Másnak sincs tekintettel arra a parja hogy terhes? ( hosszan lent)
2. babámat várom. 26 hetes vagyok. Sokszor elfaradok egy 1.5 eves mellett. A kislányom mellett itt van egy 86 eves fekvo beteg mama .. akit tapszerezni kell / pelenkazni / furdetni forgatni - emelni kell. Pentek ota anyósom is itt van ( 76 eves ) aki le esett a lepcsorol ( vele nincs sok gond csak figyelni kell ra is hogy egyen igyon ) ..
A párom van mikor sokat segít ( katona 24 szolgalatban van ) viszont van hogy semmit. Amit en ugy elek meg hogy nincs tekintettel arra hogy babat varok es jo lenne nekem is pihenni.
Tegnapi napom leirom
Reggel 6:30 kor keltem . Gyors reggeli .. kislanyom 7 kor kelt neki is reggeli . Szeme be volt dagadva igy a delelott nem is volt kérdéses mentunk a szemeszetre.
Mielőtt el mentem volna ki takaritottam a házat.
Negyed 10 kor indultunk szemeszetre . Fel 12 re ertem haza . Parom ekkor ment boltba . Itthon mosogatni valo vart . Kaja készítés. Fagyoban volt bableves / milanoi le fagyasztva ez csináltam meg . De mivel ma szolgálatba megy a párom főzni kellett rizst . Sutottem melle mirelit csirke mellet es sajtot . Foztem tesztat . El mosogattam . Magamnak kulon kellett fozzek terhességi cukor miatt. fel 3 ra lettem kesz. Fel jöttem a csaladhoz . Parom kidolve ( ami 24 szolgálat után érthető) igy megnyertem a 1.5 evest magamnak. Játék. Ezutan mentem mamat megnezni. Fel 5 lett . Parom meg mindig alszik . Uzsonna. Utana a kislányom még játszott. Este furdes / mama furdetese / vacsoraztatasa ( 1 óra minimum ) 8 ra lettem kesz . Gyors tusolas . Kislányom szobaba uvolt hogy anya . Erte megyek . Viszem furdeni . Fel 10 kor kerultem ágyba. Be vallom nagyon el faradtam . Tegnapi nap folyamán kb 1 orat pihentem. Ma reggel a kukat is en huztam ki . Derekam le szakad. Segitseg 0 .
Őszintén tul reagálom ? Vagy mas is mindent egyedul csinál?
En mar rogton az elejen lattam a hibat, vegig sem olvastam.
Reggel hazat takaritasz, van ketfele kaja es megis 3-4-iket fozol??? Te TIPUKUSAN a sajat magabol cseledet es martirt krealo no vagy.
Kicsit gondolkodj es ne vallalj be minden sz.art.......ket beteg van a hazban, tenyleg a csillogo haz a legfontosabb?
Minek 4 fajta kaja?? Etteremben eltek?
Fejezd be ezt, ha jobb eletet akarsz. A panaszkdo haziasszonyok 90%-a direkt hatvan felesleges hazimunkat megcsinal aztan sajnaltatja magat. Terj eszhez!
a 86 eves mamamak van gondozoja hetkoznap ... aki pelenkat cserel / at oltozteti es csa . Otthonban nincs hely csak el fekvő osztalyon ahol borzalmas a körülmény. Megertem a párom hogy 24 utan faradt viszont neki a 24 órában van pihenoje amikor tud aludni es azon kivul ul / jarorben van ... Délelőtt semmit nem csinált. Nyomta a telefont es tvt nézett. A 86 eves mamanal ugyanúgy voltam ebedkor / reggel is es este is . Tudod ffiak alig tudjak megemelni es igenis terhesen baromi nehez . Reggel a kukat is ki tudta volna huzni . Meg a sajat ruhajat nem rajtam keresni , hogy legalább hajnalban aludni tudjak .
24 oras szolgalatom van nekem is . Egy 1.5 eves felügyeletet igényel. Nem lehet engedni hogy egyedul jatszon mert baleset is tortenhet . Ejjel nem alussza at az ejszakat . Sot a mama se .... Szóval képzeld 1.5 eve elek 4/5 óra alvasokkal .. Igaz most kimerültem . Természetesen fogunk errol beszélni, de ma szinten szolgálat. Vasárnap indul hatarra . Sokat vagyok egyedül. Es ugy gondoltam hogyha mar itthon van akkor picit segit . En mindenkinek a véleményét el fogadom mert mas helyzetből látja. Orulok hogy jott ffi válasz is .
Hogyhogy estere alig latszik? Egy masfel eves nem tud naponta osszecsesz.ni egy egesz hazat....
Fozes: egyszerusits esszel. Vagy olyat fozz amit te is es ferj is megeszik (terhessegi cukros baratnom ezt csinalta), vagy ha latod hogy keves akkor neha lehet rendelni!
Szemorvos: a ferjednek kellett volna szolni hogy vigye el.
Neked kellene beszelni a ferjeddel es optimalizalni a felesleges hazimunkat. 4 fele kaja.......ez akkor is irrealis. Eszembe jut rolad egy baratnom aki panaszkodik a huzos hetkoznap reggeleik miatt. Sokadik alkalommal mwgkwrdeztem mi a frasz huzos? Igy kezdte: "hat minden reggel mast akarnak a gyerekek, egyik nap palacsinta, masik reggel gofri, harmadikon byndaskenyer"...jaa.....mondtam hogy ne is folytassa! A gyerekek ugyanis be vannak fizetve az oviba biokajara is.....ennyit arrol hogy a nok nagy resze krealja maganak a panaszai okat.
Oké szivi,értjük,nagyon szr neked! A férjednek mikor mondod ezt el???
Csak mert mi nem tudunk közvetíteni közted és a férjed között!
És tényleg nem értem,ha ilyen magatehetetlen a férjed,hogy azt se tudja hol a ruhája,minek kellett nektek nég egy gyereket gyártani?? Hogy még több teendő legyen,és legyen miért panaszkodni??
A mamát,ha egy férfi sem tudja megfordítani,ugye nem gondoltad,hogy elhiszem,hogy majd te terhesen forgatod???
Amúgy meg amíg itt válaszolgattál pihentél,szóval...
Szia.
Harmadik gyermekünket várjuk. Én dolgozok munkahelyen. Igaz, még csak az elején vagyok,de állandóan émelygek,fáj a fejem és hányok. A férjem van, hogy három négy napig nincs itthon,mivel a munkája miatt sokszor megy vidékre vagy külföldre. A nagyobbik fiam,aki nyolc éves, heti három alkalommal jár edzésre. A kislányom, aki négy éves, heti kétszer. Mindenhova én viszem őket. Emellett főzök,mosok és takarítok itthon. Amikor apa itthon van mindenben segít, ezt megbeszéltük. Ő is és én is gyakran fáradtak vagyunk, de ez van. Közösen vállaltuk. Közösen csináljuk, amikor itthon van. Van,amikor hajnalban jön haza, olyankor ő is alszik napközben. Nekem evidens,hogy ő olyankor pihen. Amikor én vagyok nagyon rosszul, akkor ő csinálja az itthoni dolgokat, vagy viszi a gyerekeket. Ennyi.
Csak azért írtam le,hogy lásd, nem csak neked van dolgod és nem csak neked van feladatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!