Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párommal nagyon szeretnénk...

A párommal nagyon szeretnénk babát. Nekem 26 án múlt el és azóta napi szinten 2 szer 3 szor együtt vagyunk hogy minél hamarabb sikerüljön. De tegnap este óta fáj a hasam és olyan érzés mint amikor meg akarna jönni. Vajon terhes vagyok?

Figyelt kérdés
2009. febr. 4. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
lehetséges,de ehhez kicsit több tünet kell!pl:nagyon fájó,feszülö mellek,alhasi görcsök..stb!mi ugyanigy probálkoztunk,de nekünk7honap kellet mire megfogant a kisfiam!
2009. febr. 4. 18:38
 2/7 anonim ***** válasza:
A neten van egy csomó kalkulátor, amivel ki lehet számítani, hogy mikor van peteérésed, ha akkor néhány napig együtt vagytok minden nap, az is elég. (Persze a baba szempontjából, nem a tiétekből.) A hasfájás szerintem nem a terhesség jele. Nekem a mellem kezdett iszonyatban feszülni, ez volt az első és egyetlen tünetem. Sem hányinger, sem semmi más. Tesztet csinálhatsz amikor legközelebb meg kéne jönnie és mégsem jön. Remélem mihamarabb sikerül!!!
2009. febr. 4. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha a 26-án múlt el, akkor normál hosszúságú mensesszel számolva 21-én jött meg, az volt a ciklusod első napja. Vagyis épp' a napokban lehet az ovulációd. Talán ezért fáj a hasad. Ekkor érdemes együtt lennetek, a többi napon a baba szempontjából felesleges. Érdemes venni ovulációs tesztet, az segít betájolni a peteérés napját. A pete csak kb 24 órát életképes, a spermiumok viszont akár 72 órát is. Így az ovuláció előtt két nappal, aznap vagy utána egy nappal a legesélyesebb.

Amúgy először mi is a "mindent bele" módszerrel próbálkoztunk, és amikor megjött, nagyon csalódottak voltunk. Erre mondta az orvosom, hogy "Anyukám, ondóváladéktól nem lehet teherbe esni!" Vagyis érdemes 2- 3 naponta együtt lenni, ennyi idő elég a spermiumok újratermelődéséhez.

A következő ciklusban eszerint tettünk, és szombaton már a 9. hétbe lépünk :-)

Sok sikert!

2009. febr. 4. 19:10
 4/7 A kérdező kommentje:
nagyon fáj a hasam. erős fájdalom. remélem ez a terhességre utaló jelek.
2009. febr. 4. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a ciklusod közepén vagy, nem lehetsz még terhes. De reménykedj, az olyan örömteli :-)
2009. febr. 4. 19:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi két naponta voltunk együtt a férjemmel. Annyi idő kell a spermiumok újratermelődéséhez. Felesleges egy nap többször is együtt lenni (a baba miatt). Nekem amúgy semmi tünetem nem volt amikor teszteltem.

Sok sikert!

24 hetes mami

2009. febr. 4. 19:42
 7/7 anonim ***** válasza:
42%

Először is nem mindenkinek jönnek elő a tünetek, vagy csak később. Bár nekem is a 4-5. héten már feszült a mellem, nőtt, és állandóan éhes voltam. A hányingeres időszakom pedig úgy a 8-13. hétig tehető.

Mi is nagyon vágytunk már babaára. Elhatároztuk, letettem a gyógyszert és 3 hónapra rá megfogant a pocaklakóm. Én nem számolgattam, nem néztem, hogy mikor van peteérésem, nem hőmérőztem, meg semmi ilyen trükkök. Nem voltunk többet vagy kevesebbet együtt. Úgy voltunk vele, hogy ne a gyerekcsinálásról szóljon az életünk, mint ahogy nagyon sok párnak! Ne értsetek félre! Nem bántani akarom én azokat, akik bevetik a trükköket. Csak szerintem sokat számít, hogy nem stresszel az ember.

Amúgy hogy is írta az egyik válaszoló? Nem érdemes együtt lenni a peteérésen kívül a baba szempontjából? Először is egy baba nem csak a peteéréskor foganhat meg (lökődhet ki érett petesejt ezen kívül is). Amúgy meg szeressétek egymást a peteérésen kívül is!

23 hetes kismami

2009. febr. 4. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!