Okozhat súlyos károkat a babának a terhesség alatti dohányzás és alkoholfogyasztás?
A válasz nyilvánvalóan az, hogy igen és nem kellene, de az a helyzet, hogy tegnapelőtt tudtam meg, hogy 5hetes terhes vagyok. De előtte dohányoztam, de nem kimondottan rendszeresen, volt, hogy egy nap egy dobozzal is elszívtam, volt, hogy napokig egy szálat sem de olyan is, hogy csak pár szálat egy nap. Voltak persze görbe estéim is, hétvégéken a csajokkal, amikor megittam néhány pohárral.
Nos, mióta tudom, hogy jön a baba azonnal letettem a cigit, nem is kívánom, az alkoholt is elhagyom természetesen, de most nagyon bűntudatom van és szégyellem magam, aggódom, hogy bármi baja lehet a picinek emiatt :(
Ti mit mondtok erre?
Természetesen orvos véleményét is kikérdezem majd de azért a ti véleményetek is érdekek
Beágyazódás előtt nincs kapcsolat az anya és az embrió között, ez kb. a 4. hét eleje. Ilyen kis terhesség esetén ha az embrió károsodik, akkor egyszerűen nem marad meg a terhesség.
Ne marcangold magad, a legtöbb amit tehetsz, hogy innentől elhagyod ezeket.
semmi baja nem lesz.
én a pozitív teszt utáni napon még rágyújtottam, annyira ideges voltam. igaz, akkor már csak 2-3 szálat. aztán következő napon már nem. és már 6 éve nem.
inni is ittam néha. 1-2 sör vagy pohár bor nem árt meg a babának.
Nyaraláson voltuk, volt minden, ami a csövön kifért, két hétig. Még allergia miatti antihisztamint is szedtem. Amikor hazaértünk, akkor kezdtem számolgatni, hogy 2-3 napja meg kellett volna jönnie.
A doki lazán vállat vont, hogy ennyi idős terhességnél kukkmindegy, nem szokott ártani.
Már két éves és semmi baja.
Pedig két hétig minden nap mattrészeg voltam és napi két doboz cigi ment el, mégse ártott.
A 7-8. héttől veszélyes, mert akkor már összekapcsolódik az anyai szervezettel az embrió, így át tudnak jutni a káros anyagok is. Előtte elvileg még a heroin se árt. (Nem ajánlásnak mondom :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!