Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sosem volt komolyabb gond a...

Sosem volt komolyabb gond a szorulással, de most annyira kemény volt a kakim, hogy nem tudtam kinyomni, meg vissza se ment. Történt e valami baj? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

két órás szenvedés után (nem mertem nagyon nyomni, nehogy baja legyen a babanak, de anyam mondta is, hogy ezt aztan nyomhattam volna, ez olyan, mint a kő, ezen nem segített volna semmi, meg mondta, hogyha nincs itt, és nem segit kiszedni, akkor meghalok, mert a nem tudom melyik ismeroset ezzel korhazba vittek, es harom szobaval arrebb is hallatszott, ahogy orditott, mikozben kiszedtek)..szoval anyukam kiszedte 6-7-szeri probalkozas utan. (Én is ordítottam, ő csitított, hogy vasarnap mindenki itthon van, a furdoszoba meg akusztikus, az egesz haz hallja, én meg remegtem, és majd megőrültem).

Szóval kiszedte, ledőltem az ágyra, két órán át remegtem.

Felhívtam a nődokim, azt mondta nem tud velem mit csinálni, miért őt hivom, mondtam neki, hogy az ugyeletet hivtam, csak amikor megtudtak, hogy egy het hijjan 5 honapos terhes vagyok, atiranyitottak hozza).

Próbaltam pihenni, és most rettentően aggódok, hogy valami baja lesz a babanak. Ha lenne valami baja, lenne tunetem? volt valakinek hasonló? Tudom, hogy kínos, de én nagyon megrémültem, és most aggodók! (Amikor végevolt, hát, nem hiszitek el, nevettem, anyukam azt hitte bediliztem, minek nevetek..).

(Aki röhögni mer, gatlastalanul lepontozom!:)

2008. okt. 5. 21:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is volt,hogy majd egy óráig küzdöttem.Dokim azt mondta,hogy gutalax hashajtót szedhetek nyugodtan.Hiába iszom sokat,eszem a gyümölcsöt,semmit nem használ.sajnálom,hogy így megszenvedtél.Remélem találsz megoldást.

2008. okt. 6. 10:34
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Amit a tobbiek leirtak jo tanacsok,ami meg fontos es senki nem emlitett az napi minimum fel ora seta!! Ha a mozgas mindennap megvan nem lehet ilyen gond.Nekem is volt ilyen gondom sajnos,tobb mint egy ora vecen,mar leizzadtam,majd szetszakadtam..de tapasztalatbol mondom(bar sok gyumolcsot fogyasztok),amikor egy ket napig nem mozdulok ki a hazbol akkor van ilyen gond,es amikor setalni,vasarolni megyunk az elso dolgom hogy hazaertunk a vece..tehat a seta,kis mozgas fontos!! A kesobbiekben a szules konnyebbsege miatt is..
2008. okt. 6. 11:09
 23/32 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a tanácsokat mindenkinek!!

A sétában lehet valami, csak 15 percekre merek lemenni, amióta kiraboltak, vagy a párommal a városba, vagy a boltba leszaladni, stb, de az nem ugyanaz, előtte meg napi majd 10 kilométereket sétáltam!!!!

Köszönöm szepen, aludtam 12 órát, és ugy tűnik minden rendben van :)

Már nem fáj sehol :)

2008. okt. 6. 12:24
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szinte szó szerint ugyanezt éltem át, de nekem sikerült egyedül megbirkóznom vele 2,5 óra szenvedés után egy hatalmas nyomással. Annyira megijedtem, h másnap mentem dokihoz, mer attól féltem, kinyílt a méhszájam, mert olyan óriási nyomást gyakoroltam, h azt hittem, megszülök. Szerencsére a bab jelezte utána, h részéről minden rendben, de kellett a megerősítés. A dokinak elmondtam, mi a helyzet, megvizsgált, és csak felpuhult a méhszájam...Nekem is a séta és a rengeteg folyadék (víz) jött be. Meg a glicerines kúp, de pár nap után elhagyhattam, mikor rájöttem az előbbiekre. Semmi bajunk nincs, csütörtökre vagyok kiírva. tudom, megrázó "élmény", de biztos minden rendben lesz, csak próbáld megelőzni a hasonló helyzeteket. találd meg azt a módszert, ami a legjobban bejön neked. Sok sikert és minden jót!
2008. okt. 6. 13:15
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nagyon sajnálom és átérzem helyzeted,és szerintem nem nevetséges.Velem is volt ilyen,kegyetlen volt.(igaz én nem voltam terhes)és Én vettem ilyen beöntős cuccot a gyógyszertárban.Segített.Azóta ilyen kemény nem volt.De amikor gond van akkor fél liter melegvizet megiszom és van általában hatása.A nőgyógyásznak,szerencsétlennek tényleg nincs köze hozzá.De hogy kifoglalkozik ilyennel,azt nem tudom.Belgyógyász....talán,de inkább passzolom.Boldog babavárást.
2008. okt. 6. 17:02
 26/32 A kérdező kommentje:

szió.

a melegviz jó otlet.. barmit, csak megegyszer ne kelljen átélnem.

2008. okt. 6. 17:32
 27/32 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy neked mi vált be a sok tanácsból. Még annyit, hogy a tolófájás sokkal könnyebb, mint amit most átéltél.
2008. okt. 7. 14:21
 28/32 anonim ***** válasza:
68%
A bolti fehérkenyér is tud ilyeneket csinálni az emberrel.
2008. okt. 8. 12:37
 29/32 A kérdező kommentje:

Még próbálgatom :D

Egyenlore a mozgás vezet, talán az legjobban.

Fehérkenyeret nem eszek, csak teljeskiorlesu tonkolyt vagy barnat.

Amugy ha nagyon keveset eszek, az valt ki még ilyet. Ha jo sokat eszek, akkor semmi gond, csak nem szeretek jo sokat enni :)

2008. okt. 8. 12:52
 30/32 bendzso ***** válasza:
100%

szia sorstárs! ugyanez volt velem az első terhességemnél, annyi különbséggel, h bizony én kikínlódtam,emrt a munkahelyemen jött rám... ott hirtelen semmitnemtudtam tenni, csak mérhetetlen mennyiségű kv-t ittam meg,mert az engem mindigi is meghajtott. hát ez valóban öklömnyi nagy kőkemény amorf valami volt, szegényen még a kv-sem hatott, csak a kiitartó próbálkozás. na, gondolhatod, én is hogy megilyedtem, h te jó ég és a baba stb. természetesen én is rögötn rohantam tanácsért, aggódásokal voltam tele,utána olvastam doktor bácsimmal megbeszéletem és itt jön a lényeg, amit az én doktor bácsim mond, az szent és sérthetetlen.

ő javasolt nekem mindent, h segítsen: aszalt szilva, aszaltszilva lé, savanyú káposzta leve, na, most az a baj, h nem jut eszembe, de mintha ricinus olajat is mondott voltna (ezeknek az olajoknak örökké összekverem a nevét), éhgyomorra két evőkanállal... szilvalekvárt ímmel ámmal elnyalogattam, de a felsoroltak gondolatától én is rosszul lettem, bele semmertem gondolni, h én éhgyomorra két evőkanál olajat megegyek... de szerintem ez a kakikalandom és az, h állítólag az ilyen komolyságú székrekedés koraszülést is eredményezhet... na, én annyira féltem a következő ilyen kalandtól, h ettől kezdve nem is volt gondom. nem vagyok egy agykontorllos, de szerintem volt neked is annyira meghatározó ez az emlék, h napjában egyszer gondolj arra, h na, ma még nem tojtam a világra... egyél narancsot vagy valami rostos gyümölcsöt, zabpelyhet próbáld ki a fent említett praktikákat és minden nap gondold végig, h aznap kakiltál e, és ha nem, akkor próbáldd a gondolataidat erre az élményre irányítani - össze fogod tojni magad :))))

nekem legalábbis soha többet nem volt ilyen...

2008. okt. 11. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!