Van valaki aki első perctől elhatározta, hogy nem akar szoptatni? Mi miatt? Minden érdekelne ezzel kapcsolatosan.
30, rossz az analógia.
Persze hogy idővel belejön az ember a tápszerkészítésbe, mert (ha már úgy alakult vagy úgy alakította) mást nem tehet, de attól még macera. Főleg a legelején, míg ki nem alakult a rutin, utána viszont sötétben vakon is.
De akár hiszed, akár nem, így van ez a szoptatással is. Az elején fáj, húzza, nyúzza, nem jön vagy épp nagyon spriccel, szoptatsz álló nap... aztán ha minden összejön és te se adtad fel, megy minden mint a karikacsapás. Nem fáj semmi, ha jól csatlakozik, sőt jó érzés. Idővel gyorsan is végez és elégedetten lecsatlakozik. Össze se hasonlítható a keverem-megitatommal.
(Mindkettőben volt részem.)
Valaki írta, hogy azért tápszerezni, hogy más is meg tudja etetni, mennyire ostoba érv, ennyi erővel más is felnevelhetné...
Hihetetlen, hogy itt tartunk. Minden egyes napra jut egy hulla fáradt, kétségbeesett anyuka, aki nem alszik, nem pihen, bizonytalan, romokban van, NEKI IGENIS MEGVÁLTÁS LENNE. Hagyjuk már az -éjszakánként százszor is felkelek, ha kell, a lakás csillog-villog, a férjemet meg napi háromszor van erőm lec*mmantani -rózsaszín hányást, mert már rosszul vagyok.
A babának elsősorban arra van szüksége, hogy legyen egy kiegyensúlyozott, boldog anyukája. Az a nő, amelyik irtózik a szoptatástól, nem az! Hanem ideges, mert megszólják érte, ideges, mert rögtön jön, hogy ő bezzeg milyen önző r*hadék, hogy nem haraptatja szét a melleit, uram bocsá' magára is mer gondolni, mert nem csak anya, hanem NŐ is, EMBER is maradt.
Tök jó, ha valaki tud szoptatni, szereti, nem zavarja. De fogadjuk már el, hogy a tápszer nem az ördög fehér vére, és semmivel sem jobb a görcsös anyuci, aki hót ideg ugyan, de azért megszoptatja a babáját.
Legvégül pedig álljunk már le azzal, hogy ítéletet mondunk más felett, csak mert neki valami tűréshatáron kívül esik. Anyának, nőnek, feleségnek lenni k nehéz amúgy is, mi lenne, ha mi, akik ezt tudjuk, nem cs*sztetnénk még a másikat is?
Kedves Kérdező! Ha nem akarsz, ne szoptass. Akkor sem fog éhen halni a gyereked! A te lelked éppoly fontos, mint az övé. Sőt, tőled függ, így neked igen nagy gondot kell fordítanod arra, hogy magadra is figyelj.
Csodás anyuka leszel, és ez NEM azon múlik, plasztik vagy bőr borítású gyermeked élete. Jó babázást!
Sokszor azt érzem az ilyen jellegű kérdések amiatt születnek,hogy vitát szítsanak.
Aki nem szoptat a szerint a szoptatós anya tehén és nem nő.
A szoptatósok meg ördögtől valónak tartják a tápszert.
Én ezt értem, de mindenki máshogy viseli ezt. Te tudsz pihenni napközben, és ezek szerint elég, mert még nem borultál ki. De nem mindenki ilyen, ezt kéne megérteni.
Igen, a takarítást is megcsinálhatja más, ha valakinek pl négy gyerek mellett nem jut ideje erre, helyette inkább pihenne és/vagy a gyerekével, férjével lenne. Miért baj ez? És nem, nekem nincs takarítónőm, de torkig vagyok azzal, hogy mindenki húsz szerepben szeretne helyt állni társadalmi nyomásra, aztán bekattan, kikészül, vagy magát sajnáltatja, mert állandóan hulla.
Nem gond és bűn fáradtnak, nyűgösnek, kiábrándultnak lenni. Lehet segítséget igénybe venni, senki nem lesz ettől rossz ember. De szeretik elhitetni az emberrel.
Hidd el én is szoktam fáradt és kimerült lenni.Első gyereknél ki is borultam.Aztán rájöttem attól hogy a játékok szanaszét vannak a lakásban még rend van.Nem kell 10percenként összepakolni,csak este pakolok össze,ritkán akkor sem.A Férjem meg munka után nem egyszer kivasal 😊
Meg kell találni az arany középutat!
32-es nagyon jol beszelsz!!
Amugy azt irtam hogy SZAMOMRA szexualis toltetu a mell mint taplalek forras. Nem azt hogy a noi mell funkcioja a taplalas. Ez teny. De SZAMOMRA nem az, pontosabban nem tudok ugy tekinteni ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!