Toxoplasma és kutya?
11 hetes vagyok. Ma kiderült, hogy még nem volt toxoplasma fertőzésem, ezért fogékony vagyok rá. Csodálkozom is, mert sosem tartottak 'burokban': mosatlanul ettük a gyümölcsöt, csúsztunk- másztunk a földön, homokozóban. 6 éves korom óta mindig volt kutyánk, bent a lakásban, mindenhol ott volt, ahol mi. Szüleimnél 8 évig macskával is együtt éltem, aki össze- vissza mászkált a szabadban...
Szóval a kérdésem az lenne, hogy bár a kutyától közvetlenül nem lehet elkapni a toxoplasma-t; ő mégis behozhatja-e valahogy a lakásba, ami veszélyes lehet ránk? Pl.: tappancsán -mindig 'elkaparja' miután wc-zett? Meg szoktuk mosni a lábát, de ha nincs sár, akkor nem minden séta után...
Legtöbb kérdésre a válasz:
Én sem estem át rajta! Pedig vagy rahedli macskám volt földröl ettem földesen az epret a gyümit sem mostam soha. Most emeletes házban lakunk van egy kutyám. Mondtam a dokinak azt mondta hiába nem estem még át rajta szerinte kicsi az eséj hogy elkapjam, ha ilyen előzménnyel nem kaptem el nem estem át rajta!
Barátnőm soha nem volt macskája semmilyen állat körülötte ( nem szerti öket). Gyerekkora ota mos mindent rend meg tisztaság mániás. És terhessége alatt elkapta orvosa értetlenül pislogott, végig antibiotikumot szedett.
Nyugi!
itt a hármas szabály kicsit bővebben, és viccesen
https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Zöldséget és kezet mosunk, a húst is megfőzzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!