Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megkaptam az amniocentézis...

Megkaptam az amniocentézis eredményét, és 99 %ban kizárják a genetikai rendellenességet a 13,18,21-es triszóma vizsgálata kapcsán. AZ amnió nem 100 %-os?

Figyelt kérdés
Eddig mindenki azzal beszélt rá, hogy csak ez az egy vizsgálat, ami 100 %-ban választ ad. Akkor miért 99 % van a papíromon? Aggódjak tovább?? 39 éves vagyok, első baba.
2010. máj. 10. 11:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
úrég, ez nem komoly kérdés, ugye?? 1%os hibahatárt majdnem mindenhol adnak. Ha 90%lenne, még megérteném hogy picit aggódsz, de így?!
2010. máj. 10. 11:39
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

semmiképpen ne aggódj.

100%-ot mondanak, valójában semmiért nem vállalnak ennyit.

Örülj, hogy semmi baj nem történt, maga a vizsgálat sem veszélytelen, ha a "hasbaszúrósról" beszélünk

2010. máj. 10. 11:46
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, arról beszélünk, a hasbaszúrósról. Minden rendben ment. De azt mondták, maga a vizsgálat 1 % vetélési kockázattal jár, és mindenki riogatott, hogy az nagyon sok, 100ból egy baba meghal... Aztán meg az eredmény is hagy maga mögött 1 % kételyt.... Az arány ugyanaz. Ezért kérdeztem rá.
2010. máj. 10. 11:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

ne izgulj, ne félj, az árt a babának. Túl vagytok rajta, semmi baja nem lesz.

A vizsgálatot többé nem vállalnám, bár nem is lesz több gyerekem, így nem mérvadó a véleményem.

Nálunk az ultrahangfej megcsúszott, nekiütődött a már bent lévő tűnek.

A baba megijedt, és kb egy hétig nem éreztem mozgást.

Szerencsére semmi baja nem lett, de többé nem vállalnám.

Van már aránylag megbízható vérvizsgálat

2010. máj. 10. 12:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne kell aggódnod, minden rendben van. Még az apasági vizsgálat során is "csak" 99,8 % - os az eredmény. Ez a hibaszázalék inkább a mérőműszerekre vonatkozik, mert ugye az ember által szerkesztett műszerek nem tökéletesek. Kémikus vagyok, tudom, hogy egyes műszerek milyen hibaszázalékkal dolgoznak. A Te esetedben ez a hibaszázalék teljesen normális. Azért mondják, hogy az amnio 100 % - os, mert mindenfajta vérvizsgálat mellett ez a legbiztosabb vizsgálat, amivel ki lehet zárni bizonyos fejlődési rendellenességeket.

Élvezd a terhességed, hisz minden rendben van, tudod, hogy egészséges babátok lesz és a nemét is tudod már, ez alapján már nézegetheted a kisruhákat is. :D

Sok boldogságot!

2010. máj. 12. 10:26
 6/13 anonim ***** válasza:
Ugyan már!!!!!!!! Élvezd inkább a terhességed!
2010. máj. 12. 14:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Egyetértek az aggodalmaddal,engem az integrált vizsgálatra beszélt rá az "orvosom"(29000-ért),azzal,hogy ez a vizsgálat helyettesíti a szurkálást...Erre ma közölte a másik doki,akihez genetika uh-ra mentem,hogy mindenképpen meg kéne csinálni a magzatvízvizsgálatot:(Megjegyzem:nem a fájdalomtól,hanem a kockázattól félek...41 éves vagyok,első baba lesz.
2010. máj. 12. 19:13
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves Utolsó! Én is a kockázattól féltem elsősorban, de sajnos a mi korunkban már nagyobb a down kockázata, mint az amnio vetélési százaléka. Nekem azt mondta a genetikus, hogy csak nagyon extrém esetben megy el a baba illetve reped meg a burok, 4-5 nap szigorú fekvést javasolt és még két hétig semmi hirtelen mozdulat, 1 kilót sem szabad emelni, továbbá tilos előrehajolni és sűrűn leguggolni. Házasélet megvonás 3 hétig és fürdés helyett csak zuhany. Tudom, nagyon sok óvatosság, de megéri. :) Boldog babavárást!

2010. máj. 13. 12:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nem kell aggódnod, a 99% okés!!! :-)

Én 35 éves voltam tavaly, gond volt a babával, és lepény-biopszián voltam (végülis hasonló vizsgálat, hasfalon át vesznek mintát a lepényből, csak előbb meg tudják csinálni, mint az amniót), ahol be is igazolódott, hogy egy nagyon ritka gen. rendellenessége lenne, el kellett vetetni sajnos. :-(

Amúgy is mentem volna,a korom miatt, de mindenki le akart beszélni, de én tántoríthatatlan voltam, pedig riogattak, hogy meg akarom ölni a babámat? Merthogy el fogok vetélni, meg hasonló kedvességek. De nem nekik kellene egy beteg gyerekkel élni...

Most ismét terhes vagyok, voltam megint, és negatív lett, elvileg minden oké! :-)

Persze Én is aggódok így is, nehogy vmi más gond legyen, de reméljük a legjobbakat!

Boldog babavárást, és jó egészséget!

26+6 heteske

2010. máj. 13. 16:03
 10/13 anonim ***** válasza:
A "félős"vagyok!Ma a kerületi rendelőben voltam,gondoltam megpróbálom...Azt mondta az orvos,hogy mivel az integrált teszt eredménye teljesen jó lett,nem kell szúrni...Most akkor már tényleg nem tudom,hogy mit gondoljak,kinek hihetek?
2010. máj. 13. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!