Ti mennyire tudok vigyázni, hogy ne emeljetek nehezet? Van, hogy elkerülhetetlen, vagy esetleg megfeledkeztek magatokról és felemeltek valami nem túl könnyü dolgot?
Szia
Mivel en elotte nagyon sokat emelgettem , en nem kimeltem annyira magam. Csak a nagy sulyok eseten. Azert par kilotol nem ijedtem meg. Csak nem pakolasztam olyan gyorsan es sokaig egy huzamban. Hanem lassan ovatosan. Apránkènt
Én is sokat emeltem a melóban, így nem mondanám h teljesrn kíméltem volna magam.
Jól is voltam így nem is mindig gondoltam arra hogy jajj most ezt nem szabad.
Hát a mosógépet nem cipeltem fel a lakásba, meg bútort sem pakoltam egyik szobából a másikba, ezt meghagytam a fiúknak.
De pl. két jól megrakott bevásárlószatyorral simán mászkáltam.
15-20 kiló még nem gáz, egészséges terhesség esetén.
Nem a súly a probléma, hanem az, hogy ahhoz hogy tudjanak tágulni a méhet tartó szalagok, a szervezet termel egy hormont. Viszont emiatt az összes szalagja lazább a kismamának. Veszélyben van a boka, a térd a derék. Sokkal könnyebb kificamítania magát terhesen, mint egyébként. Ha nehéz súlyokat emel, akkor ez a veszély fokozódik. Viszont ha ügyel a megfelelő tartásra emeléskor, akkor az megint kevésbé veszélyes.
Aki pedig egy nagyobb kisgyereket emelget, az kezdettől szokja, így a szervezetnek könnyebb, mintha 30 hetesen megemelne valamit hirtelen...
Én mindig éreztem hogy mi az amit bírok, és mi az, amit már nem.
Nekem egy kicsit nehéz mert van egy "nagy" 2 éves kislányom aki 13 kg és hát..kell-kell emelni...
A durvább az a karácsonyi bevásárló körutunk volt.
Babakocsistól emeltem a gyereket a 3-4-5 fokos lépcsön fel. kb a 10 üzletből 1 nő segített.
Szerencsére nincsen semmi gond:)
11hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!