Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A D vitamin okozhat bajt a...

A D vitamin okozhat bajt a babámnak?

Figyelt kérdés
Elkezdtem szedni 2000 NE D vitamint naponta,mivel megtudtam,hogy nagyon fontos terhesség alatt. miután bevettem,csak akkor olvastam el a betegtájelékoztatót,és fel volt tüntetve,hogy terhesek nem szedhetik. Ezt nem értem,prdig a gyógyszertárban szóltam,hogy terhes vagyok. Kérlek segítsetek

2016. nov. 1. 13:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%

ezt nem ismerem, de nagyon fontos, hogy ne szedj többet d-vitaminból, mert zsirban oldódó, túl lehet adagolni.

orvos felir neked megfelelő mennyiségűt receptre :)

2016. nov. 1. 13:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm,de akkor a babámnak nem árthattam?
2016. nov. 1. 13:50
 3/12 Andi80018 ***** válasza:
20%
Nem lesz semmi baj, az rosszabb, ha idegeskedsz. Elég egy terhesvitamin, és próbálj meg sok halat enni, vagy halolajat szedni. Más nem kell. Én heti háromszor-négyszer ittam cékla-répa-alma-narancs levet, vízzel hígítva persze. Nagyon egészséges!
2016. nov. 1. 14:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek szépen én napi 8000 NE szedek, és szedtem mikor terhes voltam akkor is, és nem lett semmi baj. A vérvétel szerint éppen középtartományba tornáztam vele a D vitamin szintemet. Messze voltam a túladagolástól.

A 2000 NE az nulla, főleg ha eddig nem szedtél semmit.

Nyugodtan szedjed! Nagyon fontos!

Azért van ráírva, hogy terhesek nem szedhetik, amiért a mikróra is, hogy élő állat nem szállítható benne.

2016. nov. 1. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
96%
2000NE a nem terhes nőknek ajánlott napi bevitel mennyisége, terhesen ennyi minimum kell. Túladagolni meg baromi nehéz.. nyugodtan szedjed.
2016. nov. 1. 14:38
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

A dokim nekem is írt fel D vitamint, igaz 1000 NE-t, és a betegtájékoztatón szintén felvan tüntetve, hogy terheseknek napi 600 NE többet nem ajánlott, ezért napi felet szedek csak be, mivel szedek mellette Elevitet is amiben van még 200 NE.

Ha sokallod akkor max 2-3 naponta vegyél be 1 tablettát. Bajotok nem lesz tőle, de túlzásba sem szabad vinni, mert ez nem magnézium pl.

2016. nov. 1. 15:04
 7/12 Andi80018 ***** válasza:
33%
Akkor ez megint mindenkinél más lesz, én nem is hallottam erről, hogy kéne szedni pluszban D-vitamint, csak a terhesvitamint szedtem, így se lett semmi probléma. Amit bánok, hogy a halolajat nem szedtem, most viszont kapja a fiam.
2016. nov. 1. 15:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem van egy autoimmun betegsegem es a nogyogyasz kifejezetten ajanlotta (terhesgondozason) hogy szedjek 3000ne d vitamint az elso 2-3 honapban utana pedig 2000 ne -t :) mivel mar nincsen nyar szerintem nyugodtan szedhetsz, de ha nagyon aggodsz kerdezz meg egy dokit :)
2016. nov. 1. 21:35
 9/12 anonim ***** válasza:

1.: A D vitamin valójában egy hormon.

A gyerek azt választja ki az anya szervezetéből ami neki kell, valószinűleg igy van ez a D vitaminnal is, tehát neki kifejezetten agressziv káros vegyi anyagokon kivül kevés dologgal lehet ártani. Max. anyuka adagolhatja túl magának, de ez ritka.

Kérdező: nyugodtan szedd. Ha mégis aggódnál akkor néhány hét múlva nézesd meg a D vitamin szintedet.

2016. nov. 2. 11:12
 10/12 anonim ***** válasza:
46%
D-vitamin (kötőjellel írjuk!)
2016. nov. 3. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!