Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudtam, hogy terhes...

Nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ismertek ilyet?

Figyelt kérdés
Ismertek olyat, aki későn jött rá, hogy terhes? Hogy reagált rá? Hányadik héten tudta meg?
2016. okt. 16. 18:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Kolléganőm is csak 3 hónaposan tudta meg, hogy terhes. Addig megjött neki.

Mi mondtuk, hogy biztos terhes: érzékeny lett, összeevett mindent, undorodott szagoktól, kitelt a dereka.

Aztán addig rágtuk, hogy csinált egy tesztet.

Neki sose volt sok vérzése, mivel tablettát szedett. Olyankor pedig csak megvonásos vérzés van, nem rendes menstruáció.

Szerencsére a baba makk egészséges, illetve most már 4 éves nagylány. :)

2016. okt. 16. 19:44
 12/25 A kérdező kommentje:
Egyik barátnőm járt így: ( mondjuk elég elképzelhetetlen mivel nekem is született egy gyerekem és ott a vajúdás ugye..) Szóval: Ő sem tudta, hogy terhes, akkor derült ki, mikor reggel felkelt meg itta a kis kávéját és azt érezte, hogx wc-ni kell..
2016. okt. 16. 20:08
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerős volt. 4.hónapban volt amikor rutinvizsgálatnál kiderült. Tervezték a babát,de sosem volt rendes mensese csak ilyen pár napos,igy amikor terhesség elején is csak 1-2 napos volt nem csodálkozott. Éves citológián derült ki. Se rosszullét semmi nem volt,csak kívánós volt,de hát az nem elég jel,én is az vagyok pedig csak vasárnap van.
2016. okt. 16. 20:23
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám 30 èvvel ezelőtt járt így.

Kimaradt a menzesze, elment dokihoz, aki tapintás alapján azt mondta, hogy nem terhes, hanem a változókor miatt nem jött meg neki.

Elhitte. 4 hónapos terhesen, mikor már magaztmozgást èrzett derült ki.

Ők csodababának tartották. ;)

2016. okt. 16. 20:30
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm, mikor abbahagyta a második gyermek szoptatását, nem jött meg neki. Elment orvoshoz, aki felírt neki hormont, de még mindig nem jött meg neki. 20 hetes terhesen kezdte érezni a magzatmozgást, akkor derült ki, szerencsére a gyerek egészséges.
2016. okt. 16. 20:56
 16/25 anonim ***** válasza:
89%

Láttam három gyerekes anyából kipottyanni 1 kilós koraszülöttet, hasonlóan 26 hetes fiatal lányt először megérkezni (akkora hasa volt, hogy 10 méterről egyértelmű volt a terhesség...). Nagyon szkeptikus vagyok, hogy valóban nem vették észre a terhességet. A mai tesztek korában ez nemtörődömségre vall. Ha pedig valaki nem menstruál, egyszerűen nem értem, miért törődik bele, és miért nem ül félévente egyszer a nőgyógyásznál... Egyik barátnőm súlyos PCOS-es, elég gyakran jár nőgyógyászhoz pont emiatt.

Maximum egy 20 éves tapasztalatlan kislánynál tudom elképzelni, hogy tényleg nem veszi észre a korai terhességet (nem a 8. hónapban veszi észre!). Esetleg egy 150 kilós tehénnél, aki utoljára tíz éve menstruált, és azt hiszi, a két liter bableves dolgozza meg a beleit.

2016. okt. 17. 06:04
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az utolsó válaszolóval!

Arra a kérdésemre pedig, hogy valaki hogy menstruálhat terhesség alatt, még mindig nem kaptam választ. Bár hozzáteszem, a Nem tudtam, hogy terhes vagyok c. sorozatot régen én is néztem a TLC-n és a szereplők egytől egyik aluledukált, perifériára szorult nők voltak, akiknek talán még a gyermeknemzés fogalma sem teljesen tiszta. Hogy egy ilyen összekeveri a pecsételő vérzést a menstruációval (vagy megvonásos vérzéssel, ami szintén minimum 3 nap és nyálkahártya darabkák is vannak benne), meg bélgáznak hiszi azt, mikor a baba rúg (???), azt elhiszem. Hiszen szemmel láthatólag a menstruáció fogalmával nincs tisztában a nyomorult, ha szerinte az lehetséges terhesség alatt.

2016. okt. 17. 08:07
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek egy ilyen lányt. Több orvos is meddőnek nyilvánította, évek óta nem menstruált, túlsúlyos is, a magzatmozgás sem volt intenzív, betudta az egyébként is fennálló emésztési problémáinak. Csinált tesztet is időnként, de annyi fals pozitívat produkált az évek alatt, hogy már nem vette komolyan. A terhesség előtt volt nőgyógyásznál, így csak akkor derült ki, amikor elfolyt a magzatvíz. Egészséges babát szült.
2016. okt. 17. 09:19
 19/25 anonim ***** válasza:
2016. okt. 17. 12:36
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Én sok helyen olvastam meg hallottam ilyet, ismerni senkit sem ismerek. Furcsa nekem is, hiszen csak akkor létezik ilyen, ha teljesen tünetmentes a terhesség, ami azért nagyon szerencsés (Soha egy hányás, rosszullét, kívánósság, légszomj, hátfájás, mellfájás), és még nem is hízik az ember?!

Azt értem, hogy a menszeszből valaki nem következtet erre, mert menstruáció jellegű vérzést okozhatja az is:

- a magzat rossz helyen van, méhen kívül vagy pedig a méhszájon

- hormonprobléma

- van egy ritka betegség, ahol az egyik petefészek még egy utolsó alkalommal készít petesejtet, mert valahogy nem jut el az infó, hogy a másik oldali már megtermékenyült, és anya terhes. akinek ez van, az amúgy lehet ikerterhes is úgy, hogy a két magzat között van egy hónap eltérés

- gyógyszer szedése

De pl. ismerősömnek pajzsmirigy probléma miatt soha meg sem jött, így a menstruáció hiánya nem jelentett terhességet neki.

Azt elhiszem, hogy 12-15. hétig nem veszi észre valaki, de azért az durva hogy szülni megy és onnan derül ki, hogy terhes volt. Nekem a 26. héten akkora a hasam hogy a vak is látja hogy terhes vagyok. :D

2016. okt. 17. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!