Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az amniocentézis csak a down...

Az amniocentézis csak a down kort szüri? Vagy más genetikai rendellenességet is?

Figyelt kérdés
nekem péntekre lesz meg az eredményem,szeretnék már megnyugodni végre.bár az uh-im tökéletesek.akkor minden rendben lessz?
2009. aug. 5. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a magzatvízvételi utáni 10-14 napban nem telefonáltak, akkor minden bizonnyal negatív eredményt kapsz. Nem csak a down-kórt szűrik, más rendellenességeket is. A 13-as, 18-as és 21-es triszómákat nézik, ezek sérülése okozza a leggyakoribb rendellenességeket.
2009. aug. 5. 19:58
 2/7 A kérdező kommentje:
miböl gondolod?nem mondták,h telefonálnak.muszály személyesen mennem az eredményért,már pont eltelt 3hét és csak pénteken megyek érte
2009. aug. 5. 20:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Jól írja a válaszoló valóban ezeket nézik. Bocs hogy beavatkozom, de kedden volt 3 hete, hogy nekem is megcsinálták és még nem tudom az eredményt, Nekem azt mondták, hogy ha gond van telefonálnak, ha minden ok, akkor postán küldik az eredményt. Én is bízom benne, hogy rendben lesz. Jó egészséget nektek és jó babavárást.

Én kivagyok már teljesen ettől a sok idegtől.

2009. aug. 5. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem a Baross utcában csinálták tavaly, azt mondták ha gond van (szerencsére nem volt),akkor 2 hét múlva telefonálnak.

Amúhgy 1 hónap múlva kellett menni az eredmény miatt és csináltak egy UH-ot is.

2009. aug. 6. 08:31
 5/7 A kérdező kommentje:
nekem,mindenképpen személyesen kell mennem érte,ma kelett volna,de tegnap telefonáltak,h,csak holnapra lessz kész.még egy nap idegeskedés.nálunk szlovákiában igy müködik.és az igaz,hogy legtöbben azaz 99%negativ eredménnyel tér haza?
2009. aug. 6. 08:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első vagyok. Nálunk így működik, az eredmény már két hét alatt megvan, ha pozitív lesz, akkor telefonálnak a minél gyorsabb beavatkozás érdekében (ha a szülők úgy szeretnék), de mivel rengetegen vannak, ezért kisebb rendellenesség vagy negatív eredmény esetén 1 hónap múlva rendelnek vissza.

Nekem is volt, onnan tudom ezeket, mert aki végezte a beavatkozást, ezt mondta. Nekünk azóta már megszületett az egészséges kisfiunk. Több rendellenességet is találtak az uh-on (agyi ciszták, kétoldali pyelontágulat)ezért volt a magzatvízvétel.

2009. aug. 6. 10:12
 7/7 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Szia!

Ma voltam a 20 hetes genetikai uh-on. Rákérdeztem a dokira, hogy mit tud az amnio leletemről, mert még nem kaptam semmit, és már kedden volt 3 hete, hogy megcsinálták. Utánanézett, mondta, hogy tegnap adták postára és hogy negatív lett. Majd jövő héten ide is ér a levél. Hát istennek most egy kicsit le tudtam ereszteni. Azt hiszem már más idegörlés nem lesz, csak még a cukorterhelés.

Remélem Neked is rendben lesz a leleted és örülhetsz az egészséges babádnak.

Minden jót kívánok.

20 km

2009. aug. 6. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!