9 hetes terhes vagyok, álladóan csak ennék, már híztam is. Mit csináljak, terhességi szénhidrátdiéta?
Nem kell tökéletesen diétázni, elég, ha figyeltek mit esztek. Én azért diétáztam, mert IR-em van és babát szerettünk volna régóta. 3 hónap után össze is jött. Azóta 1 kiló lement, nem tudok sokat enni, hányni még nem sikerült. Viszont már nem figyelek a diétára, ha egyszer az édesség megy le akkor az megy le..de próbálom magamba tuszkolni a normális kaját is...
Lényegében figyelni kell csak. reggelire szendvics zöldséggel, két zsömle is lehet. Tízóraira jöhet tejeskávé, ha isztok vagy bármi keksz kis édesség. Ebédre normális kaja főzelék, leves, hús, saláta ami jól esik. Uzsira gyümölcs vagy bármilyen tejtermék, vacsira meg bármi ami a reggeli vagy ebéd volt.
Nem kell számolgatni, csak szimplán gyakran enni keveset nem non stop rágni :D Mondjuk én most könnyen beszélek... semmi nem tetszik xD
Remélem picit tudtam segíteni.
Sok sikert!
11hkm
Ne chipset egyél, ha vacsi után megéhezel, hanem normális kaját. Egyél egy szelet kenyeret hússal vagy sonkával. Vagy sajttal. Nekem is ez volt az első trimeszterben, ugyan nem voltam állandóan éhes, de minden nap ennem kellett még egy szendvicset este 10-kor, különben nem tudtam elaludni.
A 12. hét után megszűnt.
Ha nagyon zavar, hogy sok a kalória, egyél abonettet ugyanezekkel, az laktat, és alig van benne kalória meg szénhidrát, bár én úgy voltam vele, hogy nyilván nem véletlenül vagyok éhes, és inkább ettem rendesen.
Nem híztam tőle. A chips zacskószám viszont veszélyes, sok benne a felesleges zsír és só.
Ugyanígy voltam, mint te. Az első trimeszterben 3 kg jött fel, a 26 hétig 8! Akkor kiderült, hogy terhességi diabeteszem van, lett.
Onnantól diéta, ahogy az egyik válaszoló írta. Napi 5 étkezés, kevés szenhidrat. Hús, fehérje, zöldség jöhet. Gyumölcsből nem mindegy mi,pl a banán rengeteg cukrot tartalmaz. Semmi csoki, cukor, gyumolcsle, chips, nasi. Az olajos magvak mértékkel lehetnek.
Az első 2 hétben majdnem éhen haltam, azóta raalltam erre. Lement 3 kg, azóta is ugyanannyi a sulyom.
Hasonloan vagyok en is. En mondjuk nem eszek egyszerre sokat, de olyan erzesem van, mintha ingadozna a vercukrom. Gyakran elszedulok, rendesen korog a gyomrom, rossz izt erzek a szamban es hanyingerem van, annyira ehesnek erzem magam. Kb mint aki hajnalban kelt es delutan negyig nem evett...
En pl mindig keson reggelizem altalaban, most ez nem megy. 7kor indulok el itthonrol, iszom elotte egy tejeskavet es kell hozza ennem valami (igyekszem lassu felazivodasu szenhidratot), mert nagyon rosszul vagyok kulonben mar 8-kor.
Jah, es en nem is vagyok hanyos...
Epp ma reggel mertem magam, hiztam mar masfel kilot es 8hetes terhes vagyok. Ebben nyilvan benne volt a decemberi unnepi lazulas, de akkor is.
Volt ket kihordott terhessegem, ugyanilyen vekony testalkatrol indulva akkor 20. heten jartam 1,5-2 kilonal, a vege 10-11 kg lett.
Masreszt pedig nem igazan izgat most a hizas, mert kozben meg volt 3 vetelesem. Ezuel a terhesseggel tobbet is pihenek, biztos, hogy hizni fogok jobban.
De ha megmarad es vegre a szulesig is eljutok, akkor nem erdekel. Inkabb hizzak tobbet most.
Köszönöm a számos hozzászólást.Igen tudom,hogy vacsi után nem csipszet kellett volna ennem,mert semmi értelmes nincs benne de mást nem tudtam volna lenyelni se,egyszerüen muszály egészségtelen kaját választanom ilyenkor mikor rámjön a hányinger.Itthon van teljeskiörlésü kétszersült,kenyér is de ahhoz akkor hozzà de tudnék nyúlni,hogy szendvicset csináljak belöle :( Fehérlisz,fehérlisztes dolgok,cukor nincs itthon már régóta nem élek velük.Emlitettem már,eddig egészséges életmódot folytattam,tisztában vagyok mi fér bele és mi nem,de most minden kifog rajtam...tudom hogy nem így kellene és mégis hatalmát veszi rajtam.Késöbb megyünk bevásárolni,csak egészéges dolgokat veszek és holnaptól megpróbálkozok a szénhidrátdiétával...Ma még egéssz jól állok.Reggeli 4 teljeskiörlésü piritós,csirkemellsonka,paradicsom,light sajtkrém,tízórai ugyan az mint reggeli de csak 1 pititosbol,ebéd mustáros csirkemell teljeskiörlésü tésztával ebböl maradt vacsira is és most kellene valamit uzsizni a többi majd még kiderül :) de próbálok ezen az úton maradni.
Köszi mindenkinek aki írt és boldog babavárást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!