Nyáron is terhes kismamik, mire kell majd vigyáznunk ha itt lesz a nyár?
Nekem az első kislányom is augusztusban született és a következő szeptemberben fog. Tehát mindkettő nyári baba.
Én ájulós fajta vagyok úgyhogy én innivaló ( hideg) nélkül egy tapottat sem. Napon minél kevesebbet lenni.És strandon csak nézhetem hogy más lubickol a vízben. Én nem megyek bele a vízben a fertőzések miatt.Majd jövőre.
Az éjszakák nekem rosszak voltak mert nagy hasam is zavart, meleg is volt.
2 éve is egész nyáron terhes voltam, és most is az leszek végig. Arra figyelj oda, hogy ne legyél sokat a napon. Sok kismama hajlamos arra, hogy barna foltok keletkezzenek a bőrén, főleg az arcon, nap hatására, és ezek csak jóval szülés után tűnnek el! Én megúsztam, de egy barátnőmnek nagyon szép bajsza volt hónapokig :(
Én még a Balcsiban is fürödtem, és most is tervezem :)
Ja igen, ne zabálj össze-vissza mindenféle helyen, tudod nyáron erősebb a szalmonella veszély! Sok vizet igyál!
Jó babavárást!
Én júliusban szültem, szerintem ezekre érdemes figyelni:
- mindig legyen nálad egy pici flakon víz és papírzsepi
- ha elindulsz valahova, akkor elötte gondold végig merre sétálsz, próbálj meg olyan helyen menni, ahova nem süt a nap nagyon
- egyél sok almát és petrezselymet, ezek hajtják a vizet vagy legalábbis kevésbé vizesedik az ember tőle
- legyen meg a napi 2 liter folyadék, ami mindenképpen víz legyen és ne cukros üdítő vagy gyümölcslé (nekem pl jól esett a citromos víz)
- használj magas faktorú naptejet az arcodra, mert terhesen foltosodást okozhat a nap (főleg az utolsó trimiben) vagy használj kalapot, sapit vagy simlis kendőt. Én túl későn kapcsoltam, pedig figyelmeztetett a kozmetikus és maradandó foltokkal van tele az arcom
- próbálj meg bő bő ruhákat venni. Én pocira feszülő ruhákat szeretem, de kénytelen voltam egy-két lazább cuccot beszereznem
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de majd még gondolkozom :)
Utolsónak: ilyenkor érdemes kipróbálni, hogy vizes kendőt beteszel egy dobozba és azt be a hűtőbe és néha áttörölgeted magad vele, nyakad, arcod vállad.
(11:56)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!