Mikor kell abbahagyni a fogamzásgátlót, ha kb. decemberben szeretnék teherbe esni?
Desogestrel, ethinylestradiol hatóanyagú fogamzásgátlót szedek. December körül szeretnék teherbe esni. Addig nem igazán, mivel tervezünk még egy hosszabb utazást.
(gyógyszer leírása: www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/sensilon_150_microg_20_microg_tabletta/58071)
Decemberben ?
Ez nem igy mukodik a terhesseg nem pontossan akkor jon mikor te akarod
Lehet egy honap de lehet 2 ev is anire sikerul
Decemberben szeretnél próbálkozni. :)
Nem kell időt kihagyni én a héten kérdeztem az orvosomat pont erről. Elkezdhetem szedni a vitaminokat már a fogamzásgátló mellett és az utolsó megvonásos vérzés után már lehet próbálkozni nyugodtan.
Szép is lenne, ha ezt előre be lehetne tervezni.
Nekem fog. gátló abbahagyása után több, mint fél év volt, mire terhes lettem.
Valakinél meg rögtön az első hónapban összejön.
Másoknál meg több, mint 1 év.
Ha decembertől aktuális a dolog, előbb nem fér bele, akkor novemberbe lerakod és utána pedig nem védekeztek. És majd összejön, amikor összejön.
Egyébként nem kell semennyit ma már várni. Ahogy abbahagyod, utána már nem kell védekezni. Viszont annyit szoktak ajánlani, hogy az első hónapot mindenképpen érdemes kivárni, hogy egyáltalán lásd, hogy beindulnak-e a természetes folyamatok, megjön-e rendesen a vérzésed. Mert nem a hatóanyagnak kell kiürülnie a szervezetből, az ma már megvan 1 nap alatt is akár, hanem valakinél akár több hónapba is beletelhet, hogy egyáltalán helyreálljon a rendes ciklusa. Van, akinek ezután meg sem jön a menzesze, hanem orvoshoz kell miatta mennie.
Tisztul ?
Miert piszkos ?
A hormonok teljesen termeszetesek es igen kis mennyiseguek nem kell tisztulni.
Nekem mázlim volt, én is így terveztem, és sikerült is.
Tavaszi gyereket akartunk.
Úgyhogy júniusban letettem a gyógyszert, 1 hónapot vártunk, hogy lássam beáll-e a ciklus gyógyszer nélkül, és augusztusban pozitívat teszteltem. Áprilisban szültem.
De ez nagyon-nagyon ritka! Szóval ne nagyon reménykedj, hogy akkor esel teherbe, amikor te akarsz. Ahhoz óriási mázli kell.
Inkább úgy tervezd a gyógyszer letételét, hogy MIKORTÓL eshetsz teherbe. AMikor már nem gond, hogy jön a baba.
Ha decembertől már ok, akkor szerintem október vagy november legyen, amikor abbahagyod.
Aztán lesz ami lesz.
Lehet jövő decemberben sikerül.
Terhesen lehet utazni...34 hetes vagyok a másodikkal,most voltunk kinn Szlovákiában a Dobsinai jégbarlangban,ami elég emelkedős,plusz benn is sok a lépcső. És emellé másfelé is voltunk még aznap. Mikor még nem tudtam a terhességet,akkor túrán voltunk. Egy egészséges terhességnél nem lesz gond ezekből.
A teherbe esés meg nem igy megy,hogy ekkor akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!