Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja az alkoholtól a...

Lehet baja az alkoholtól a babámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos az történt, hogy átszoktunk menni párom szüleihez és megkívántam náluk a sört. Megkínáltak és mondtam, hogy akkor kérek csak, ha alkoholmentes azt mondta ők csak olyat isznak. Kb voltunk így náluk az elmúlt hónapban 4 vasárnap.

Mivel nem szoktam inni és pohárba hozta azt sem tudtam mit iszok. :-(

Most hétvégén is megkínáltak de most nem kívántam... mikor kimentem a konyhába láttam, hogy a sör alkoholos. Megkérdeztem, hogy én is ilyet ittam ezelőtt? Nevetve mondták, hogy igen ezt ittam és hogy ne féljek nem lesz baj.

Most vagyok 13hetes és utána olvastam ennek, eléggé megijedtem. Nem ittam sokat, kb 3 deci volt 3-4alkalommal az 1 hónap alatt.

Mit gondoltok erről?

2017. febr. 21. 22:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz baja.

De! Állítsd le őket, mert ebből lesz az, h három hónaposan titokban tejet itatnak vele, nyolc hónaposan csokival tömik.

Anyósom is eljátszotta ezt, a tejerzekeny gyerekeknek a konyhában nyomkodta a szájába a krémest, azzal a szöveggel, h "majd én adok, ha már anyád sajnálja tőled".

Mikor befulladt, akkor azzal indokolta, hogy nem tudta, hogy a krémesben tej van!?

Halisten a gyerek elmondta, hogy mit mondott mama, így tudtam meg, hogy mitől lett rohama.

2017. febr. 22. 08:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz baj nyugi.

De anyósodékat jobb lenne még most helyretenni mert ez nagyon nem volt szép tőlük, én tuti nagyon fogyelnék ha meglesz a baba főleg a hozzátáplálásnál mert az ilyen nagyszülők hajlamosak csokitortát, pacalt meg egyéb ilyen kaját adni a 3 hónapos anyatejes babának, semmibe véve hogy mondjuk re 6 hónapos koráig nem akarsz neki mást adni csak anyatejet. Jobb ezeket mielőbb udvariasan de nsgyon határozottan helyretenni.

2017. febr. 22. 09:08
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
a krémeses válaszolónak amugy hivatalosan a krémesben nincs is tej csak mondom :) vízzel készül. (egy cukrász) bár ahány ház annyi szokás.
2017. febr. 22. 10:15
 14/16 A kérdező kommentje:

Van már egy lányom és igen őt is próbálták volna itatni tejjel. Persze nem engedtem!!

...jött a szokásos duma, hogy anno is ittattak és ittak tejet és semmi bajuk nem lett.

Igen ám csak énis ittam tehéntejet 3 hetes koromtól és pár évre rá kijött egy csomó bajom pl ekcéma.

Szóval nincs bajom anyósékkal, de nem engedem egyedül hozzájuk a lányomat.

Egyébként beszéltem a nőgyógyászommal reggel, mert mentem a beutalókért és megkérdeztem tőle is.

Azt mondta, hogy a túlzott alkohol fogyasztás az ártalmas lehet. Viszont hetente 3 dl sör, még az első trimszterben sem sok.

Leginkább az erősebb alkoholok napi fogyasztása okoz nagyobb károkat a kicsiben.

Tehát a lényeg, hogy ez a mennyiség pálinkából lett volna veszélyes.

Azt mondta hetente akár egy kispohár vörösbor is belefér, mert vérszegény vagyok.

De mivel nem vagyok nagy alkoholos...nem fogok inni.

Jobban fogok figyelni.

Kicsit megnyugodtam, de majd augusztusban leszek teljesen nyugodt.Köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 22. 11:43
 15/16 anonim ***** válasza:
amugy a sör hamar keresztül megy az emberen kipisili magyarán gyorsan :D amugy meg velem anno mikor a melóhelyemen "titkoltam" hogy terhes vagyok akkor lett pozitív a teszt és mentünk céges kiréndulásra és ott le kellett küldenem egy stapmli pálinkát, nem volt kifogás mindenki ivott én meg ott néztem most mi lesz immel ámmal megittam aztán ittam rá rengeteg vizet meg szendvicset.. de aztán semmi baj nem lett. egészséges kislányom született. nem egy pohártól alkoholtol lesz baja a babának..
2017. febr. 22. 11:49
 16/16 anonim ***** válasza:

A cukrász válaszát köszönöm, bár ez házi krémes volt, van egy néni, tőle szoktak vásárolni. Biztos, h volt benne tej, mert előjött az allergia.

Bár igazság szerint attól befulladt, amire az volt írva, hogy tejtermeket is felhasználó üzemben készült. Pl sosem gondoltam volna, de a felbarna kenyérre is reagált. 😔

2017. febr. 22. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!