Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinalt teszt pro/kontra....

Kombinalt teszt pro/kontra. Megcsinaltassam vagy ne?

Figyelt kérdés
2016. dec. 22. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Megtartanád akkor is, ha beteg?

Igen---> ne csináltasd meg, maximum ha fel akarsz készülni.

Nem----> csináltasd meg.

(Én 23 évesen is megcsináltattam, fiatalon is lehet valakinek beteg babája-persze sokkal kisebb eséllyel, így én ezt a kérdést tenném fel, ha nem szeretnél megtartani egy beteg babát, akkor csináltasd meg.)

2016. dec. 22. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
38 èvesen semmi fele tesztnek nem vetettem ala magam. Makk egeszseges a kislanyom.
2016. dec. 22. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Nézd! Ha van rá lehetőség miért is ne?

Igazából nincs hátulütője annak ha megcsinaltatod.. Kivéve az anyagiak.. De ha van rá keret nincs kérdés..

Én nyugodtabb voltam, h megcsináltattam. Pedig 22 éves voltam:) Amúgy valahogy nekem természetes volt h megyek:)

Most újra várandós vagyok jövöhéten már kérek is időpontot. 25 éves vagyok most.

2016. dec. 22. 13:37
 4/8 anonim válasza:
50%
Nekem 2 hónapos most a második kisfiam. Megcsináltuk a kombinált tesztet, de nála közepes kockázat jött ki, a testvéréhez képest teljesen más, kockázatosabb értékekkel. Így is még 1:420 esély volt a Down-kórra, de mivel akkor 35 voltam, megcsináltattuk a biopsziát is. Nem bántam meg, mert megnyugodtam, hogy minden ok. A kombinált teszt nem pontos, csak egy valószínűség, amit korábbi eredmények, tapasztalatok alapján csinálnak. Arra való hogy a kockázatot kiszűrjék, aki pedig kockázatos eredményt kap, aránylag biztosra mehet a további szűrésekkel. Ha biztosra akarsz menni, akkor ez nem fog választ adni önmagában...
2016. dec. 22. 14:14
 5/8 anonim ***** válasza:
38%

Attól függ, hány éves vagy és milyen lehetőségeid vannak még.

1. Ha fiatal vagy, azért érdemes megcsináltatni, az életkor nem növeli a kockázatot, és legalább tudod, mi van - ha rossz az érték, lehet tovább menni.

2. Ha 35 felett vagy, akkor eleve legalább közepes kockázat fog kijönni. Ennek tudatában lehet csináltatni pl. Prena vagy Nifty tesztet (drágák) vagy amniocentézist (1-2%-ban vetélést okoz), mindkettő kb. 99% pontos. Ha van pénzed Prenára, szerintem érdemesebb csak azt kérni, mert megspórolod az életkori kockázat miatti idegeskedést. Ha nincs pénzed rá, azért érdemes a kombináltat legalább, és ha nagyon rossz lesz az eredmény, még mindig dönthetsz, hogy legyen amnio vagy ne. Csak mire annak is megjön az eredménye, az abortusz tul.képpen szülés.

2016. dec. 22. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
En profi szakembert valasztanek profi geppel az uh elvegzesehez, ez sokkal fontosabb, mint a vermarkerekbol kinyert kockazati aranyszamok. Masodik babammal vagyok terhes, mindket esetben elvegeztettem a kombinalt tesztet, de igazabol csak azert, mert adott intezmenynel "csomagban" ajanlottak, helyben elvegeztek es a vervetel eredmenyet is azonnal megkaptam. Sokkal jobban bizom abban, hogy mit latnak az uh-on, engem az aranyszamok annyira nem is erdekeltek.
2016. dec. 23. 14:59
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

"En profi szakembert valasztanek profi geppel az uh elvegzesehez,"

Nem is tudtam, hogy amatőrök is próbálkozhatnak! :)

Viccet félretéve, a 12. heti genetikai uh-t csak minősített szakemberek végezhetik, nem akárki.

Viszont tudni kell, hogy az uh. a beteg gyerekek 70%-át találja meg, a kombinált teszt kb. 92-95%-át, a Prena, Nifti és az amniocentézis a 99%-át.

2016. dec. 23. 15:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképpen megcsináltatnám, az pedig nem igaz, hogy idősen mindenképpen magas érték jön ki, most leszek 36 éves, 2 hete voltam kombinált teszten és kimondottan alacsony kockázatot mutatott.
2017. jan. 2. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!