Akik 40 évesen vagy afölött szülnek, nem félnek hogy már idősek lesznek amikor a gyerekük például betöltik a 18-at, vagy mit gondolnak erről?
Mivel az öreg kor 65 évesen kezdődik, még a legkisebb gyerekem ballagásán se leszek öreg. Én 2 gyereket szültem 40 fölött. (Igaz én is 20on évesen kezdtem) Nem igazán éreztem idősnek magam soha az oviban vagy az iskolában, igaz 5-6 évet letagadhatok a koromból. Eddig még nem néztek nagyinak. Persze nehezebb néhány dolog: kopik az erő és az idegrendszer, helyette van tapasztalat, gyakorlat. Az igaz, a nagyik gyakorlatilag túl idősek a segítéshez, de a legtöbb nagyszülő a 20,30-s éveimben se volt igazán segítség, sajnos.
Lehet, hogy én leszek a legidősebb anyuka a legkisebb gyerekem ballagásán, de nem biztos, hogy én fogok a legöregebbnek látszani. De ha igen, kit érdekel? (anyósomat nézték már a nagymamámnak, pedig csak 31 évvel idősebb nálam)
Arra pedig sosincs garancia, hogy fel tudom nevelni a gyerekemet, (párom 11 évesen veszítette el az apját) de ennek érdekében mindent megteszek. A kicsiknél valószínűleg nem leszek érdemi nagyi sokáig, de én még erről se tettem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!