Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja az alkoholtól a...

Lehet baja az alkoholtól a babámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos az történt, hogy átszoktunk menni párom szüleihez és megkívántam náluk a sört. Megkínáltak és mondtam, hogy akkor kérek csak, ha alkoholmentes azt mondta ők csak olyat isznak. Kb voltunk így náluk az elmúlt hónapban 4 vasárnap.

Mivel nem szoktam inni és pohárba hozta azt sem tudtam mit iszok. :-(

Most hétvégén is megkínáltak de most nem kívántam... mikor kimentem a konyhába láttam, hogy a sör alkoholos. Megkérdeztem, hogy én is ilyet ittam ezelőtt? Nevetve mondták, hogy igen ezt ittam és hogy ne féljek nem lesz baj.

Most vagyok 13hetes és utána olvastam ennek, eléggé megijedtem. Nem ittam sokat, kb 3 deci volt 3-4alkalommal az 1 hónap alatt.

Mit gondoltok erről?

2017. febr. 21. 22:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Ennyitől én nem hinném. Viszont a környezetünkben van egy nő, aki a terhessége elején, mikor még nem tudta, hogy terhes, többször 3-4 alkalommal BERÚGOTT (nem úgy mint te), mert pont szilveszter volt, aztán a születésnapja, a gyereket meg egyáltalán nem tervezték. Aztán többet nem ivott, de koraszülött lett a gyerek. Szóval valami alapja biztosan van ennek, de nem hiszem, hogy ilyen mértékben!
2017. febr. 21. 22:42
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Valószínűleg nem lesz baja. Meg kellett volna győződni arról hogy valóban alkoholmentes. Az ízén is megérzed. Ha szeretnéd ezt a babát akkor ne igyál semmiféle alkoholt mostantól.
2017. febr. 21. 22:58
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Nem "valószínűleg" nem lesz baj, hanem BIZOS, hogy ennyitől nem lesz semmi baj. Viszont elég szemét szülei vannak a párodnak. Én egy ideig hanyagolnám őket, hogy érezzék a törődést. Nem értem, hogy lehet valaki annyira bunkó, hogy ilyennek viccel, és nem veszi komolyna, hogy egy kismama csak alkoholmenteset akar inni.

(Én ittam párszor kevés vörösbort az első 12 hétben, amikor már végképp nem bírtam mit kezdeni a hányingerrel, és az jó volt rá. Nem történt semmi.)

2017. febr. 21. 23:13
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
Semmi baja sem lesz a babának, de a párod szüleitől ez bunkóság volt.
2017. febr. 21. 23:16
 5/16 anonim ***** válasza:
77%

Ne aggódj, nem lesz baja. Ennyitől semmiképpen.

Figyelj, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe. Egy pohár narancslé, almalé, ásványvíz nem félreérthető.

2017. febr. 21. 23:59
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Ne aggódj, ennyitől nem lesz baja. Én is iszok hébe hóba egy pohárral, mert büfiztet és amúgy egészséges a komló és az árpa. Nekem abyu javasolta, hogy szülés után igyak barna sört, mert lesz tejem. Forralt bort is ittam a télen kétszer, vérképző hatású, de, hogy így megyünk a tavaszba, már nem kell. Töményhez hozzá se szagolok, nem hiányzik. Ki lehet bírni alkohol néékül is, én pl csak olyan ételek után iszok egy pohárral, ami ritkán van, mint a sztrapacska. Egyébként nagyon szemét szülei vannak párodnak. Azt meg nem értem, hogy nem lehet érezni az ízesített és a sima közötti különbséget? Mindegy,ne aggódj,de én legközelebb semmit se fogadnék el tőlük.
2017. febr. 22. 06:09
 7/16 anonim ***** válasza:
72%

Jo nagy taplo ez a csalad! Az unokajukat varo menyuknek sort adnak? Most nem arrol van szo mert nem lesz baja ennyitol nah de ezt egy jo poennak gondoltak?! Szanalmas es gyerekes. En se mennek most egy darabig.

Nalunk se volt tervezett a baba es en sem tudtam hogy terhes vagyok meg az elejen, es mi is ittunk, bort is hogy majd attol megjon. Hat nem jott meg😄 A kisfiam egeszseges semmi baja nincsen pedig a legelejen meg neccesebbek a kulso karosito tenyezok.

Sot most masodjara ismet nem volt tervben a baba igy szules utan, ott is pici bor es meg egy teljes cigit is majdnem elszivtam kedvet kaptam hozza amugy meg nem dohanyzom. Es kiderult utana hogy jon a teso. 2-3 het es szulok es a vizsgalatok alapjan minden rendben.

1-2 dl vorosbor idonkent meg jot is tesz terhessegben. Ugy hogy azt majd nyugodtan ha ugy van.

2017. febr. 22. 07:04
 8/16 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy én ezelőtt nem igazán ittam alkoholt. Semmilyet. Sem sört sem bort sem mást.Így nem tudom milyen íze van a másiknak. Bevallom, a gyomorsavra igen jól esett az a sör. Nem hibáztatom anyósékat, nem biztos, hogy rosszat akartak csakhát elég paramaminak tartanak inkább nemszóltak.

Nem tervezek több sört inni mégha alkoholmentes is mert ha rágondolok már attól összeugrik a gyomrom.

Köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 22. 07:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet paramami vagy (de azert sor itatas szerintem nem az a kategoria. Megha bor lenne.) de illik tiszteletben tartani. Azert kivancsi lennek hogy anyosod mennyire nem volt paramami anno...
2017. febr. 22. 08:26
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem haragszol anyosékra? És ha legközelebb löttyintenek egy kis drogot a poharadba, mert szerintük az sem árt terhesen? A tudtod nélkül itattak veled alkoholt. Én is szívesen írnám, hogy nem lesz semmi baja ettől, de ez egyáltalán nem biztos, az első trimeszterben a legkárosabb az alkohol a magzatra és 4 alkalommal 3 deci, annyira nem kevés, olvass utána.
2017. febr. 22. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!