Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik 40 évesen vagy afölött...

Akik 40 évesen vagy afölött szülnek, nem félnek hogy már idősek lesznek amikor a gyerekük például betöltik a 18-at, vagy mit gondolnak erről?

Figyelt kérdés
Légyszi ne vegyétek bántásnak, vagy bunkóságnak, nem annak szánom a kérdést :)
2016. okt. 7. 10:01
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ezek nagyon hasznos és őszinte válaszok voltak, köszönöm :)
2016. okt. 7. 12:08
 22/26 anonim ***** válasza:
79%
Ezt az okfejtést sosem értettem. Ha most nem érzem magam öregnek egy kisbabához, akkor nyilván az sem fog zavarni, ha 18 év múlva pont 18 évvel öregebb leszek. Ha nem zavar, hogy az ovis szülőin mindenki fiatalabb nálam, akkor az se fog, ha a szalagavatón is fiatalabbak lesznek. Ezek a dolgok ugyanis meglepő módon nem változnak, és semmi jelentőségük. Ki nem carja le, hogy az anyám hány éves az ÉRETTSÉGIMEN, ha amúgy se érdekel senkit?
2016. okt. 7. 12:55
 23/26 anonim ***** válasza:
56%
Eleve teljesen rosszul állsz a kérdéshez. Vajon mit szólna a meg nem született gyermeked ehhez? Meg akarna-e születni? Másodsorban meg, kit érdekel mitől félsz te?! Ha életet adhatsz egy embernek aki átélheti a Földön a boldogságot, a szeretetet. Önző ne legyél, hogy az legyen fontos, te mitől félsz. A fontos, hogy ha ő megszületik, mennyi de mennyi jó dolog várja a Földön. Te, --már bocs-- de csak másodlagos leszel az ő életének megkezdődése tekintetében. Tehát vágj bele és ne azon szarozz mi lesz majd, hanem azon, hogy ha nem vágsz bele nem lesz semmi és elszalasztod a csodát, hogy a világon egy (vagy még egy) embernek életet adhass. Hajrá, ne félj hanem vágj bele! Tarts ki és hidd el, a világ legszebb dolgában lesz részed. Nem lesz könnyű! De megéri, csak ennyit mondhatok. Bátorság!
2016. okt. 16. 20:19
 24/26 anonim ***** válasza:

Mivel az öreg kor 65 évesen kezdődik, még a legkisebb gyerekem ballagásán se leszek öreg. Én 2 gyereket szültem 40 fölött. (Igaz én is 20on évesen kezdtem) Nem igazán éreztem idősnek magam soha az oviban vagy az iskolában, igaz 5-6 évet letagadhatok a koromból. Eddig még nem néztek nagyinak. Persze nehezebb néhány dolog: kopik az erő és az idegrendszer, helyette van tapasztalat, gyakorlat. Az igaz, a nagyik gyakorlatilag túl idősek a segítéshez, de a legtöbb nagyszülő a 20,30-s éveimben se volt igazán segítség, sajnos.

Lehet, hogy én leszek a legidősebb anyuka a legkisebb gyerekem ballagásán, de nem biztos, hogy én fogok a legöregebbnek látszani. De ha igen, kit érdekel? (anyósomat nézték már a nagymamámnak, pedig csak 31 évvel idősebb nálam)

Arra pedig sosincs garancia, hogy fel tudom nevelni a gyerekemet, (párom 11 évesen veszítette el az apját) de ennek érdekében mindent megteszek. A kicsiknél valószínűleg nem leszek érdemi nagyi sokáig, de én még erről se tettem le.

2016. okt. 18. 00:14
 25/26 anonim ***** válasza:
38%
Én értem amit a kérdező kérdez. Akik 40 év fölött szülnek azok nem gondolnak abba bele, hogy a gyerekük kamaszkori lázadozásait nehezen vagy nem fogják tűrni, hiszen pont a változó kor (53-57 évesen) kellős közepén mindenen felingerlik magukat. 40 év pedig túl sok szerintem egy gyerek és a szülei közt. A generációs szakadék túl nagy.
2016. dec. 17. 16:05
 26/26 anonim ***** válasza:
40 felett szültél babát kérdező? lehet egészséges baba, anyuka megéri, mire a későn szüléses gyermeke 18-20 éves lesz
2022. febr. 15. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!