Nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ismertek ilyet?
Kolléganőm is csak 3 hónaposan tudta meg, hogy terhes. Addig megjött neki.
Mi mondtuk, hogy biztos terhes: érzékeny lett, összeevett mindent, undorodott szagoktól, kitelt a dereka.
Aztán addig rágtuk, hogy csinált egy tesztet.
Neki sose volt sok vérzése, mivel tablettát szedett. Olyankor pedig csak megvonásos vérzés van, nem rendes menstruáció.
Szerencsére a baba makk egészséges, illetve most már 4 éves nagylány. :)
Nagymamám 30 èvvel ezelőtt járt így.
Kimaradt a menzesze, elment dokihoz, aki tapintás alapján azt mondta, hogy nem terhes, hanem a változókor miatt nem jött meg neki.
Elhitte. 4 hónapos terhesen, mikor már magaztmozgást èrzett derült ki.
Ők csodababának tartották. ;)
Láttam három gyerekes anyából kipottyanni 1 kilós koraszülöttet, hasonlóan 26 hetes fiatal lányt először megérkezni (akkora hasa volt, hogy 10 méterről egyértelmű volt a terhesség...). Nagyon szkeptikus vagyok, hogy valóban nem vették észre a terhességet. A mai tesztek korában ez nemtörődömségre vall. Ha pedig valaki nem menstruál, egyszerűen nem értem, miért törődik bele, és miért nem ül félévente egyszer a nőgyógyásznál... Egyik barátnőm súlyos PCOS-es, elég gyakran jár nőgyógyászhoz pont emiatt.
Maximum egy 20 éves tapasztalatlan kislánynál tudom elképzelni, hogy tényleg nem veszi észre a korai terhességet (nem a 8. hónapban veszi észre!). Esetleg egy 150 kilós tehénnél, aki utoljára tíz éve menstruált, és azt hiszi, a két liter bableves dolgozza meg a beleit.
Egyetértek az utolsó válaszolóval!
Arra a kérdésemre pedig, hogy valaki hogy menstruálhat terhesség alatt, még mindig nem kaptam választ. Bár hozzáteszem, a Nem tudtam, hogy terhes vagyok c. sorozatot régen én is néztem a TLC-n és a szereplők egytől egyik aluledukált, perifériára szorult nők voltak, akiknek talán még a gyermeknemzés fogalma sem teljesen tiszta. Hogy egy ilyen összekeveri a pecsételő vérzést a menstruációval (vagy megvonásos vérzéssel, ami szintén minimum 3 nap és nyálkahártya darabkák is vannak benne), meg bélgáznak hiszi azt, mikor a baba rúg (???), azt elhiszem. Hiszen szemmel láthatólag a menstruáció fogalmával nincs tisztában a nyomorult, ha szerinte az lehetséges terhesség alatt.
Én sok helyen olvastam meg hallottam ilyet, ismerni senkit sem ismerek. Furcsa nekem is, hiszen csak akkor létezik ilyen, ha teljesen tünetmentes a terhesség, ami azért nagyon szerencsés (Soha egy hányás, rosszullét, kívánósság, légszomj, hátfájás, mellfájás), és még nem is hízik az ember?!
Azt értem, hogy a menszeszből valaki nem következtet erre, mert menstruáció jellegű vérzést okozhatja az is:
- a magzat rossz helyen van, méhen kívül vagy pedig a méhszájon
- hormonprobléma
- van egy ritka betegség, ahol az egyik petefészek még egy utolsó alkalommal készít petesejtet, mert valahogy nem jut el az infó, hogy a másik oldali már megtermékenyült, és anya terhes. akinek ez van, az amúgy lehet ikerterhes is úgy, hogy a két magzat között van egy hónap eltérés
- gyógyszer szedése
De pl. ismerősömnek pajzsmirigy probléma miatt soha meg sem jött, így a menstruáció hiánya nem jelentett terhességet neki.
Azt elhiszem, hogy 12-15. hétig nem veszi észre valaki, de azért az durva hogy szülni megy és onnan derül ki, hogy terhes volt. Nekem a 26. héten akkora a hasam hogy a vak is látja hogy terhes vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!