Csupán kiváncsiságból, van köztünk kismama aki
szolizik?
Nezd, attol hogy ok nem felnek, meg nem egeszseges. A dohanyos kismamak sem felnek, attol meg en felnek ezert nem tennem.
En szolifuggo vagyok, evek ota nem volt feher borom. Most babat varok szoval most lesz :)
Nekem a nogyogyaszom mondta hogy nem tesz jot a magzatnak, meg az elso terhessegemnel, szoval akkor is feher voltam (7 eve :))
2017. márc. 1. 13:33
2/14 A kérdező kommentje:
Mindig is fontos volt számomra a barna bőr (nem a szénné égett ) de most terhesen képtelen lennék akár 6percre is befeküdni.Majdcsak előbujik a nap és lehet óvatosan napozgatni :)
Imádok szoliba járni, még nyáron is. Hetente több alkalommal.
Nem rég született meg az első babánk.
A nőgyógyászom azt mondta, hogy az első 12 hétben hanyagoljam, utána annyit mehetek amennyit bírok, de túlzásba ne vigyem, mert az már árthat a magzatnak.
20.hétig mentem heti 1 alkalommal, de egyszerűen nem bírtam.
Így inkább hagytam a fenébe, fontosabb a babám egészsége. Kifehéredtem, utáltam, de túléltem. 6 hetes kontroll után elkezdtem megint járni, és 3 hét alatt visszajött a régi barna színem.
2017. márc. 1. 14:13
Kérdező, a napozás egy fokkal sem egészségesebb. És nrmem is a gyerekre, hanem rád káros igazán. De szépek is a májfoltok (a terhesség ugyanis fényérzékenységet okoz ~s foltosodásra hajlamossá tesz)! :)
2017. márc. 1. 14:19
5/14 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy heti páralkalommal 1-1fél óra napozás annyira károslenne,ennyit akkor is eltöltesz a napon ha sétálni indulsz vagy épp a városban jössz-mész :) nyilván nem délben akarok a sivatag közepén barnulni!De köszönöm aválaszt :) harmadik terhességem,és semmiféle folt nemvolt rajtam egyszer sem ;) nem törvényszerü ám hogy foltos legyen a kismama :)
6/14 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzá tennék,hogy ha a babámnak nem árt az óvatos napozgatás,akkor nincskülönösebb okom aggódni,hiszen rám ártalmas a dohányfüst,a kipufogógáz,a cukor fogyasztás,a hideg,a tul meleg,tehát rengeteg elkerülhetetlen dolog.De hogy néha néha kifekszem barnulni egy kicsit,nem gondolnám hogy annyira ártalmas lenne.Ezzel nem értek egyet,ne haragudj.
Tavaly nyáron terhesen napoztam nem vittem túlzásba a hasam mindig le volt takarva arra vigyáztam szép barna színem lett a hasam hófehér semmi bajunk nem lett és foltok sem lettek
2017. márc. 1. 14:44
Hát pedig a nap se jobb mint a szoli...Másképp sugároz, de nem egészségesebb egyáltalán. Az meg egy dolog valamennyire ér a nap, arcunkat, karunkat, az kell is. Meg más direktbe napozni.
2017. márc. 1. 14:45
9/14 A kérdező kommentje:
Önbarnító?Lehet azzal járnék a legjobban :D
Nekem egy bőrgyógyász mondta 2 éve, hogy manapság már a szolit ajánlja inkább, mert a Nap károsabb még annál is. Amúgy úgy tudom lehet napozni, csak a pocak takarva legyen, persze mértékkel.
2017. márc. 1. 15:34
Kapcsolódó kérdések: