13+4 hetes vagyok tegnap este óta fáj a fejem. Próbáltam amiket lehet de nem segit bevettem egy saridont és el is múlt. Nagyon árthat a picinek?
Ben-U-ron, Panadol.
Paracetamolosat lehet bevenni.
Betegtájékoztató:
"A Saridont terhesség alatt, különösen a terhesség első harmadában és az utolsó hat hetében nem ajánlott szedni."
A kombinált hatóanyagú készítmények úgy általában nem szedhetők.
Egy darabbal valószínűleg tényleg nem okoztál kárt, de legközelebb mást vegyél be, ha fáj a fejed.
És legközelebb egy adott gyógyszer bevétele ELŐTT tájékozódj...
Ebben a korban, egy szemmel nem nagyon tudsz ártani, de csak végső megoldás legyen, és valóban, paracetamol alapú készítményeket szabad ilyenkor szedni. De leginkább kerülni kell minden gyógyszert.
Hozzáteszem, a gyógyszerek többsége még nagyobb mennyiségben sem árt feltétlenül a babának, mert sokszor muszáj adni baleset vagy betegség miatt, és emellett is egészséges gyermekek születnek leggyakrabban. Viszont a későbbi perek elkerülése és a kockázat minimalizálása érdekében nem javasolnak semmilyen gyógyszert terhesség és szoptatás alatt.
Paracetamol tartalmú, de kombinált készítmény, tehát más hatóabyag is van benne...
Ha bízol az orvosodban, és ő jóvá hagyta, akkor meg mi a kérdés...
Sok tekintetben az orvosok között sincs egységes álláspont.
Nekem két terhességem alatt is volt egyéb műtétem, kaptam pl. diklofenákot taralmazó fájsdalomcsillapítót, meg Algopyrint is.
Az illető sebész is nagyon lelkiismetetes volt, külföldi gyógyszer-hatóanyag könyvekben nézegetetkönyvekbeA kulcs legtöbb esetben a mennyiség. Vagyis egy-egy gyógyszer bevétele rendben lehet, a kúra szerű alkalmazás tilos...
A második harmad szinte mindig a "legártalmatlanabb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!