Megkaptam az amniocentézis eredményét, és 99 %ban kizárják a genetikai rendellenességet a 13,18,21-es triszóma vizsgálata kapcsán. AZ amnió nem 100 %-os?
semmiképpen ne aggódj.
100%-ot mondanak, valójában semmiért nem vállalnak ennyit.
Örülj, hogy semmi baj nem történt, maga a vizsgálat sem veszélytelen, ha a "hasbaszúrósról" beszélünk
ne izgulj, ne félj, az árt a babának. Túl vagytok rajta, semmi baja nem lesz.
A vizsgálatot többé nem vállalnám, bár nem is lesz több gyerekem, így nem mérvadó a véleményem.
Nálunk az ultrahangfej megcsúszott, nekiütődött a már bent lévő tűnek.
A baba megijedt, és kb egy hétig nem éreztem mozgást.
Szerencsére semmi baja nem lett, de többé nem vállalnám.
Van már aránylag megbízható vérvizsgálat
Szia!
Ne kell aggódnod, minden rendben van. Még az apasági vizsgálat során is "csak" 99,8 % - os az eredmény. Ez a hibaszázalék inkább a mérőműszerekre vonatkozik, mert ugye az ember által szerkesztett műszerek nem tökéletesek. Kémikus vagyok, tudom, hogy egyes műszerek milyen hibaszázalékkal dolgoznak. A Te esetedben ez a hibaszázalék teljesen normális. Azért mondják, hogy az amnio 100 % - os, mert mindenfajta vérvizsgálat mellett ez a legbiztosabb vizsgálat, amivel ki lehet zárni bizonyos fejlődési rendellenességeket.
Élvezd a terhességed, hisz minden rendben van, tudod, hogy egészséges babátok lesz és a nemét is tudod már, ez alapján már nézegetheted a kisruhákat is. :D
Sok boldogságot!
Köszönöm a válaszokat!
Kedves Utolsó! Én is a kockázattól féltem elsősorban, de sajnos a mi korunkban már nagyobb a down kockázata, mint az amnio vetélési százaléka. Nekem azt mondta a genetikus, hogy csak nagyon extrém esetben megy el a baba illetve reped meg a burok, 4-5 nap szigorú fekvést javasolt és még két hétig semmi hirtelen mozdulat, 1 kilót sem szabad emelni, továbbá tilos előrehajolni és sűrűn leguggolni. Házasélet megvonás 3 hétig és fürdés helyett csak zuhany. Tudom, nagyon sok óvatosság, de megéri. :) Boldog babavárást!
Sziasztok!
Nem kell aggódnod, a 99% okés!!! :-)
Én 35 éves voltam tavaly, gond volt a babával, és lepény-biopszián voltam (végülis hasonló vizsgálat, hasfalon át vesznek mintát a lepényből, csak előbb meg tudják csinálni, mint az amniót), ahol be is igazolódott, hogy egy nagyon ritka gen. rendellenessége lenne, el kellett vetetni sajnos. :-(
Amúgy is mentem volna,a korom miatt, de mindenki le akart beszélni, de én tántoríthatatlan voltam, pedig riogattak, hogy meg akarom ölni a babámat? Merthogy el fogok vetélni, meg hasonló kedvességek. De nem nekik kellene egy beteg gyerekkel élni...
Most ismét terhes vagyok, voltam megint, és negatív lett, elvileg minden oké! :-)
Persze Én is aggódok így is, nehogy vmi más gond legyen, de reméljük a legjobbakat!
Boldog babavárást, és jó egészséget!
26+6 heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!