17 éves lány vagyok, és terhes. (6hetes) Pártfogom van, egy régebbi ügy miatt, és még egy pár hónapig az is lesz. Szüleim nem engedik hogy megtartsam?
A szüleim nem engedik hogy megtartsam a babát, 2 éve együtt vagyok a barátommal.
Nagyon szeretjük egymást, és meg akarjuk tartani.
Ő 23 éves, és dolgozik.
(Nem lenne anyagi problémánk)
De ha meg akarnám tartani, a szüleim engedélye nélkül, megtarthanám?
És a pártfogom mit szolna hozzá? Intézetbe kerülnék?
Kemény hogy a héten már te vagy az 5. akinek terhességi, vagy egyéb szexuális gondja van és még a 20. életévét sem töltötte be. Néha úgy érzem 24 éves létemre hogy le vagyok maradva.
Figyelj azt tudom mondani hogy a szerelem szép dolog, de ilyen fiatalon nagy a rizikó hgoy eltelik felettetek 1-2 év és szétmentek. Te konkrétan kislány vagy még, a srác meg épp hogy átlépte a felnőtté válás küszöbét.
Ha annyira biztosak vagytok a dologban házasodjatok össze, ha meg nem biztos a kapcsolatotok akkor nem éri meg egy bizonytalan kapcsolatra gyereket vállalni. mit dolgozik a barátod? Önmagát el tudja tartani önerőből? Ha a szülőkre nem számítasz akkor nehéz korszak elé nézel egy gyerekkel, főleg úgy ha a barátod is még a szüleivel él és minimálbérért robotol egy gyárban.
Mit jelent az hogy nem lenne anyagi problémátok? Mennyi az annyi?
A pártfogó azért van, hogy segítsen törvénytisztelő életet élni. 17 évesen nemi életet élni nem bűn, megtartani a babát meg pláne nem. Kizártnak tartom, hogy emiatt intézetbe kerüljél. Szerintem a pártfogó még segíthet is megpuhítani a szüleidet, hogy ne legyenek ilyen ellenségesek veled (és leendő unokájukkal). Esetleg segíthet olyan szervezeteket, alapítványokat keresni, amelyek ilyen helyzetben segíteni tudnának.
Egyébként a szüleid sem kötelezhetnek abortuszra, és arra sem, hogy add örökbe (vagy intézetbe) a gyerekedet. Állj ellen a szüleid nyomásának!
3-asnak írom.
Lakásokat épit, fest.
Egyedül él, nem a szüleivel, és eltartsa magát.
Tervezzük azt is hogy össze házasodunk.
Abba gondolj bele, hogy mit fogsz csinálni, ha egy két éves gyerekkel menned kell a pasidtól, a szüleidhez nem mehetsz, jövedelmed pedig annyi, amit a gyerek után kapsz.
Sajnos a legtöbb ilyen romantikus szerelmi történet úgy ér véget, hogy anyaotthonba megy a bátor leány, és minimálbérből tengődve neveli a gyermekét.
Van példa arra is, hogy diplomát szerez, de ott erős szülői háttér van, és stabil anyagi helyzet. Amit a párod keres, az nem az, egy főre épp elég, háromra szánalmasan kevés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!