog a segítség, de nem lehet elvárni egy több gyerekes anyától, akinek ennyit dolgozik a férje.
Ezt a rokonságnak, a két idős többi gyerekének kéne látnia.
De úgy látom, a válaszolók szerint ez így természetes.
Kérdező, azért az életed ne áldozd rájuk, mert ennél sokkal rosszabb leheta helyzet. Kérj mielőbb segítséget.
Az a baj, hogy az öreg soha senkinek nem kell, mindenki csak a nyugdíját szeretné, de úgy, hogy csinálni semmit se kelljen érte. Így aztán ha van is más rokon, nyilván úgy vannak vele, hogy a kérdező úgyis otthon döglik, akkor belefér az idejébe a mamika is.
A férjed egy tuskó kérdező, az enyém is katona, ő is szokott szolgálatba járni, és igen, van pihenő idejük, bár nyilván nem annyi, mint egy teljesen átaludt éjszaka, de azért az nem kifogás arra, hogy semmit sem csinál, főleg, hogy ahogy írod ébren van ő, csak épp telefonozik meg ilyenek. Az én férjem csak igen kivételes esetben fekszik le szolgálat után, ugyanúgy fent van utána egész álló nap és segít mindenben, annyi, hogy az nap kicsit korábban fekszik le, mert az előző éjszakai kevesebb alvás miatt hamarabb igényli a lefekvést valamivel.
Ez, amit a te párod művel egyenesen szégyen! Egy normális katona az katona mindenütt és ugyanúgy, ahogy a saját körletében, laktanyában mindent rendben kell nekik tartani, otthon is ezt minimum maga után csinálnia kéne, igénye kellene, hogy legyen rá, főleg egy félidőn túl lévő várandós feleséggel, akinek még egy kisgyerekről és öregekről is gondoskodni kell. Fel se fogom, én már 30-as vagyok, de 16 éves koromtól csak katonákkal jártam, és az összes olyan volt, hogy nem tudta levetkőzni a rendrakási szokásait. Az ágyat bevetették minden reggel, mikor kiszálltak belőle meg ilyenek. A férjem is ilyen. Mondjuk az is igaz, hogy ő már 40 éves és a hasonló korú társaival gyakran mondják, hogy mai fiatalok már nem olyanok mint ők, csak tessék lássék csinálnak mindent, tátognak mint a hal, a határon a melegedő sátorban köpdösik szét a szotyi héjat, meg széthagyják a szemetet és csak néznek, ha szólnak neki, hogy mit képzelnek. Ezen kívül még bele vannak szédülve a telefonba. Ez persze nem foglalkozás kérdése, mindenhol vannak ilyenek, de ez általános. Viszont neki erre pont, hogy nem kifogás a katonaság, hanem épphogy ez az ő szégyene, hogy katona létére szolgálat után csak sír, hogy álmos, ha meg nem alszik akkor meg a telefonját nyomja és szarik a fejetekre és semmit se vesz észre.
Sürgősen beszélj vele, mert ez így nem normális!
32 egyetértek veled. Az én párom 32,de ő se fekszik le míg nincs rend. Neü katona,mérnök,de télen volt éjjel 12órában,egész éjjel telefonáltak neki,meg ő is és itthon nem feküdt le aludni,a gyerekeivel volt és éjjel kelt a babához ő is.
Egy férfi nem leül a munka után,hanem segít és felfogja,hogy a gyerekkel otthon lenni sem könnyebb. Párom is mindig mondja,hogy le a kalappal,ő nem tudna otthon lenni állandóan és hiába imádja a gyerekeket,neki könnyebb dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!