Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség melyik szakaszától...

A terhesség melyik szakaszától kezdve veszélyes a dohányzás?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a babáknak sok szempontból egészségtelen, például nehezíti a lélegzést, de a magzat még nem lélegzik egy ideig. Mikortól kezdve veszélyes a dohányzás rájuk nézve?
2016. dec. 22. 06:47
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, már meg is találtam a választ. Akit érdekel, a 12. héttöl :)
2016. dec. 22. 06:52
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

Ez a 12. hét honnan jött?

A dohányzás nem csak azért veszélyes, mert a magzat "lélegzik". A magzat nem lélegzik, hanem kap tápanyagot és oxigént, lélegezni majd csak a megszületése után fog!

Viszont már a 6. héten összekapcsolódik a kettőtök vérellátása, tehát amivel magad mérgezed, azzal őt is!

A probléma az, hogy a terhesség tervezésétől árt a magzatnak, ugyanis az a baromi sok méreg, amit te dohányzás közben elnyalogatsz, az károsíthatja a petesejtjeid genetikai állományát, ami már a fogantatás pillanatában eldöntheti, hogy milyen élete lesz.

Pl. egy ismerősöm is úgy volt vele, hogy mi baja lehetne a gyereknek, ha dohányzik?! Próbálta letenni a cigit, de nem igazán jött össze, se a 12. hétig, sem utána, és később sem. A kisfia a hetedik hónapban jött világra, rettenetesen korán, és sajnos ez is hatással volt az egészségére, egész életében "szódásüveg szemüveget" fog hordani, és örülhetnek, hogy egyáltalán lát.

Aztán később kiderült az is, autista, ami pedig (az orvostudomány jelenlegi legelfogadottabb álláspontja szerint) már a fogantatás pillanatában eldőlt.

Mivel az anya továbbra is dohányzik (mert a saját lakásában azt csinál, amit akar), jelenleg asztmás rohamok is gyötrik.

Az ismerős most várja a második gyerekét, és még mindig nincs meggyőzve arról, hogy a dohányzás árt a magzatnak, szerinte az az ártalmas, ha hirtelen leteszi a cigit, mert azt csak fokozatosan lehet.

2016. dec. 22. 07:18
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Második válaszoló, szörnyű olvasni ezt a történetet. Elképesztő, hogy egyes nők mennyire önzőek. Számomra undorító, amikor látom, hogy valaki nagy pocakkal dohányzik.

Kedves kérdező. Ha már megadatott neked, hogy kisbabád lesz, az a minimum, hogy azonnal leteszed a cigit. Ahogy már írták is előttem, az egész életét tönkre teheted a dohányzással. Ha ezt nem fogod fel, bocsánat, de nem való neked gyerek. Ezt a 12hetet nem tudom honnan vetted. Ajánlom, hogy nézz utána alaposabban.

2016. dec. 22. 07:39
 4/12 anonim ***** válasza:
94%
12.hét?Ekkora ökörséget meg hol olvastál?A 6 héttől az anya és a magzat össze van kötve.Szóval gyakorlatilag nyeli a füstőt,a nikotinról nem is beszélve.Szóval rakd le a cigit.
2016. dec. 22. 07:48
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Én még azzal egészíteném ki a többiek hozzászólását, hogy orvosi vélemény szerint a nikotin kiürülési ideje a szervezetből 6-9 hónap ezért a babát tervező dohányos nőknek a próbálkozás előtt ennyivel javasolt abbahagyni a dohányzást. Tehát ha azt akarod, hogy SEMMI káros hatással ne legyen a magzatodra a nikotin, akkor fél-háromnegyed évvel a babatervezés előtt le kell tenned a cigid.

Ha ez nem jön össze, akkor meg minél előbb, annál jobb. Minden szál cigivel mérgezed a gyerekedet, azokkal is, amit a fogantatása előtt szívsz el, nem legyenek illúzióid...

2016. dec. 22. 07:54
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

A vetélés esélyét a 0. pillanattól növeli.

Eleve a beágyazódást is nehezíti, mivel a méhnyálkahártya vérellátottsága rosszabb dohányosnál.

2016. dec. 22. 08:01
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

3: Igen, én sem tudom ezt megérteni. Talán azért, mert sose dohányoztam.

De mikor kiderült, hogy babát várunk, nekem természetes volt, hogy vannak dolgok, amikről le kell mondani. Ilyen pl. a kávé (koffeinfüggő vagyok, napi 4-5 a normál adagom, és így is csak 110 a vérnyomásom), vagy a füstölt kolbász (liszterózis miatt), és még számtalan dolog, mint mondjuk egy pohár forralt bor az adventi vásárban.

Nem hiszem el, hogy pont a cigiről ne lehetne lemondani!

Sőt, tovább megyek: terhességi cukrom van. Fogalmazzunk úgy, hogy az is jár némi lemondással, és még inzulint is szúrni kell reggelente.

De a gyerek az első, most érte is felelős vagyok. A saját testével mindenki azt csinál, amit akar, de a gyerekem egészsége mindennél többet ér.

Így is annyi minden történhet a terhesség és a szülés során is, én nem merek kockáztatni. :(

Külön puszi innen is a férjemnek, aki letette a cigit, mielőtt próbálkozni kezdtünk, és azóta sem gyújtott rá!

2016. dec. 22. 08:06
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Én nagy bagós voltam.

Terhesen leraktam. Nehez de meglehet csinálni.

Függő lesz a baba ha cigizel és nem fogod tudni miért sir állandóan.

Jarok a közkórházba terhesgondozásra és ott sok-sok-sok kismama bűzlik a bagótól.

Rendesen mikor kijövök ömlik rólam a cigiszag mert ahova ülök vagy teszem a kabátom büdös van. Ők nem érzik de én igen és minden gondozás alkalmaval kimosom mindenem mert büzlik es nem akarom azt higyjék dohányzom terhesen.

Pedig mondon én nagy bagós voltam!

Nem akarom hamar elöregedjen a lepényem es az sem hogy oxigénhiànyos legyen a baba, mert 1 makk egészséges gyerekkel is nehéz az élet.

Igy szivd a cigit!

2016. dec. 22. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:
91%

"Remélem", hogy csak provokátor vagy...

Ennyire önző nem lehetsz meg ennyire buta sem, hogy elhiszed, hogy a 12. hétig nem árt.

2016. dec. 22. 08:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem is mondott valami hasonlót az orvos és a védőnő. Viszonylag későn, 10-11 hetesen vettem észre a terhességet, a dohányzást persze azonnal abbahagytam, de nagyon aggódtam, hogy tudtomon kívül ártottam a magzatnak. Azt mondták mindketten, hogy ne aggódjak, mert ha eddig károsodott volna, akkor valószínűleg nem maradt volna meg, a lényeg, hogy mostantól 0 szál cigi. Mindketten azt mondták, hogy a 12 hét ilyen szempontból is vízválasztó. Persze lehet, hogy azért mondták, hogy ne stresszeljek ezen. A kérdező talán valami hasonló magyarázatot érthetett félre.
2016. dec. 22. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!