Ismét egy AFP-s kérdés. Megnéznétek az eredményemet? Szerintetek? Köszönöm :-)
azt mondják ne foglalkozzak vele mert megbízhatatlan.azért engem érdekelne. visszaolvastam már több kérdést, de hátha tudtok még jó ötletet adni.
szóval
AFP 0,78
HCG 0,39
SP1 0,44
PAPP-A 0,36
VZR kisebb 1/10 000
21 triszómia 1/10 000
18 triszómia 1/50 000
most azt írják az alacsony Downra utal. a Down nekem a 12 hetesen 1:15000 lett. akkor most mit mutat az alacsony MOM? 14 hetesen genetikus azt mondta nem valószínű hogy baja lenne a babának. 34 éves vagyok. ha genetikus UH-zik akkor gondolom nem szükséges külön genetikushoz menni? (nyíregyházán lakom). mióta megkaptam a 12hetes eredményt, tiszta ideg vagyok, nem tudok igazán örülni, mert mi van ha beteg a baba? UH-ra holnap tudok időpontot kérni.
szerintetek ezekután lehet valami gond a babánál, ha a genetikus azt mondta 14 hetes UH-n hogy nem lát bajt?
mire figyeljek, mit kérdezzekmajd az UH-n?
Tévedés az alacsony AFP NEM UTAL Down kórra, fordítva van, a Down kórosoknál figyelték meg, hogy általában már az AFP is alacsony volt. (tudjátok ez a bogár és rovar esete)
A Down kórra a rövid csöves csontok, orrcsont hiány, vastag nyaki redő, családi terheltség utalhat. Ezeket erősítheti meg az alacsony AFP.
Illetve az AFP vizsgálatnak az őt követő genetikai ultrahang esetében van jelentősége, mert pl ha magas-utalhat nyitott hasfalra, gerincre és ilyenkor a szonográfus nyilván alaposabban átnézi a babát, hogy valóban minden testrészét fedi e bőr, és visszarendel ha valamit nem lát tisztán, míg "normál" AFP esetén ha nem úgy fordul a baba sincs gond. Alacsony AFP-nél, meg különös gondot fordítanak a csontok, orrcsont vizsgálatára. Ennyi szerintem. De én csak laikus fejjel gondolom így.
13.31-es vagyok. Tényleg ne izgulj, nagyon sok kismamának nem határértéken belüli az eredménye. Persze mindenki megijed (én is anno), aztán szinte mindenkinél kiderül, hogy minden rendben. Értem ezt arra, ha más betegségre utaló jel nincs, tehát nincs a családban öröklődő betegség, látszik az orrcsont, stb.
Kedden szorítok Neked, és majd várunk vissza az eredménnyel és egy boldog mosollyal :)
Addig is vigyázz Magatokra, és ha tudtok, kapcsolódjatok ki :)
köszönöm szépen a nyugtató szavakat. mondhatni már majdhogynem nyugodt vagyok. nem gondolok arra hogy bármi gond lenne...sőt, arra gondolok hátha megtudjuk hogy kis kukis vagy nunis :-)
kedden megírom mi volt.
szép hétvégét mindenkinek :-) puszi
13.31-es vagyok, és gondolok Rád és a babára, már csak 1 nap és mehetsz UH-ra. És meglátod, hogy tényleg minden rendben van. És igen, talán a nemét is ki tudják deríteni már :)))Mi úgy jártunk, hogy sem a 12 hetes, sem a 18 hetes UH-n nem látták... Voltam a SOTE-n is 3 héttel később, ott sem látták. Elmentünk 4D-re a 26.héten, ott sem látták mert keresztben feküdt és nem volt elég magzatvíz előtte. A 27.heti 4D-n mondták 80%-ra, hogy kislány, és a 28.heti 4D-n lett végül 100%, hogy kislány. Azért kellett 3x menni 4D-re, mert mindig rosszul feküdt a baba és háttal nekünk, csak a legutolsón tudták felvenni dvd-re s akkor készültek a fotók is.
Minden jót Neked, és kedden várjuk az eredményt! :)
köszönöm a drukkot...holnap ilyenkor már biztosan nyugodt leszek...és remélem a mi kis picurunk nem huncutkodik úgy mint a tietek és megmutatja magát :-)
szép napot, holnap megírom mi volt.
nos, a genetikus azt mondta nem látkóros elváltozást a babucin, tehát nem látszik hogy bármi baja lenne.egy hónap múlva controll...és persze kiderül hogy kis nunis a picurka.
szép napot mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!