Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy görcsölök és...

Normális, hogy görcsölök és vérzek?

Figyelt kérdés

Elméletileg babám lesz.( pozitív teszt) orvosnál még nem voltam( 3 hetes vagyok, ha jól gondolom)

Már kb 3 hete görcsölök egy hétig kb abba maradt, de 2 napja ismér kezdi, olyan mint mensi előtt.Ma pedig egy egy pici vér is volt.Kb 3 cseppnek megfelelő mennyiség. Ez ugye nem jelent rosszat?

2016. nov. 15. 00:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó vagyok: (Reni)

Azt jól gondolod, hogy a babád 3 hetes, de a terhességed már 5 hetes :) Ez számít a orvosoknak :)

Az elején mindig az utolsó mensiből számolnak, de nem a magzat korát veszik alapul :)

A terhességi kor és a magzat kora között 2 hét különbség van :)

2016. nov. 15. 08:43
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Na hagyd magad lerázni hetek múlva adott időponttal! Terhesség alatt bármilyen vérzés AZONNALI ügyeleti ellátásra indok, éjszaka, hétvégén, tökmindegy. Simán lehet kezdődő vetélés, különösen baljós jel az, hogy görcs is van. Nekem volt első trimeszteri vérzésem, de az barna volt és görcs nélküli, mégis azonnal mentünk a klinikára, kaptam hormonpótlást. Ez a terhesség sajnos nem maradt meg, későn, félidő után elveszítettem. Úgy kezdődött a vetélés, hogy egész nap enyhe mensi görcseim voltak, majd késő este pár csepp vér. Bementem megint a klinikára, ott közölték, hogy ez sajnos vetélés lesz, bent fogtak, másnapra valóban lezajlott.
2016. nov. 15. 09:14
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

Azonnal ügyelet!

Persze, az a nagy baj, ha erős a vérzés, de akkor már nem is lehet semmit tenni.

A barnázás még önmagában elmegy, de rendes piros vér görcsökkel nagyon nem jó.

Sajnos sok doki azt az elvet vallja, hogy amelyik baba menni akar, hadd menjen. Gondolom, te nem így vagy vele.

2016. nov. 15. 09:32
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
26.ig akarsz varni ??
2016. nov. 15. 09:58
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
Szia, én 5 hetesen barnázással vasárnap este rohantam az ügyeletre. Görcseim nem voltak, de már 2 hete feküdnöm kell fenyegető vetéléssel, az embrióval minden rendben, tegnap is nézték. Inkább menj be 1000x feleslegesen, mint egyszer későn!
2016. nov. 15. 10:34
 16/21 anonim ***** válasza:
59%
En is pont igy voltam, elmentem dokihoz, mindent rendben talakt. Mire hazaertem, dolt belolem a vér. Ugyelet, ott is mindent rendben találtak. Mastol is hallottam mar hogy 5. es 9. heten verzett, mintha megjott volna.. Valakinek ilyen a szervezete. De menj el ugyeletre vagy sztk, nogyogyaszaton soron kívül behivnak ha verzes van terhesseg eseten!
2016. nov. 15. 15:03
 17/21 A kérdező kommentje:

Elmentem!

Saját felelőségre haza engedtek.

Baba még nem látszodott csak a petezsák.

Igen, azt mondták ha a baba elakar menni akkor elmegy is is úgy is..

És azt mondták, ha a vérzés erősődik akkor menjek vissza.

2016. nov. 15. 18:35
 18/21 anonim ***** válasza:

Azért egy kis progeszteront hozzád vághattak volna... :( Ha progeszteronhiány miatt vérzel, akkor nem a baba akar menni, hanem kevés a progeszteron. A világ legegyszerűbb dolga ezt pótolni, mert ártani nem árt, de ha ez a baj, akkor megmenti a babát.

Szedj magnéziumot, pihenj, amennyit tudsz. De elmehetsz magándokihoz is, hogy írjon fel progeszteronpótlást.

Minden jót!

2016. nov. 15. 19:04
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem mondtak semmit, mit kéne szednem. De vettem elevitet.

Köszi! Neked is!

2016. nov. 15. 19:16
 20/21 anonim ***** válasza:
A magnézium enyhíti a görcsöket, azért írtam, nem tudom, van-e még görcsöd. Nyugodtan vegyél valamilyen vény nélküli magnézium készítményt (Magnerot, Magnesolv, ha más nincs, MagneB6 is jó.). Az én dokim nagy mennyiségű magnézium citrátot szedet rutinszerűen minden kismamájával. Ami az Elevitben van, az nem elég görcsök ellen, nyugodtan szedhetsz mellé külön magnéziumot.
2016. nov. 15. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!