Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes vagyok. Milyen változá...

7 hetes vagyok. Milyen változások lesznek a 12 hétig. Mire kell felkészülnöm, mire vigyázzak?

Figyelt kérdés
2008. okt. 2. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Gratulálok! Ha szerencséd van, akkor semmilyen változás nem lesz. Ha nem...hát lássuk csak: a 7-8 hét környékétől számíthatsz erős hányingerre (nem csak reggel, a nap bármely szakában), néha hányhatsz is, borzasztó levertnek és fáradékonynak fogod érezni magad.

Vigyázz arra, hogy ne emelj nehezet, ne erőltesd meg magad és amikor csak teheted, pihenj!

Ha még nem szedsz, kezdj el folsavat szedni, magneb6-ot (ez hányinger esetén is jó akárcsak a b6 illetve a gyömbér készítmények-keksz, tea, kapszula-), illetve ha akarsz, szedhetsz kismamavitamint(elevit,gravida, hipp natal). Amennyiben még nem voltál orvosnál a 8. hét körül keress fel egy nődokit, majd utána menj el a körzeti védőnőhöz, ő fog adni kiskönyvet+egy csomó jótanácsot. Boldog babásodást!

2008. okt. 2. 08:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Különösebben nem kell semmire sem figyelned,csak arra hogy ne emelgess,ne igyàl alkoholt,és ne cigizz.

Azonkivül mindent amihez kedved van.

Én 18 hetes vagyok,és a doki még mindig azt mondja ugyanugy végezhetek mindent mint régen,csak ne erös fizikai munka(emelés stb.)

Gyümölcsöt és zöldséget meg tejterméket gyakrabban beiktatok az étrendbe,rengeteg folyadék nagyon fontos(én csak szénsavasat tudok inni )

Gyakran vagyok a friss levegön.

Szeddem a terhesvitaminokat,elkerülöm a stresszes szituàciot,és boldogan vàrom a babàmat!

Ne feledd!

^Nem beteg hanem vàrandos vagy!

2008. okt. 2. 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja a màsodik vagyok:Talàn émelygés,és hànyinger ,vagy hànyàs lép néha fel,meg a szagokra lehetsz talàn érzékenyebb!
2008. okt. 2. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
éld ugyanúgy megszokottan az életed és ne az járjon a fejedben hogy most ennyi hetessen talán hányni kellenne meg miegymás.talán én szerencsés vagyok mert a második babámmal sem produkáltam terhes tüneteket és a mai napig is bevásárolok,cipekedek(persze nem mázsákat)és minden ugyanúgy csinálok mint amikor nem vagyok terhes.28 hetes mami
2008. okt. 2. 08:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok..! Remélem hogy minden jól fog történni, és odafigyelek magamra... Nektek is kellemes babavárást !!
2008. okt. 2. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:

-szedj terhesvitamint vagy folsavat,a velőcső záródái rendellenesség elkerülése érdekében

-ne fürödj kádban,mert fertőzést kaphatsz el és a melegvíz hatására összegyűlik a vér és kinyílhat a méhszáj

-ne egyél májat,mert sok benne az A vitamin ami a magzat vakságát okozhatja

-ne egyél nyers húst,félig átsült húst,hamburgerhúst,tojást.Még a fasírtmasszát se kóstold meg a toxoplazmózis veszélye miatt

-gyakran moss kezet

-ne lélegezz be káros anyagokat pl:hajfesték hidrogénje,fal és zománcfestékek

-ha viszeresedik a lábad már most kezd el kezelni

-ne cipekedj

-ne idegeskedj

-pihenj sokat

Remélem tudtam segíteni.

2008. okt. 2. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!