Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség, terhesgondozás,...

Terhesség, terhesgondozás, orvosválasztás ( magán vagy állami) Mi a teendő? Első szülő kismama vagyok!

Figyelt kérdés
Most születik az első gyermekem, vagyis első szülő vagyok, és fogalmam nincs, hogy hogyan mennek itt a dolgok. Olyanra gondolok, hogy hogyan válasszak orvost? Az orvos végig velem lesz? ( Mert ugye, ha nem és arra kerül a sor, akkor egy vad idegen keze közé kerülök, aki semmit nem tud majd rólam, hogy is megy ez?? Mennyibe is kerülnek a vizsgálatok?! Azért kérdezem, mert elmentem a magán orvoshoz aki megállapította, hogy oké babám lesz, rá is tért kis beszélgetés után, hogy ugye lehet államiba szülni meg magánba és hogy én nekem mennyit ér a szülés mennyit szánok rá...totál elvette a kedvem:((( Gondolkodtam, hogy ez komolyan így megy:( Fizetem a TB-t, de nyilván a fontos vizsgálatokat magándokinál végeztetem.. de, hogy is mennek a dolgok, légyszi írjatok.. És ha tudtok kedves, figyelmes, jó szakembert, aki nem pénzéhes, írjatok kérlek!!

#terhesség #kismama #első gyermek #szülész-nőgyógyász terhesgondozás
2017. febr. 16. 16:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Részleteztem, hogy mi az, ami nem teljesen így van. Betegség valóban közbejöhet, de az utazás, meg a másik anyuka szülése nem számít ebből a szempontból. (A te esetedben lehet, hogy számít, ha a dokid magánkórházban is dolgozik, de hát ugye nem kötelező őt választani, ha nem látsz rá garanciát, hogy tényleg veled lesz...)

És azt is írtam, hogy ha az orvosomnak közbe szokott jönni valami (mert előfordul), akkor mindig ő gondoskodik maga helyett vele egyenértékű szolgáltatást nyújtó helyettesről.

2017. febr. 16. 18:55
 12/14 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ! Az a helyzet, hogy engem csupán az zavar, hogy oda megyek 6hét 4 naposan és tudja, hogy első baba, akkor ne úgy kezdje már, hogy mennyit gondolok...illetve mennyit ér nekem.. Persze a lényeges, fontos dolgokat csak nagyvonalakban mondta el..

Természetesen én is úgy gondoltam, hogy minden fontos vizsgálatot magán úton csináltatok, mert vigyázok magamra és a babámra, akarom a kellő figyelmet. De akkor ha jól belegondolok és nem fizetem ki, illetve nem kérem fel, hogy vezesse le a szülést(nyilván a megállapodott összegért), akkor totál lutri, hogy kihez kerülök, aki nem tudja a kórképemet, aki nem tudja mik történtek a terhességem alatt?? Ez így elég érdekes és valószínűleg nem is érezném magam túlságosan biztonságában.. Vagy akkor van az a lehetőség, SZTK, ott választok egy dokit és mondom neki, hogy jó lenne a önnél tudnék szülni és nem leszünk hálátlanok:) vagy hogy is van?

2017. febr. 16. 19:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Helyfüggő. Nálunk az sztk-s orvosnak aztán mondhatnám, hogy nem leszünk hálátlanok, amikor egyikük se szüleszt, csak a terhesgondozásért felelnek. Hülye rendszer: a városi terhesgnodozó orvosai a vidékieket ellátó kórház alkalmazottai, míg a városi páciensek a klinikára tartoznak.

Egyébként ha nem mondja elsőre a piszkos anyagiakat az orvosod, akkor pedig abba köthetnél bele. Nálunk is elmondott mindent első alkalommal, így is tartottam korrektnek. Nem kötelező őt választani, de ha őt választod, rögtön tudod, hogy mi merre hány méter, hányszor fog berendelni, hívhatod-e telefonon...stb.

Én jártam az sztk-ba és a magánorvoshoz is, ellenben a háziorvost kihagytam a játékból (lehet így).

Az sztk adta az összes beutalót, minden felkeresendő szakrendelés a terhesgondozó épületében volt (labor is). Havonta megjelentem a magánnál, ő végezte az uh-kat.

Szülés várható időpontja előtt 1 hónappal szabadságon volt, arra az időre gondoskodott helyettesről.

2017. febr. 16. 20:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Na én is így voltam az elején.. Azt hittem kötelező választani orvost, de mi amúgy se tehettük meg..

Én abszolút TB alapon jártam végig a 9 hónapot és a szülést. Nem voltak komplikációim, minden szépen zajlott így szükségem sem volt egy külön kézre amit foghatok. A sort kivártam a vizsgálatoknál, nem okozott gondot nekem. Ha lett volna valami probléma, akkor biztosan magán útra tereltem volna a dolgot..

Szent Imre kórházban szültem (XI.ker) karácsonykor és így, hogy nem volt választott orvosom - is szépen elláttak, csodás szülésznőt kaptam. A kórházat amúgy ajánlom mert nagyon kulturált, tiszta és a szülőszobák is jól fel vannak szerelve. Én pl kádban vajúdhattam. Imádtam :)

És végig velem lehetett a fiam a 3 nap alatt (választható persze, hogy szeretnéd-e estére stb.).

Összegezve:

Kerületi szakrendelőbe jártam egy nőgyógyászhoz, aki ellenőrizte a vizsgálataim eredményeit - legyen az ultrahang, vérvizsgálat bármi. Megvizsgált bizonyos időközönként, hogy milyen méhszáj. Beutalókat adott ultrahangra, vérvételre, kötelezőkre.

A házi orvosom a cukorterheléses vizsgálatot intézte egyedül, szerencsére házon belül.

A kötelező fogászati látogatást is a kerületi sztk-ban intéztem, kedvesek voltak ott is.

Az NST vizsgálat (méh tevékenység, magzat mozgás) és a fogászat volt az egyedüli ahol nem beutalót adtak, hanem simán hívnom kellett őket hogy mikorra mehetek? Minden másra a nőgyógyász adta a beutalót.

Remélem nem hagytam ki semmit :)

A XI.kerületben eddig mindegyik vizsgálaton, látogatáson (szakrendelő, kórház, fogászat, háziorvos) csak kedves orvosokkal nővérekkel asszisztensekkel szülésznőkkel találkoztam! Én is alig akartam elhinni..

2017. febr. 16. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!