Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg elkerülhetetlen hogy...

Tényleg elkerülhetetlen hogy a gyerek olykor házatrengetően hisztizzen egy órán át vagy mégtovább?

Figyelt kérdés
Babát várok és a családban vannak már kisgyerekek. Néha elcsodálkozom milyen hisztit tudnak levágni és a szülök nem nagyon tudják kezelni. Néha úgyérzem külső szemlélőként annyira egyértelmű lenne mit kellene csinálni,határozottan fellépni és ha kell megbüntetni vagy épp otthagyni vagy bármi... de ők mégsem csinálják. Mivel első babámat várom lehet fogalmam sincs hogy valójában hogy is megy ez szülőként, és ha hasonló helyzetbe kerülnék lehet én se lennék túl ügyes...de sokat gondolkodok, és elég határozott elképzeláseim vannak hogy én miket fogok csinálni ilyen helyzetekben, mert semmi más nem akaszt ki gyerekkel kapcsolatos dolgokban csak az hogy nehogy így hisztizzen... minden gyerek csinál ilyet? Vagy tényleg lehet neveléssel "könnyűvé" tenni mindannyiunk életét?
2009. júl. 24. 21:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem neveléssel kordában tartható. Igen, minden gyerek megpróbálja, megnézni, mi a reakció. A nagyobbik fiam 2 éves kora körül kezdte, mikor látta a bölcsiben, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Amikor először megpróbálta, apával egymásra néztünk, és szegényt nagyon kiröhögtük. :)

Meglepődött az biztos. Azóta is néha még bepróbálkozik (tényleg ritkán, most 5 éves), de mivel nem ér célt, hamar abbahagyja. Amit írtál az jó: határozottság, nem engedni "nyerni". Nálunk működik az otthagyós módszer.

2009. júl. 24. 22:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Kerestlányom gyönyörű nevelést kapott,okos,ügyes,már folyékonyan beszél,még nincs két éves,de ha kell valami neki amit nem lehet,addig ordit még megnem kapja.Kiharcolja magának.Nem fogsz kiakadni szerintem mert hozzá fogsz szokni szép lassan.Kitartás,nem lesz gond.
2009. júl. 25. 09:09
 3/3 anonim ***** válasza:

nekem 3,5éves a fiam, és belekezd a hisztibe, de 2-3 perc, és abbahagyja.

Amit én nem értek nála, hogy tudja jól, hogy nem ér el vele semmit, mégis belekezd.

De ne aggódj, tényleg nevelés kérdése az egész, és azt, hogy 1 órán keresztül hisztizzen a gyerek, azt én sem tudom elképzelni

2009. júl. 25. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!