Sosem volt komolyabb gond a szorulással, de most annyira kemény volt a kakim, hogy nem tudtam kinyomni, meg vissza se ment. Történt e valami baj? Mit tegyek?
két órás szenvedés után (nem mertem nagyon nyomni, nehogy baja legyen a babanak, de anyam mondta is, hogy ezt aztan nyomhattam volna, ez olyan, mint a kő, ezen nem segített volna semmi, meg mondta, hogyha nincs itt, és nem segit kiszedni, akkor meghalok, mert a nem tudom melyik ismeroset ezzel korhazba vittek, es harom szobaval arrebb is hallatszott, ahogy orditott, mikozben kiszedtek)..szoval anyukam kiszedte 6-7-szeri probalkozas utan. (Én is ordítottam, ő csitított, hogy vasarnap mindenki itthon van, a furdoszoba meg akusztikus, az egesz haz hallja, én meg remegtem, és majd megőrültem).
Szóval kiszedte, ledőltem az ágyra, két órán át remegtem.
Felhívtam a nődokim, azt mondta nem tud velem mit csinálni, miért őt hivom, mondtam neki, hogy az ugyeletet hivtam, csak amikor megtudtak, hogy egy het hijjan 5 honapos terhes vagyok, atiranyitottak hozza).
Próbaltam pihenni, és most rettentően aggódok, hogy valami baja lesz a babanak. Ha lenne valami baja, lenne tunetem? volt valakinek hasonló? Tudom, hogy kínos, de én nagyon megrémültem, és most aggodók! (Amikor végevolt, hát, nem hiszitek el, nevettem, anyukam azt hitte bediliztem, minek nevetek..).
(Aki röhögni mer, gatlastalanul lepontozom!:)
Szia. Szerintem se lehet baja a babának. Ha nem görcsölsz, nem vérzel, rendesen mocorog, de nem feltétlenül a babának árt az erőlködés, hanem az aranyerednek és nehéz tőle megszabadulni. Bár én ilyen durva szorulásról még nem hallottam. Próbálj meg olyat enni, inni ami könnyebbé teszi a székleted. Egyébként sokaknál pont a terhesvitamin okoz szorulást. De ha rendszeresen szedted eddig és ez az első alkalom volt, akkor nálad nem ez lehet a probléma. A terhességem alatt és is sokat szenvedtem, mindent kipróbáltam amit tanácsoltak (rostos ital, tejtermékek, szilvalekvár, stb.), de nekem a minden esti kefír vált be. Próbáld ki te is, szerintem segíteni fog. És ne izgulj, a baba biztos jól van. De én elgondolkoznék a segítőkész doki leváltásán is.
Üdv, és jobbulást, 11 hetes baba anyukája
Szia, persze hogy szedek! Hipp natalt + magne b6ot (béres félét), és eddig egyszer volt egy kicsi szorulásom, de az tényleg nem volt nehez, és terhesség előtt hetente egyszer volt székletem, amióta babát várok naponta.
Nem vérzek, és nem görcsölök (illetve a lábam még mindig, az még azóta, de az a legkisebb gondom, majd elmúlik.
Nem dolgozok, direkt pihenek sokat, meg setalok, meg heti egyszer bemegyunk a varosba a parommal, meg ugye nodoki+ védőnő.
Folyásom se volt eddig, ha ezutan lesz, az utalhat bajra?
Akkor megnyugszom picit, mert se vér, se görcs.. csak anyukamnak 5 hónaposan halt el a fia, a pocijaban (mondjuk ő varrógepet emelt, vagy mit, azert), és azt mondta, hogy ő nem vérzett, meg semmi, azért félek.
ja, a dokim is mondja a szilvat meg a szilvalekvart, de hanyok tole, a szagatol is.
sokat gondolkoztam azóta, hogy ez kire tartozik? meg fogalmam sincs, hogy pl a nodokim mit tudott volna kezdeni, szerintem itt az ugyeletes volt a "ludas", hogy atküldött..
igazabol az volt a szornyu, hogy nem is hallottam en se hasonlorol, és fogalmam sem volt, hogy mi ez, és hogy mi lesz velem.. próbáltam mindent..
azt hiszem, ha ket napig nem lesz szekletem, felrakok egy glicerinkúpot..amugy meleg tejet szoktam lefekves elott, hogy tudjak aludni..
azert valahol orulok, hogy mas nem elte at azt, amit en :(
ennek a dolognak mi volt a neve, hogy ra tudjak keresni? mert nem szekrekedes, es nem szorulas, nem belgorcs..vagy de?
koszi a valaszokat, holnap a védőnőhöz megyek, ő tudja mérni a szívhangot, a babó nalam megcsak ritkan mocorog (vagyis gyakran, de ritkan erzem sajnos még, első terhesség, meg kis pufi vagyok :)) most is fekszem, koncentralok, pihenek, koszonom a valaszokat, igy nyugodtabban alszok.
annak az l betus dolognak utanajarok, felirom
köszönöm még egyszer
Sajnos ez nagyon rossz amit írtál, de nyugodj meg a babának nincs baja...már tudnád ha nagyobb gond lenne.
Én javaslom a meleg cukros tejet..3dl tej + 1 evőkanál cukor..( ha nem vagy cukros vagy laktózérzékeny)
illetve, ha meg tudnád oldani ilyenkor a langyosvizes beöntést....van ehhez alkalmas fecskendő a gyógyszertárban...nem olyan kellemetlen , mint amit most leírtál...csak be a langyos vizet, várni pár percet..egy kör séta a lakásban, és mehetsz is a wc-re.
köszönöm, a langyos tejet kipróbálom!
A beontesre en is gondoltam, csak amikor rajottem, hogy gond van, már egy centire kinnvolt.. nem részletezem..:)amikor kiszedtek az elso adagot, akkor is ottvolt a "csomo".. kb az otodik "kiszedes" utan volt, hogy be lehet tenni a kupot, de akkor ultem még ott a wcn, még kétszer "megprobaltuk", és harmadjara a maradékot kiküzdottem egyedul. FUJJ!
de meg fogom elozni mindenkepp, azzal az l betus dologgal, meg glicerinkuppal..
(pedig ma is gyumolcs volt a reggeli, sok gyumolcsle.. a páromnak aranyere van, de neki se volt soha ilyen, remelem soha nem is lesz)
(ugy volt, hogy alszok, de ugy faj a fenekem, hogy nem tudok :)) de már mosolyogni tudok rajta jobban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!