Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetesen uh-án ki hány...

18 hetesen uh-án ki hány hetes volt és milyen méreteket mértek nektek?

Figyelt kérdés
mivel elméletileg genetikai uh mit néz a doki ilyenkor rés mit tüntetnek fel a papírra ?
2010. ápr. 28. 09:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én 18+3 hetes voltam. Nem vitték túlzásba a vizsgálatot.

"Egy élő magzat koponyavégű fekvésben. Normális frekvenciájú szívműködés.

BPD:45mm. FL:32mm.

A placenta a mellső falon tapad jó helyen.

Magzatvíz mennyisége átlagos.

Doppler: az art. umbilicalisban norm. áramlás.

Ultrahang eltérés jelenleg nem látható. 32. héten kontroll."

Össz-vissz ennyi volt a papíromon.

2010. ápr. 28. 09:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia,

18+5 hetesen voltunk, 19+2-nek mérték a babát, a következő méretekkel:

BPD fejátmérő 45 mm

AC haskörfogat 138 mm

HC fejkerület 163 mm

FL combcsonthossz 29 mm

becsült súlya 278 gramm.

Feltüntették a papírra és el is magyarázták hogy megnézték a gerincét párhuzamos-e, megvan-e a 3 ér a köldökzsinórban, ép-e a hasfal, megvannak-e a szívüregek, telítődik-e a vese és gyomor, rekesz van-e, végtagok rendben vannak-e, hol a lepényem, mennyi a magzatvíz.

Mindezt a Péterfy kórházban csinálták a 18. heti genetikain, kb 30-40 percet voltunk bent, mindent nagyon kedvesen és érthetően elmagyaráztak.

Jó babavárást,

27 hetes kismama

2010. ápr. 28. 09:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

18+5 hetesen: egy élő magzat fejvégű fekvésben. A lepény a mellső falon tapad, jó helyen. A magzatvíz mennyisége átlagos. Magzati fejlődési rendellenességre utaló jel nem látható.

BPD:40 mm, FL:25 mm

Gerinc párhuzamos. Gyomor és hólyagtelődés látható. Négyüregű szív ábrázolódik.

Ennyi és jó gyorsan végeztek:)

2010. ápr. 28. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:

1.vagyok. Ahogy olvastam a 2. válaszolót eszembe jutott, hogy nekem is elmutogattak mindent, a gerincét, a szívét, a hugyhólyagot, belső szerveket, végtagokat.

Olyan régen volt már...

6 hós kislány anyukája

2010. ápr. 28. 09:33
 5/11 anonim ***** válasza:

szia, én éppen tegnap voltam. az egézs volt kb. 2 perc.azt hittem jó alaposan megkukkoljáka picurkát, de tévedtem. bizonyára így is leellenőrizte a doki, csak valahogy én többet vártam.

BPD 44mm

FL 27mm

HL 28mm

Lepény a hátsó falon tapadt, magzatvíz Kp mennyiségű

Durvább rendellenesség nem valószínű, 4 hét múlva controll

ENNYI :-(

2010. ápr. 28. 09:41
 6/11 anonim ***** válasza:
ja, utolsó vagyok, 18+4 napos voltam tegnap
2010. ápr. 28. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
még mindig a 9.41-es vagyok és csak ámulok hogy nektek mennyi mindent leírtak, és volt akinek még el is mondták...nálam meg sem szólalt az orvos, én kérdeztem egészséges e a baba szerinte mert voltak gondok mindkét vérvételi eredményben és ezt ő is tudta. (nyíregyháza) eszreint itt csak enyi a szokás.
2010. ápr. 28. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:

BPD 46,2mm

AC 128,5mm

FL 27,9mm

Koponya végű fekvés.Ép oponya és gerinckonfig.Épek az intracran. üregrendszerek.Zárt csígolyaívek.Mellkasi szervek rendben.Szív alakja nagysága helyzete rendben.Kamrai septum épForamen ovela nyitott.Hasfal, rekesz rendben.Gyomor hiolyag telitődés látható.Magzati vesék pyelon tágassága 4,2mm.Végtagokhosszú csöves csontjai hiánytalanok.Magzatvíz mennyisége átlagos.Lepény, Fundusban Grannum I. Jó életjelenségek. Dg:gr.s 18-19

ekkor 18+5

Ez volt a papiron persze olyan orvost fogtunk ki aki nem magyarázta el hogy ezek mégis mit jelentenek...elfelejtette közölni hogy van a veséjén egy kis tágulat és hogy a méhlepény már I fokban érett.A védőnő szolt hogy mondta e a doki. Még aznap mentunk 4d-re mert a genetikain kb 5percet voltunk bent.Az én dokim meg szabadságon volt és nem tudtam hozzá menni hogy megmondja minden rendben van-e.

2010. ápr. 28. 09:44
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi holnap megyek én is nagyon kíváncsi vagyok már
2010. ápr. 28. 09:44
 10/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok, mad írd meg mi volt ha gondolod :)
2010. ápr. 28. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!