Aki csináltatott amniocentézist, miért csináltatta?
Az a nagy dilemmám, hogy már 37 éves leszek decemberben, a kombinált tesztem negatív (de ez ugye csak 83%) , az UH-ok rendben voltak, a z AFP-is jó lett. De a dokim szerint csak a a magzatvízvétel mondja meg 100%-osan, hogy minden rendben van-e, Integrált teszet nem csináltattam, lehet, hogy kellet volna, de az is csak 95%-ra tuti.
Jövő hétre van időpontom a magzatvízvételre és teljesen elbizonytalanodtam, nem tudom, hogy megcsináltassa-e, nagyon félek a vetéléstől. Egyszerűen nem tudom mit tegyek.
18 hetes kismami
A te dokid szerint!!!
Az én dokim pedig azt mondta, hogy a mostani integrált tesztek és a 4x-es teszt simán olyan megbízható mint egy magzatvízminta...a lényege, hogy a vérmintákat Londonba küldik és egy ottani laborban viszgálják a kutatóorvosok, majd visszaküldik az eredményt,
ezen felül tényleg neked kell döntened, a vetéléskockázat 1%-os, de sajnos ez nem garantálja, hogy te nem az 1% -ba tartozol..tehát a te szempontodból 50%-os.
Én sem tudnék dönteni, de az orvosom tanácsára álláspontja szerint megelégednék a tesztekkel..
A te dokid nem mondhatja, hogy ne csináltasd meg, mert nem veszi fel a felelősséget..és mivel 35 elmúltál, így szinte kötelezően küld..mégis a vetéléskockázat ismeretében dönthetsz.
Ha a nyaki redő(nucha) és afp eredmény, plusz még a kombinált teszt is jó, nem hinném, hogy szükséges a szúrkálódás.
Én csináltattam. 35 múltam pár nappal amikor megtudtam, hogy baba lesz. minden eredményem jó volt a nyaki redő a genetikai uh, az AFP. Kicsi volt a valószínűsége a genetikai tanácsadáson, hogy baj lesz, de nem bocsájtottam volna meg magamnak, ha nem csináltatom meg és baj van. / arra meg nem is akartam gondolni, hogy el mehet a baba/
Volt aki megcsináltatta az integrált tesztet és még is kellett menni magzatvíz vagy méhlepényvizsgálatra, ők duplán fizettek. A Schöpf-Mereiben csinálták 2 uh és a vizsgálat 30.000 ft volt / már sajnos bezárt/ 7-10 nap alatt meg volt az eredmény / itt a chorionboly biopsziát végezték/
Sok tanácsot fogsz itt kapni ellene és mellette is, de a saját szívedre és megérzésedre hallgas.
Nagyon nehéz dönteni, beszéljétek meg a pároddal, családdal.
Tegnap a doki a genetikán pl. azt mondta, hogy a nyaki redő csak az esetek 60%-ban vastagszik meg.
Nem tudom, és közeleg a szerda én meg csak egyre rágódok.
A második válaszolónak: ha meg nem csináltatom meg, a hátralévő 22 hétben folymatosan azon rágódnék, hogy meg kellett volna csináltatni.
Neked nem volt semmi gond utána?
Szia, én 32 vagyok, nekem is javasolták a mintavételt mert cystát találtak baba fejében a 18. heti uh-n. Felkerestem egy genetikust, aki azt mondta, hogy maga a cysta nem utal genetikai bajra - azóta el is tűnt - valamint, hogy nem az anya életkora, hanem az apáé számít! A sperma minősége miatt! A mintavétel elég kockázatos, és van egy két kórház, amely sajnos azért erőlteti, mert több százezer forintot kap egy ilyen vizsgálat után! Nem tudom, nehéz döntés. Engem megnyugtatott, hogy a 4D-s vizsgálatokon semmit sem találtak ami rendellenességre utal. Úgy tudom a mintavétel is csak néhány betegséget szűr ki, a többit nem nézi. Kockázat mindkét esetben van!
Volt olyan is, hogy a magzatvíz mintavétel pozitív eredményt hozott, a baba mégis egészségesen született!
Nehéz döntés. Én nem vállaltam a mintavételt, de ez csak az én véleményem.
A második válaszoló vagyok. Ezért csináltattam meg én is, mert nem szerettem volna lelkiismeret furdalással és parával tölteni a visszamaradt heteket./ azért egy ilyen vizsgálat az biztosabbat mond , mind egy uh/ Szerencsére nálam nem volt semmi gond utána. Reggel mentem és délután már jöhettem is haza. A beavatkozást végig uh kíséretében csinálták. Pár napig fájdogált a hasam. 1 hét múlva kellett visszamenni uh-ra, ahol megnézték, hogy minden oké-e a vizsgálat után. 2 hétig nem szabadott nagyon nehezet emelni , házaséletet élni valamint amennyire lehetett kímélni kellett magad.
Ha ennyire vacilálsz fogj egy cetlit írd fel, hogy mellette és ellene, és írd alá az érveket. Talán úgy könnyebb lesz dönteni.
Tényleg nem könnyű a döntés.
15 hetes kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!