25 hetesen kinek mekkora volt a babájának a súlya? Tudtok esetleg más méreteket is írni? Köszi!
Szia!
24+5 naposan a 4D-s ultrahangon ezt mondták:
BPD (fejátmérő): 61mm
HC (fejkerület): 226mm
AC (haskörfogat): 199mm
FL (combcsont): 44mm
Becsült súly: 723g
Épnek imponáló koponya. Normál agyszerkezet. Oldalkamra (4,6mm) tágassága norm. Gerinc párhuzamos, követhető. Ritmusos magzati szívműködés (140/min). 4 üregű szív.
Remélem tudtam segíteni!
Egy gyönyörű 2 éves és egy 25 hetes magzat anyukája
Szia
Épp ma voltam dokinál, és csak 563 grammos a babám.
Teljesen kétségbe is estem.
Utolsó, és hány hét/napos vagy?
Nem biztos, hogy baj van, lehet kicsit kisebb a koránál, de még kb 700-800grammosak ilyenkor. Meg a mérés is tévedhet. Nyugi!
20:31 vagyok.
25+2voltam a dokinál.
A fogantatás napja 100% biztos, tehát a terhességi kor stimmel.
Egészen a 16. hétig mindig egy héttal nagyobbnak számolták, a 18,. héten már megfeleltek a méretek a korának, most meg már kisebb.
Most vagy az van hogy most kezd kijönni a genetika -tehát hogy alkatilag kicsi, vagy pedig baj van.
De a doki semmit nem mondott.
Pici babás anyuci!
És a babád többi mérete is picike volt?
Mert olyan érdekes, hogy nekem a nagyobbik fiam 1kg-mal több súllyal született, de a picit kb a 28.hétig nagyobbnak saccolták, mert a pocak körmérete mindig kicsit nagyobb volt- hiába a többi mérete jóval kisebb votl mint a bátyusé, csak a pocak volt nagyobb, és ebből az egy adatból nagyobb lett a súlya is.
Aztán a végére persze 1kg-val könnyebben született a tesójánál, a súlybecslés szerint 3100-3200nak kellett volna lennie, és mégis csak 2600lett :).
Szóval ekkora korban még kicsit pontatlanok ezek a mérések, ha minden más adata normális tartományban van, a bpd, meg fl, és többi, akkor biztos nincs gond.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!