A D vitamin okozhat bajt a babámnak?
ezt nem ismerem, de nagyon fontos, hogy ne szedj többet d-vitaminból, mert zsirban oldódó, túl lehet adagolni.
orvos felir neked megfelelő mennyiségűt receptre :)
Kérlek szépen én napi 8000 NE szedek, és szedtem mikor terhes voltam akkor is, és nem lett semmi baj. A vérvétel szerint éppen középtartományba tornáztam vele a D vitamin szintemet. Messze voltam a túladagolástól.
A 2000 NE az nulla, főleg ha eddig nem szedtél semmit.
Nyugodtan szedjed! Nagyon fontos!
Azért van ráírva, hogy terhesek nem szedhetik, amiért a mikróra is, hogy élő állat nem szállítható benne.
A dokim nekem is írt fel D vitamint, igaz 1000 NE-t, és a betegtájékoztatón szintén felvan tüntetve, hogy terheseknek napi 600 NE többet nem ajánlott, ezért napi felet szedek csak be, mivel szedek mellette Elevitet is amiben van még 200 NE.
Ha sokallod akkor max 2-3 naponta vegyél be 1 tablettát. Bajotok nem lesz tőle, de túlzásba sem szabad vinni, mert ez nem magnézium pl.
1.: A D vitamin valójában egy hormon.
A gyerek azt választja ki az anya szervezetéből ami neki kell, valószinűleg igy van ez a D vitaminnal is, tehát neki kifejezetten agressziv káros vegyi anyagokon kivül kevés dologgal lehet ártani. Max. anyuka adagolhatja túl magának, de ez ritka.
Kérdező: nyugodtan szedd. Ha mégis aggódnál akkor néhány hét múlva nézesd meg a D vitamin szintedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!