Akiknek végig kellett feküdniük a terhességet, azok nehezebben szültek?
A szülés nem könnyebb, ha sokat mozogsz a terhesség alatt, az egyetlen gond csak az elhízás lehet.
Ha a terhesség problémás - a te esetedben jobb pihenni, mert lehet belöle tényleg vetélés/koraszülés, ha nyüzsögsz -, akkor igen sok esetben eleve császárt javasolnak, ha meg nem, akkor semmi hátrányod sem lesz ebböl.
Ne foglalkozz másokkal, az orvos elöírásait tartsd be, és majd ö dönti el, hogy a szüléskor mi hogy legyen.
A csaádod meg állítsd le (vagy a férjed helyetted) és csak keveset találkozz velük.
19.héttől fekszem, ma vagyok 30+5.
Eddig 2 kg-t híztam.
Nálam is lepény problémák, egész nap fekszem, csak wc-re kelek fel és enni.
Kicsit gyengébb vagyok nyilván, mintha aktív lennék, de nálam mindenképp császár lesz, szóval igazából nem játszik bele a vajúdásba, hogy esetleg legyengülök.
Nem tudom, milyen lepény gondod van, de azokat 36-37 hét környékén császározni szokták, ha olyan a gond.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz.
Kedves Utolsó válaszoló! Szerencsére a lepényemmel már nincs gond, mert a 26. hétre jó helyre került. Nekem a fő problémám az idő előtti méhszányílás, így én szülhetek természetesen, csak vigyáznom kell, hogy ne nyíljak tovább.
Én 8. héttől voltam otthon veszélyeztetett terhesként (2 korábbi vetélés és a korom miatt) A 27. héten derült ki, hogy kinyílt a méhszáj. Azonnal kórház, szigorú fekvés. Egyáltalán nem kelhettem fel.
Az én környezetem is aggódott, hogy bírni fogom-e így a szülést. Bírtam. Mire észrevettem, hogy ezek bizony fájások, már csak 20 perc volt a végéig. A párom be sem ért, az orvosom is csak az utolsó pillanatban. A baba a 36. héten érkezett, 2 hónap fekvés után, de szerencsére jól van, es nekem a legnagyobb problémát az elgyengült bokáim okozták szülés után.
A tanácsom: fogadd meg amit a doki mond, és ne kockaztass. Az érzéseidre hallgass, ne a családra.
Hajrá! :-)
Szinte a pozitív teszttől feküdnöm kellett.Véreztem,hatalmas haematómák voltak a petezsák mellett,aztán fenyegető vetélés,fenyegető koraszülés,28 hetesen nyíló méhszáj...volt ott minden.Erre jött még az előzetes császármetszés ami miatt jobban figyeltek ránk.
41 hétre spontán indult a szülés.Burokrepesztés után 1 órával már a karomban tartottam a 3600grammos babámat.Nem volt nehéz.Inkább gyors.És végig feküdtem a terhességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!