Késő 43-44 éves férfinak gyereket vállalni? Ti mit gondoltok?
Van már egy nagy lányom (17 éves),sajnos az anyukával nem úgy alakultak a dolgok mint azt elképzeltük (alkohol problémái lettek elég komolyan),nem voltunk házasok,de külön mentünk a gyerek velem lakik.Évekkel ezek után találtam valakit,akivel házasságban élünk évek óta ,vagy egy két éves kisfiúnk,de feleségemnek ő az egyetlen gyermeke és szeretne még babát.Itt jön a kérdés amit fent írtam...
A korra tekintettel én mondtam hogy a kisfiú legyen csak,viszont magamban még úgy érzem én is szeretnék,viszont sokan azt mondják ennyi idősen késő már,meg "hülyeség" lenne.Szerintem semmi hülyeség nincs ebben,ha előbb megtaláltam volna a feleségem biztosan több gyerekünk is lenne volna már.
Mi negyvenesek vagyunk mind a ketten. Külön van már gyerekünk, nem is egy ,de egy közös babával lesz teljes az életünk.
Egy férfinek miért lenne késő?
Édesapám is 42 volt, amikor születtem, van egy húgom is. A világ legszuperebb apukája, egész gyerekkoromban jöttünk mentünk.
Ne erdekeljen, mit mond más. Huszonévesek én sem gondoltam volna, hogy 40 felett újra anya leszek.
A két szomszéd nénink 80 felett van, a férjeik 76 és 79 évesen haltak meg, hirtelen, nem voltak fekvőbetegek előtte. Az unokatestvérem 18 évesen rákos lett.
Ilyen hülyeséget írni hogy valakinek az apját x évesen pelenkázni kellett és emiatt ne vállaljon egy másik ember 44 évesen gyereket.. persze, de akkor mi 30-asok az utcára se lépjünk ki és autóba se üljünk, mert rengeteg a baleset és a gyereket ugyebár valakinek fel kell nevelni, nem?
Így nem lehet az élethez hozzá állni.
Nyugodtan vállaljátok be azt a gyereket ha éreztek magatokban erőt és türelmet hozzá. Ha nekem úgy alakul az életem, simán szülni fogok 40 felett és abszolút nem fog izgatni kinek mi a véleménye erről.
Párom 43 éves volt, amikor összeházasodtunk. Egyikünknek sem volt előtte házassága, gyereke.
Az esküvő után 9 hónapra született a nagylányunk, három év múlva a kisebbik, újabb 3,5 év múlva a fiunk. Tehát ha utána számolsz kiderül, hogy mikor a legkisebb született, 50 éves volt.
Igaz, mikor a fiunkkal sétált, néhányan a gyerek nagypapájának nézték, de ez nem zavarta különösebben. Meg a gyerekek osztálytársai csodálkoznak, ha szóba kerül, kinek hány évesek a szülei. De nem hiszem, hogy ez gond lenne, nekünk így jó, ahogy van.
Párom most tölti novemberben a 41-et és most fog meg születni a babánk szintén novemberben. :-)
Szerintem ebben nincs semmi, de már egy nőnek negyven felett egy kicsit elgondolkodtatóbb lenne.
Előző vagyok!
Ha már a rákról van szó akkor halkan megjegyzem hogy 18 évesen engem is utol ért a daganatos betegség. 20 évesen gyógyultam meg.
Hozzáteszem hogy élek még és lassan 38 hetes kismama vagyok!
A rák nem válogat, nem kor alapján dönt hogy most jöjjön vagy nem.
Köszönöm a sok hozzászólást!Most szeptemberben lettem 43,feleségem sokkal fiatalabb (kisebb-nagyobb korkülönbség van köztünk,de egyikünket sem zavarja,sőt...Ráadásul engem meg folyton 30-35-nek néznek).
Úgy tűnik a válaszok meghozták az eredményt is mára,mikor feleségem hazáért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!