Más is van, aki nem kapott az ismerösöktöl több zsák kismama és babaruhát?
Nem a rokonság ajándékaira gondolok, hanem amikor a rokonok, barátok, ismerösök "zsákban" odaadnak ajándékba a dsok kinött ruhácskát( esetleg kismama ruhát is, nemcsak gyerekruhát).
Körülöttem mindenki kap innen-onnan, nekünk nem adtak a mi ismeröseink Van más is, aki nem kap? :) köszönöm
Nem kaptunk, mert csaladban es barati tarsasagban is elso baba volt a fiam :)
1-2 rokon hozott neha turibol de azoknak nem orultunk, mivel nem is voltunk raszorulva ezert udvariasan megkoszontem es eltettem a szekreny melyere.
Miért van szinte mindenki lepontozva? Van jó válasz?
Ha van is, gondolom, nem az, hogy én pl. irtózom a használt cuccoktól.
Mi sem kap(t)unk. Aki ígérte, hogy majd mindent odaad, az most váratlanul ismét babát vár, szóval nekik is kell nem sokára... A tágabb rokonságban sok a gyerek, de velük csak felületes a kapcsolatunk, úgyhogy előbb adják oda ismerősnek, mint nekünk.
Mi vettünk új ruhákat is, de sokat használtan, babaruha csomag formájában. Eddig mindig meg voltam elégedve az állapotával. Majd kimosom, kivasalom őket. Én nem látom sok értelmét annak, hogy 4-5000-ért vegyek meg 1-2 darabot, amit lehet, hogy csak párszor tudok majd ráadni, és már ki is növi. Ebből a pénzből inkább olyan dolgokat veszek, amelyeket sokáig fog majd használni, és/ vagy a fejlődését szolgálja.
Tudom, sokan nem így gondolják, sokan ódzkodnak a használt ruháktól, mert az már volt máson. Tőlük veszem meg az újszerű, márkás 20-40 db-os csomagokat 4- 10.000. Ft-ért..
Szerencsere nem kaptunk , bar hasznalt ruhat nem adnek egy kisbabara.
Mast hasznaltan vettem ( kisagy, forgo, pihenoszek atb) de ruhat nem.
Azert aki csak 4-5000 forintert lat uj babaruhat az kicsit vakond...1500-ert lehet kapni tobbdarabos body vagy rugi szettet Tesco, Lidl, stb.
Aki ennyit sem tud babaruhakra kolteni vagy nem kellett volna gyereket vallalni csak ha biztosabb az anyagi hatter (ugyanis a babaruhak csak az eleje!! Ennel ahogy no, sokkal tobbe fog kerulni), vagy betegesen sporol.
19, az én lányom bizony teljesen leamortizálta az első ruhatárát. Ha reflux miatt kétnaponta mosnod kell (plusz a pisi/kakibalesetek az alkatára megfelelően illeszkedő pelenkát kutatva), nincs az a minőségi ruha ami ne sínylené meg. Pedig még sok ruhája is volt.
Később a kúszás, mászás, a hozzátáplálás miatti folytonos folttisztítás ette a ruhákat.
Csak azok a ruhái maradtak hibátlanok, amiket konkrétan átnőtt, azaz max. egyszer vagy egyszersem hordott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!