Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak sincs tekintettel arra...

Másnak sincs tekintettel arra a parja hogy terhes? ( hosszan lent)

Figyelt kérdés

2. babámat várom. 26 hetes vagyok. Sokszor elfaradok egy 1.5 eves mellett. A kislányom mellett itt van egy 86 eves fekvo beteg mama .. akit tapszerezni kell / pelenkazni / furdetni forgatni - emelni kell. Pentek ota anyósom is itt van ( 76 eves ) aki le esett a lepcsorol ( vele nincs sok gond csak figyelni kell ra is hogy egyen igyon ) ..

A párom van mikor sokat segít ( katona 24 szolgalatban van ) viszont van hogy semmit. Amit en ugy elek meg hogy nincs tekintettel arra hogy babat varok es jo lenne nekem is pihenni.

Tegnapi napom leirom

Reggel 6:30 kor keltem . Gyors reggeli .. kislanyom 7 kor kelt neki is reggeli . Szeme be volt dagadva igy a delelott nem is volt kérdéses mentunk a szemeszetre.

Mielőtt el mentem volna ki takaritottam a házat.

Negyed 10 kor indultunk szemeszetre . Fel 12 re ertem haza . Parom ekkor ment boltba . Itthon mosogatni valo vart . Kaja készítés. Fagyoban volt bableves / milanoi le fagyasztva ez csináltam meg . De mivel ma szolgálatba megy a párom főzni kellett rizst . Sutottem melle mirelit csirke mellet es sajtot . Foztem tesztat . El mosogattam . Magamnak kulon kellett fozzek terhességi cukor miatt. fel 3 ra lettem kesz. Fel jöttem a csaladhoz . Parom kidolve ( ami 24 szolgálat után érthető) igy megnyertem a 1.5 evest magamnak. Játék. Ezutan mentem mamat megnezni. Fel 5 lett . Parom meg mindig alszik . Uzsonna. Utana a kislányom még játszott. Este furdes / mama furdetese / vacsoraztatasa ( 1 óra minimum ) 8 ra lettem kesz . Gyors tusolas . Kislányom szobaba uvolt hogy anya . Erte megyek . Viszem furdeni . Fel 10 kor kerultem ágyba. Be vallom nagyon el faradtam . Tegnapi nap folyamán kb 1 orat pihentem. Ma reggel a kukat is en huztam ki . Derekam le szakad. Segitseg 0 .

Őszintén tul reagálom ? Vagy mas is mindent egyedul csinál?

2017. márc. 15. 05:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

A kifogások mennek hogy miért nem a pároddal beszélsz, egyszerűbb itt panaszkodni.

Tegnap azt mondod nem csinált délelőtt semmit csak telefonozott. Akkor miért nem mondtad neki, hogy vigye el ő dokihoz? Vagy miért nem kéred meg ilyenkor hogy segitsen? Ha nem akar, akkor meg elmagyarázod neki hogy nem tudsz mindent te csinálni. Kit érdekel hogy hallgatózik az anyja.

De lehet hogy segitene, csak így szokta meg. Van aki nem veszi észre magát, szólni keĺl, hogy rájöjjön hogy neki is van 2 keze, de akkor csinálja. Csak ahhoz ki kellene nyitni a szád.

2017. márc. 15. 09:35
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Ésszerűsítsd a feladataidat, és kérj segítséget, ha szükséges.

Legyen tiszta ruha, tiszta edény, a takarításból meg annyit csinálj, amennyit bírsz, ha a gyereket orvoshoz kell vinni, akkor takarítasz másnap.

Főztél magadnak kaját, a többieknek meg bablevest, milánóit, tésztát, csirkét, sajtot és rizst - ez tök fölösleges. Ha válogatósak, és nem eszik meg a kaját, amit Te, akkor is elég lenne pl. csak sült csirkét meg rizst főzni két napra, vagy csak egy nagy adag tésztát.

Ha épp segítségre van szükséged, akkor meg szólj, ne magadban puffogj, hogy "bezzeg én terhesen ezt is megcsinálom, ők meg észre sem veszik". Szólj! Ha nagyon készen vagy, akkor mondd meg a párodnak, hogy "nagyon fáradt vagyok, szeretnék egy órát pihenni/nagyon sok itthon is a dolog, kérlek, vidd el a gyereket szemészetre/játszál vele egy órát. De ha már anyósod úgyis ott van, tőle is kérhetnél segítséget. Azt mondod, vele nincs gond, nem érzi rosszul magát. Megkérheted, hogy figyeljen az unokájára egy órát, amíg Te elmosogatsz.

2017. márc. 15. 09:39
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem eszi meg??? Akkor biza csinál magának! Vagy tudod mit, akkor csináld! Mindenre van kifogás, sajnos nincs mit tenni ezek szerint.
2017. márc. 15. 09:41
 24/41 A kérdező kommentje:
76 eves az anyósom múltheten pénteken le esett a lepcsorol. Szerintetek mennyire lehet ra bizni barmit is ? Az ok hogy " nincs vele gond " de segiteni se tud .... Hiaba kertem az volt a valasz hogy o is faradt 🙁 . A masodik babank szoptatas alatt jott 0 mensim volt mert szules utan nem jott meg .13 hetesen derult ki , természetesen orulok neki, de később szerettem volna .
2017. márc. 15. 10:43
 25/41 anonim ***** válasza:
A Mama emelgetése, forgatása nem várandósnak való, fogadjatok mellé pl. egy önkormányzati ápolót vagy egy olcsóbb asszonyt, aki naponta eljön hozzá vagy tegyétek otthonba. Az én párom is sokat dolgozik, fürdetésre ér haza és ennyi, napközben nem pihenek, mert a pici babánk csak rajtam tud elaludni ebben a korszakában. Én 11 körül megyek ágyba és 6-fél 7-kor kelek 1-2 hajnali ébredéssel, de nem szólok semmit, mert csak egy gyerekem van még és a nagyszülők azért be tudnak segíteni. Anyósod nem tud ellenni a lányoddal picit? Aki 24 órát dolgozik, az nem sokat tud segíteni másnap. Finoman azért szóvá tenném, ha nem bírnám.
2017. márc. 15. 11:26
 26/41 anonim ***** válasza:
88%
Még attól is a rosszullét kerülgetett, hogy olvastam az írásod... Nonszensz az egész. Tudom, az elfekvő gáz. De azt sem értem hogy merülhetett fel, hogy a nagymamát te terhesen gondozod kisgyerek mellett? Egyáltalán megkérdezett valaki, vagy csak rád sózták? De nyugtasson meg a gondolat (persze ironikusan értem!), hogy a terhesség végére úgy ki fogsz purcanni, hogy pihengethetsz a kórházban, aztán majd leshet a férjed, hogy oldja meg a nagymamát, az anyját meg a kislányt. Értem én, hogy katona meg fáradt meg stb., de 4 bőrt akkor sem lehet lehúzni egy rókáról!
2017. márc. 15. 11:44
 27/41 anonim ***** válasza:
31%

Szoptatás alatt nem védekeztetek, holott nyilván tisztában vagy vele, hogy az első menstruációt megelőzi a peteérés,tehát BÁRMIKOR teherbe eshetsz??

Hát nálad tényleg komoly problémák vannak.

2017. márc. 15. 11:48
 28/41 anonim ***** válasza:
38%
Engem csak az érdekelne, hogy erre mi a pcsanak kellett második gyereket is bevallalni
2017. márc. 15. 14:14
 29/41 anonim ***** válasza:
26%
Nem is ertem ha ilyen nehez,es kenyelmetlen az elet minek vallalnak sokan meg egy gyereket,vagy a harmadikat negyediket! Jesszusom! Nekem egy fiam van,boven eleg 3 eves,sokat szenvedtem a szules alatt,es mikor jottek a fogai,de ott volt anyukam,a dednagypapa,mama,apukam,hugom,ferjem is max du.6-7re hazaert a munkabol. De en meg sem vallalnek meg egyet. Mondtam is a ferjemnek,mondta oke! Ennyi. Oda is figyelunk a vedekezesre,mert meg veletlenul se szeretnek meg egyet.
2017. márc. 15. 14:28
 30/41 anonim ***** válasza:
Gondolj bele,nagyobb hassal,meg ahogy kozeleg a szules egyre rosszabb farasztobb lesz minden. Mi lesz veled/veletek? Ha ez igy marad? Hogy visszakerdezzek....ezen meg nem gondolkodtal el? Mert ha megstuletik,csak meg nehezebb lesz. Ez van. Jobb lett volna ha nem vallaltal volna meg egyet.
2017. márc. 15. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!