Kismamik adjatok tanácsot, nagyon megijedtem. Toxémia
lehet?
Figyelt kérdés
4 napja jöttek ki rajtam kisebb-nagyobb piros foltok amik viszketnek.Először nem forditottam rá nagyobb figyelmet, gondoltam vagy a meleg, vagy az,hogy birsalma kompótot ettem, és esetleg az csalánkiütést okozott.De még nem múlt el.Ma mutattam a védőnőmnek aki azt mondta szóljak az orvosomnak, szerinte toxémia.Felhivtam, de ő azzal nyugtatott, hogy ahhoz magasnak kellene legyen a vérnyomásom, és a vizeletemben sok fehérje lenne.Vizesedni vizesedek az igaz, nem is kicsit.Nem tudom kinek higyjek, nagyon bepánikoltam.Van okom rá?
2010. máj. 7. 13:35
1/10 A kérdező kommentje:
Még annyi,hogy szerdán voltam orvosnál, akkor mindent rendben talált, a méhlepény, és a baba is szépen fejlett.
2010. máj. 7. 13:38
2/10 anonim válasza:
Mennyi idős terhes vagy?Rajtam 2- 3 hete jöttek ki pirös pöttyök,iszonyatosan viszkettek.Az én dokim is egyből májfunkciót nézett,nehogy toxémia legyen,de az rendben volt.Van olyan hogy terhességi kiütés,lehet az jött ki rajtad is.Kérj egy labort májfunkcióra,az megnyugtat.Reméljük "csak"kiütés,ami sajna elég kellemetlen.38 hetes km
2010. máj. 7. 13:40
3/10 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm a gyors választ.28 hetes vagyok.
2010. máj. 7. 13:48
4/10 anonim válasza:
Az orvosban bízz, a védőnőt felejtsd el.
Ha izgultam valami miatt, én mindig az orvosnak szóltam, és addig nyaggattam, amíg kielégítő válaszokkal meg nem nyugtattak.
2010. máj. 7. 13:48
5/10 anonim válasza:
Még annyit,hogy ha terhességi kiütésed van,akkor jó zsiros testápolóval kenegesd magad,az hátha segit.Én már mindent kipróbáltam,semmi nem hatott,hétfő óta nem viszketek,neogranormon testápolóval kenegetem magam.
2010. máj. 7. 14:09
6/10 A kérdező kommentje:
Rendben, kipróbálom.Iszom még a napi 1 Calciumot, hátha segít, és ha nem akkor holnap reggel irány a kórház.
2010. máj. 7. 14:24
7/10 anonim válasza:
Nekem is volt annak idején ilyen, néztek májfunkciót azonnal, rendben volt, voltam bőrgyógyásznál, tulajdonképpen ő sem talált semmit. A viszketésre kitalált összes csodaszert kipróbáltam semmi nem használt, több hétig szenvedtem, nem aludtam, és egyszer csak hipp-hopp elmúlt. Azóta sem tudom mitől lehetett, viszont a kisfiam már elmúlt fél éves és a világ legaranyosabb gyermeke :-)
2010. máj. 7. 15:23
8/10 anonim válasza:
Ja, és én is vizesedtem, de nagyon. Ha nem magas a vérnyomásod, és a fehérje is rendben van. Akkor szerintem csak terhességi viszketés, de ehhez kell egy vérkép, hogy kizárják a toxémiát!
2010. máj. 7. 15:25
9/10 anonim válasza:
Szia!
Én toxémiás voltam... A 20. héttől kezdődtek a problémáim, ugráltak fel a kilók, vizesedtem, a vérnyomásom is magas lett (dopegittel volt 140) stb... A 36. héten apró pici kiütéseim lettek, amik nagyon viszkettek. Pár napon belül összefüggő nagyobb foltok lettek, és be is lilult. Kórházba kerültem, minden nap mindenféle vizsgálat, majd a 38. héten készültek megindítani a szülést, erre magától is beindult. Megjegyzem már foltos voltam és a vizeletemben nem volt még fehérje, én is először a védőnőkhöz mentem. Szerencsére ép és egészséges babám lett, én is jól vagyok. Még egy terhességet nem merek bevállalni, mert nálam megint ugyan ez lenne...
A lényeg, hogy mérd minden nap a vérnyomásodat és ha teheted egy héten akár kétszer is menj a védőbe vizeletmintát adni. Hétfőn az orvosnak is megmutatnám, mert telefonon keresztül honnan tudná mi a bajod?!
2010. máj. 7. 18:12
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen természetesen hétfőn irány az orvos.Szerencsére ma reggelre egészen elhalványultak a foltok, Fenistillel kenem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!