Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik 40 évesen vagy afölött...

Akik 40 évesen vagy afölött szülnek, nem félnek hogy már idősek lesznek amikor a gyerekük például betöltik a 18-at, vagy mit gondolnak erről?

Figyelt kérdés
Légyszi ne vegyétek bántásnak, vagy bunkóságnak, nem annak szánom a kérdést :)
2016. okt. 7. 10:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%
Édesanyám 41 évesen szülte a második tesómat. Én úgy gondolom, hogy 50 évesen már nem egy 10 évest akarok felügyelni, hanem élvezni szeretném, hogy újra kettesben vagyok a férjemmel. Ő is szült fiatalon (25,30) és a harmadik jött későn. Én fiatalon tudtam szülni, a férjem már felépítette addigra az egzisztenciánkat, máshogy nekem sem ment volna. Szóval két gyerek után azt mondom, hogy biztos nem szülök 40 fele, amikor már lesz egy 15 és egy 13 évesem. Ha nem így jött volna össze, akkor nem gondolkoztam volna azon, hogy 40 évesen jöjjön-e az első gyerek vagy sem, nyilván akkor szültem volna.
2016. okt. 7. 10:31
 12/26 anonim ***** válasza:
23%
na 11 es.. szerintem te is számíthatsz a lepontozásra.. :D
2016. okt. 7. 10:36
 13/26 anonim ***** válasza:
65%

Hàt utolsó nem tudom te mit élvezel a fiatal nagymamàn... Engem 23 évesen szült anyukàm én 23 évesen az elsőt... Semmi ideje nem volt szinte az unokàjàra mert dolgozik. Most 10 éves a nagy és még mindig vagy 3-5 év mire nyugdìjas lesz és ràér unokàzni. Nyaranta volt ott a fiam és ennyi. Segìtség 0, mert 200kmre lakik,dolgozik,él...

Ahogy Czeizel mondta örülni kell minden megszületett gyereknek.

Persze nem a legideàlisabb 40 vagy felette szülni, de valljuk be 25 alatt sem a legjobb. Én is fiatal voltam,ràértem volna 3-4 évet,addig meg tanulni utazgatni stb... Kettesben, nem pedig gyerekkel,mert sokkal nehezebb úgy.

Akkor érezném soknak hogy vki 58éves, ha utàna még nem kellene 4-10 évet dolgoznia.

De aki úgy gondolja hogy nagyon öreg 58évesen az mit csinàl a melóban??? Meg előtte?

Ma màr senki nem nyugdìjas 50-55 évesen,mint pl az én nagyim volt anno. (Normàl nyugdìj,nem korkedvezményes stb.) Csak a köz tudatàban még baromira az él hogy az 50esek nyugdìjasok. Csak sajnos ma màr nagyon nem. Ilyen népességfogyàs mellett meg 10 év múlva kb 150évesen is dolgozni kell,a nyugdìj meg annak lesz a jussa aki elél addig...

2016. okt. 7. 10:41
 14/26 anonim ***** válasza:
53%

most viccelsz.? hogy mit élvezek?

pl azt hogy még aktív.. nem okoz neki semmi problémát/gondot..

a napokban panaszkodott egy pár szülő,hogy milyen nehéz hogy a nagymamára már nem számíthatnak,mert idősek..

DE! ahogy írtam is én nem ítélem el a későn szülőket,mindenki döntse el neki mi a jó.

2016. okt. 7. 10:49
 15/26 anonim ***** válasza:
51%
Képzeld, nem félek. Engem is 40 évesen szült az anyám (ami a hetvenes években elég kirívó eset volt), de nagyon fiatalos volt az ötvenes, hatvanas éveiben is. A gimis ballagásomon egyetlen perccel sem nézett ki idősebbnek az osztálytársaim negyvenes anyukáinál. Nagyon mozgékony volt, nem hízott el, csinosan öltözött és felvilágosultan gondolkodott. Nem mindenkiből lesz görbebotos, fejkendős anyóka 58 évesen (a mai ötvenesek általában nem ilyenek). Mivel anyámra hasonlítok, most 41 évesen sok évvel fiatalabbnak néznek a koromnál, így nem rettegek attól sem, hogy a most 4 éves lányom érettségi ballagásán a dédijének fogok tűnni.
2016. okt. 7. 11:00
 16/26 A kérdező kommentje:
Azert eleg vicces hogy ezen a kerdesen valakik ennyire megsertodtek.. szerintem egy szoval sem emlitettem hogy egy 58 eves not temetni kene.. es nem 15 eves vagyok.. latom sikerult a 15bol kb 4 valaszolonak ertelmeznie a kerdesemet es normalisan valaszolni, nekik koszonom. A tobbi pedig ugyan azt a benyomast keltette, amiert feltettem a kerdesemet. :)
2016. okt. 7. 11:09
 17/26 A kérdező kommentje:
Es meg annyi bocsi, hogy valaki irta hogy osszefuggesben van a 40 eves kor az anyagiakkal, megfelelo korulmenyekkel. Hat ez sem igaz szerintem mert valakinek mar 20 evesen is meglehet, vagy 30.. ezzel nem kell mar osszekapcsolni a kettot, es most nyilvan nem azokra gondolok akiknek akkor meg nem volt meg. Csak ne altalanositsunk.
2016. okt. 7. 11:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyám 43 évesen szülte a húgomat. Ő már akkor öreg volt. Anyósom most 53 szerintem nagyon energikus, fiatalos. Szóval elég sok különbség lehet két egyforma korú nő között, szóval ezért hülyeség általánosítani kor alapján.

"a napokban panaszkodott egy pár szülő,hogy milyen nehéz hogy a nagymamára már nem számíthatnak,mert idősek..

"

Mint említettem, anyósom nagyon fiatalos (após is csak 55), így számíthatnánk rá, de 140 km-re lakik, szóval napi szinten nem tud segíteni, hiába lenne energiája, és ideje (egyéni vállalkozó). Úgyhogy ez is hülyeség. Meg ahogy előttem említették, ha munkahelye van, kötött idővel, akkor szintén nem tud segíteni annyira.

2016. okt. 7. 11:36
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

A "fiatal anyósom" pl. számtalanszor mondja le (kényszerűségből) a segítséget, mert a beteg anyjához kell hirtelen rohannia.

Ez is egy oldala az éremnek, amiről eddig nem esett szó.

Semmi sem fekete-fehér.

2016. okt. 7. 11:47
 20/26 anonim ***** válasza:
80%

Én félek.

Még nincs gyerekünk, de nálunk ez közös félelem a párommal. Én 23 vagyok, párom 28. Az én szüleim 50 évesek, az övéi 60.

Nem csak attól tartunk, hogy mi öregek leszünk, mire a gyerek épphogy csak felnőtté válik, hanem hogy egyetlen nagyszülője sem lesz. Ha mégis, akkor esetleg nem tudnak majd olyan aktívan részt venni a gyerek életében.

Mindkettőnknek egy testvére van, az övé aljas, az enyém manipulatív és kihasznál minket ha tud.

És ennyi a családunk. Mire odaérünk a gyereknek csak mi leszünk ketten, pedig az lenne az elképzelésünk hogy optimálisabb lenne egy nagy család sokféle emberrel, akik negatív vagy pozitív példák lehetnek, de legalábbis körülvennék. (nem lepasszolni akarnánk)

Ahogy így belegondolok a jövőbe azt látom, hogy párom dolgozik én meg egyedül próbálok helytállni anyaként. Soha senki nem nyitja ránk majd az ajtót, segítséget senkitől nem kapunk majd.

Ez már most is esélyes de 10-20-30 év múlva még inkább.

A másik meg hogy mi is szeretnénk nagyszülők lenni, megérni az unokákat, dédunokákat és nem úgy hogy a gyerek 15-20 évesen szüljön/váljon apává.

Ennek ellenére megértem ha valaki első gyereket későn vállal, mert meg akarja tapasztalni az anyaságot. Viszont a gyerek szemszögéből is érdemes belegondolni. Simán lehet hogy többet ad a gyereknek 10 év alatt mint más 40 alatt. De azért ritka a tökéletes szülő valljuk be. A gyermeknevelésnek is vannak nehezebb és könnyebb időszakai, nem mindig egyforma.

Száz szónak is egy a vége: mindenki akkor vállal gyereket amikor akar vagy tud. A saját lelkiismeretére van bízva hogy ezt a gyerek számára is a lehető legoptimálisabb módon és időben tegye. Ezért másokat elítélni nem lehet de leginkább felesleges.

Nem vagyunk egyformák, mindenkinek máshogy jó és más félelmei vannak.

2016. okt. 7. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!