Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek kaphatok toxoplasm...

Szerintetek kaphatok toxoplasma fertőzést?

Figyelt kérdés
Tojásos nokedlit csináltam ebédre,és nem sütöttem nagyon szárazra a tojást!De elég sokáig kevergettem!Ettől lehet valami baja a babának,ha nem volt annyira átsütve?19hetes kismama
2010. ápr. 22. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Engem a férjem hívott meg valentin napkor vacsorázni étterembe, és rendeltem tartármártást is...teljesen megfeledkeztem róla, hogy várandós vagyok, mert akkor még csak 2 hónapos voltam. Ez is csak utólag jutott eszembe, hogy ajajj talán nem kellett volna, de nem lett baj az azt követő toxoplazma vizsgálaton. Jó persze megvan mindenre az esély, de nem sok!

Nagyon Boldog Babavárást!

20h km

2010. ápr. 22. 18:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,aranyos vagy!Akkor nem stresszelek annyit:)Neked is nagyon boldog babavárást kívánok!!!
2010. ápr. 22. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:

A tojástól szerinem nem toxoplazmát lehet kapni, hanem szalmonellát, vagy tévedek?

Toxoplazmát az állatok pisijétől, a nyers hústól és a mosatlan zöldség-gyümiktől (amire rápisilt a fertőzött állat) lehet kapni.

2010. ápr. 22. 21:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Az utolsónak van igaza.
2010. ápr. 23. 07:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem a pisitől, hanem a széklettől lehet elkapni, egyébként igaz amit írt.
2010. ápr. 23. 07:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Akinek van kedve elolvasni, nagyon sok hasznos dolgot megtudhat a toxoplasmáról.A kismamáknak is írnak sok hasznos dolgot.Boldog babavárást nektek 17+5 kismami

2010. ápr. 23. 08:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Itt a link a toxoplasmáról amit ígértem:

[link]

2010. ápr. 23. 08:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek:)
2010. ápr. 23. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!