Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha már két és fél éve folyamat...

Ha már két és fél éve folyamatos csökkenést mutatott a toxoplasma vizsgálatom (egy lezajló fertőzést mutatott ki), akkor most elméletileg nem kell félnem?

Figyelt kérdés
4 hónapos terhes vagyok és hétvégén is pl nyers hússal dolgoztam, sőt közben a kezem is elvágtam, úgyhogy tuti a vérembe jutott. Majonézt ettem, kertészkedtem már az elmúlt hetekben.
2009. ápr. 14. 07:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia!Hát nem valami szerencsés,ami veled történt,úgyhogy menj el a dokidhoz,kérj vizsgálatra beutalót!Jobb inkább ellenőrizni.Nem értem,hogy kerül ide a majonéz és a kertészkedés?
2009. ápr. 14. 10:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Ezt mint szakértő írtad, olvastad valahol vagy csak "szerinted"? Ha már lezajlott a fertőzés akkor kell félnem a fentiektől vagy nem? Ez itt a kérdésem.
2009. ápr. 14. 13:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia! Ha már átestél rajta,akkor megnyugodhatsz. Védett vagy. Én is csináltattam toxoplasma vizsgálatot és alaposan tanulmányoztam a témát.
2009. ápr. 14. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia!Első válaszoló vagyok!Nekem saját tapasztalatom van erről.Kaptam én is toxoplazmózis fertőzést,azt mondták ürül ki a szervezetemből.Közben terhes lettem,a 14.hétben jártam,amikor visszafertöződtem és a babát ez elvitte,mivel műszeres befejezésem volt és a szövetvizsgálat bizonyitotta.Nem kértem a terhességemben külön erre ellenőrző vizsgálatot,mert nem tudtam,hogy ezt is lehet.Te nem biztos,hogy igy jársz,én csak a saját példámat irtam le.Azért gondoltam,hogy ellenőriztesd egy vizsgálattal,hogy tényleg eltűnt-e belőled!Bocsi,ha esetleg megbántottalak valamivel a válaszomban,nem volt szándékos!További jó egészséget kivánok nektek!
2009. ápr. 14. 14:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem, dehogy bántottál meg, csak most nagyon alapos vagyok ezen a téren. Az a baj, hogy bár levették újra a vért - bár nem tartották szükségesnek, de én kértem - viszont a vérvétel után egy héttel történt velem mindez.
2009. ápr. 14. 18:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!Jó lett az eredményed?Ha kertben dolgozol,akkor vegyél azért kesztyűt,mert bármi megszúrhat,megsebezhet,elfertőződhet,mert a terhesség alatt amúgy is gyengébb az ember immunrendszere.Vigyázz magadra!Jó egészséget,boldog babavárást kivánok!

Örülök,hogy nem haragudtál meg rám!

2009. ápr. 15. 12:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Majd jövőhéten szerdán derül ki, hogy az milyen lett.
2009. ápr. 15. 12:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia!Majd ird meg,mi lett az eredmény!Én nem tudom miért fertőződtem vissza.A doki szerint azért,mert 0Rh - a vércsoportom,de ezt igy akkor se értettem,hogy csak ez volt-e az oka.A sógorom beteg kutyája volt az udvarunkba ahol laktunk,tőle fertőződtem meg!Neked biztos jó lesz az eredményed!
2009. ápr. 15. 15:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia!Milyen lett a toxo-eredményed?
2009. ápr. 24. 14:46
 10/11 A kérdező kommentje:
1:16 Mondtam a védőnőnek, hogy a vérvétel utáni héten mi történt, azt mondta, rám bízza, kérhetek még vizsgálatot. hát kérek. Biztos ami biztos.
2009. ápr. 24. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!