Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is túl van bonyolí...

Szerintetek is túl van bonyolítva a fogamzásgátlás, esemény utani tabletta, abortusz Magyarországon?

Figyelt kérdés
Angliában például ingyenes a fogamzásgátló, amit a háziorvos ír fel és az abortusz is az. Esemény utánit Ausztriában például a gyógyszertárban is meg lehet venni,mnem kell végigmenni a több napos procedúrán, mint itt. Az abortusz pedig (nincs tapasztalom, csak ahogyan elmondták) szintén elhúzódik és sírva jöttek el a védőnőtől, valamint a kórházban is mindent megtettek, hogy rosszul érezzék magukat. Az sem mindegy, hogy más országokban már régóta engedélyezett a gyógyszeres abortusz, még itt megvétózzák mindig, pedig én kíméletesebbnek találnám. Persze örüljünk, hogy a 21. században erre van lehetőség és nem, mint Lengyelországban ahol tiltott, de a többi EU tagországhoz képest eléggé le/el vagyunk maradva.
2016. szept. 17. 13:23
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell meg felelotlenebbe tenni a fiatalokat!
2016. szept. 17. 15:05
 22/40 anonim ***** válasza:
53%

"Szerintem sok fiatalt elriaszt például a gumi vagy a fogamzásgátló ára"

A szex a felnotteknel valo. Aki nem tudja megfizetni a vedekezes arat az egyszeruen ne szexeljen. Nehogy mar ennyi onkontrolja ne legyen valakinek hogy ha nincs penze ovszerre akkor meg dugatja meg magat.

2016. szept. 17. 15:09
 23/40 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, valóban lehetne olcsóbb az összes valódi fogamzásgátló eszköz. És bármikor kiállok amellett, hogy ezeknek az árát csökkentsék. De az eseményutáni és az abortusz NEM fogamzásgátló, és főleg nem megoldás. Azok a végső lépések legyenek. A viszketeg tinédzserek problémáját még véletlenül sem ezekkel kell megoldani... hanem azzal, hogy a szüleiket és őket is felvilágosítjuk, és azzal indítjuk el őket az esti buliba, hogy legyen náluk három óvszer és használják. Tudjuk, úgyis dugnak, akkor legalább figyeljünk mi rájuk. Ezt kéne elérni, nem pedig azt, hogy az abortuszoknál hogy simogassuk a nő lelkét vagy hogy legyen minél könnyebb hozzájutni a tonnás gesztagénhez recept nélkül, mert akkor már mindegy. Ahogy mondtam, ezek már a kármentés kategóriába tartoznak, előbbiek pedig a prevencióhoz.
2016. szept. 17. 16:07
 24/40 A kérdező kommentje:
2016. szept. 17. 18:27
 25/40 anonim ***** válasza:
67%

1. A fogamzásgátló sajnos nem ingyenes. Nem túlbonyolítás, egyszerűen csak nincsen rá keret, hogy ezt ingyenessé tegyék.

2. A fogamzásgátlót felírhatja a háziorvos és igen, kell egy ezt megelőző nőgyógyászati vizsgálat, ahol is a nődoki elsőként felírja a gyógyszert.

Tudod miért van erre szükség? Mert lehet, hogy nem is szedheted azt a gyógyszert.

Ne legyél már ilyen kibszott ostoba! Ahelyett, hogy örülnél, hogy nem írnak fel boldog boldogtalannak minden szart.

Én szedtem a gyógyszert, saját felelősségre, mert tudtam, hogy nem lehetne.. Tudod, hogy mekkora a trombózis hajlamom gyógyszer szedése mellett? 40-szeres egy átlagos emberhez képest. És tudod mekkora lenne, ha homozigóta Leiden mutációm lenne és nem csak heterozigóta? 100-szoros. Az a várakozás az nőgyógyászati procedúrával az életedet mentheti meg, te szerencsétlen!

3. Vény nélkül szeretnéd kapni az esemény utáni tablettát? Tudod te mit tartalmaz az esemény utáni tabletta? Lórúgásnyi hormont, amit 3 havonta maximum 1* használhatsz. Hetente szeretnél besétálni 1 ilyenért?

Na meg tisztában vagy vele, hogy fogamzásgátló tabletta mellett TILOS bevenni az eseményutánit? Mit teszel, ha együtt voltál tegnap a pasiddal és rájössz, hogy nem vetted be tegnap meg ma a gyógyszert? A gyógyszert már cseszheted, rohanhatnál még eseményutániért.. kár, hogy tilos és marad az imádkozás.

Ezek az orvosi procedúrák azért vannak, hogy szűrjék az ilyen ostobákat, hogy ne dögöljenek meg, vagy ne tegyék magukat meddővé.. Bár lehet az utóbbi nem lenne tragédia, legalább az evolúció megoldja magát.

Az abortuszról nem nyilatkozok.

2016. szept. 17. 22:22
 26/40 anonim ***** válasza:
4%

OFF!

Kedves ötös. Már ne is haragudj de miért teszed a Román és az Arab nőket egy kalap alá? Egyáltalán nincs hasonlóság közöttük. Ezt úgy irtad le mintha Angliában csak más nemzetiségü nők csinálnának abortuszt, mert hogy senki se fogja őket győzködni. Először is ez csak az angolok hibája hogy anyira multikulturális lett az az ország mert minden "szarbőrüt" beengedtek oda. Egyébként az arab azt sem tudja mi az az abortusz. A román nőket viszont nem tudom miért minősited mikor a legtöbben dolgozni mennek ki oda ugyan ugy mint a normál magyar. Sőt, a sok "Román" ember között a legtöbb Erdélyi magyar. Nem hiszem hogy csak az abortuszért vannak ott. Vagy te csak anyira felsőbbrendúnek érzed magad a Románokkal szemben hogy a "szarbőrúekkel" teszed őket egy kalap alá. Hát Gratulálok, nagyon inteligens lehetsz.

2016. szept. 18. 01:24
 27/40 anonim ***** válasza:
69%
25ös, pont erről az esetről beszéltem, nekem homozigóta Leidenem van, ha nem tudnék róla, és csak úgy bekapkodnám az esemény utáni, nagy valószínűséggel nem élném meg a másnapot. Ezért fokozottan figyelek a védekezésre, duplán védekezünk, hogy minél kevesebb esélyt adjunk a terhességnek, hiszen, valljuk be, annak a minimálisnál is kisebb az esélye, hogy mindkét fogamzásgátlási módszer, amit használunk, egyszerre mondjon csődöt.
2016. szept. 18. 13:14
 28/40 anonim ***** válasza:
74%

Egyetértek a kérdezővel, borzalmas, ami itt megy.

Méregdrága, túlbonyolított - mindezt indokolatlanul.

A tablettánál 20 év alatt (!!!) egyik doki sem csinált hormonális vizsgálatot, a sürgősségi 2 alkalmából egyiknél se vizsgáltak meg, csak letoltak, miért óvszerrel védekezünk, mert tudhatnánk, hogy szakadósak.

Abortuszom nem volt, de istenuccse nálam a védőnő jönne ki sírva. A művi meddővététel meg egyenesen lehetetlen a tényleg aktív korban lévők számára, mehetünk külföldre.

2016. szept. 18. 13:16
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Romániában is vény nélkül kapható az eseményutáni tabletta, és ettől még senki sem használja napi szinten. Borsos ára van, két-háromhavi fogamzásgátló kerül ennyibe (átlagos árút számolva).
2016. szept. 18. 18:56
 30/40 anonim ***** válasza:
37%
Nem olvastam végig a válaszokat, de épp a napokban olvastam egy híres genetikus-nőgyógyász "tollából", hogy 100000 terhességre 60000 abortusz jut Magyarországon. Szerintem ilyen számok mellett sajnos nem mondhatjuk,hogy túl van bonyolítva....
2016. szept. 18. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!