Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes terhes vagyok, mit...

Hány hetes terhes vagyok, mit jelent amit írt a doki?

Figyelt kérdés

Okt.19 én voltunk együtt.

Nincs mensim. De ezelőtti hét csütörtökön halvány pozí lett a tesztem tegnap voltam nőgyógyásznál.

Azt mondta van 3mm-es petezsákom de nem írta a papira illetve azt se hány hetes vagyok csak ezt:

Kp. tág hüvely,folytatásban valamivel nagyobb uterus. Szabad környezet. Douglas nem ledomborított. Gravid uterusban cystikus képlet,ami korai terhességnek megfelelhet.

2016. nov. 15. 13:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
szoptatás miatt nincs :)
2016. nov. 15. 15:00
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

"kedves hatos nincs mensim. Ha az együtt létöl számoljuk akkor négy hetes vagyok ahhoz képest jó a 3 mm. azt olvastam."

A terhességet az utolsó menstruáció első napjától számoljuk, nem az együttléttől meg a fogantatástól. És ha így vesszük, egy normál ciklusnál mikor megfogan a baba, már 2 hetes (hisz a menzesztől kell számolni).

Igaz nálad a menzesz időpontjához nem lehet igazodni, ettől függetlenül rád is igaz az, hogy nem az együttléttől (fogantatástól) kezdődik a terhességi hetek számlása. Ezért kell hozzá adni 2 hetet. Az említett együttlétetek 4 hete volt, ha hozzáadom a 2-t, akkor valóban 6 hetesnek kéne legyél. És ahhoz nagyon nem jó ez az eredmény.

Szóval vagy elkezdődött valami, de nem fejlődik jól, vagy pedig későbbi együttlétből fogant. Máskor nem voltatok együtt?

2016. nov. 15. 15:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok.

Így már értem. :)

2016. nov. 15. 15:12
 14/17 anonim ***** válasza:

A 8as vagyok.

A 3 mm-es petezsak valoban kb 4 hetes terhessegnek felel meg.

De ahogy irtam, es azota mar mas is, ha 4 hettel ezelotti aktusbol fogant a baba, akkor az nem 4 hetes terhesseg, hanem 6, de legalabb 5. A fogantatas ota eltelt ido plusz ket het a terhessegi kor.

A 3 mm-es petezsak kb 2 hettel ezelotti fogantatast feltetelez, azaz 4 hetes terhesseget. Azt tenyleg csak te tudhatot, hogy foganhatott-e ket hete, vagy biztos az oktober 19.

(Nekem 6 hetesen 3 naposan 7 mm-es petezsakra mondta a doki hogy max 5 hetes terhessegnek felel meg a meret, nalam ez kizart volt, mert tudtam hogy mikor fogant, sot, a meret szerinti feltetelezett fogantataskor mar volt pozitiv tesztem. Nekem veteles lett belole sajnos. Nalad meg barmi lehet, nagyon koran van, elmeres is lehet, egy ultrahang semmit nem jelent ilyen szempontbol.)

Kivanom a legjobbakt!

2016. nov. 15. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:
4# kedves kerdezo, a letter vagyok. Ha tisztaban vagy azzal, h nincs ráìrva hany hetes vagy , akkor miert kerdezted?:/ :) gratulalok amugy
2016. nov. 15. 19:53
 16/17 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert nem tudom. Maximum 23dikán foganhatott vagy utána három nappal hiszen elvileg 3 napig marad életképes az ondó. Remélem félre halottam és a embrio 3mm de akkor mért nem írta a papira. :/
2016. nov. 16. 09:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Bízom benne hogy később fogant. Nem mondott semmi rosszat a doki amúgy csak hogy terhes vagyok és jövő héten meg látjuk hogy fejlődik a gyerek.
2016. nov. 16. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!