Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama aki...

Van itt olyan kismama aki dohányzott, és (biztos benne, hogy a cigitől) bármilyen problémája lett a babának?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 08:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Mi 29 hetesek vagyunk,sajnos nemtudtam letenni a cigit,de hála a rengeteg vitaminnak amit szedek,nincs semmi baja a babának.A leleteim jók,és a babócának egy picit ngyobb a súlya,mint az átlag.Az a lényeg,hogy rengeteg vitamint vigyél a szervezetedbe,én reggel gravida,napközben b6+pezsgőtabletta,este hipp natal,és rengeteg gyümölcs és zöltség,meg minden amit megkívánok(szalonna töménytelen mennyiségben!).Jó babavárást!!
2010. ápr. 20. 12:23
 12/25 A kérdező kommentje:
de a szalonnában, nincsen ám vitamin :D :P (amúgy én is oda vagyok érte, sok-sok paradicsommal vagy paprikával szoktam enni) viccet félretéve, én eurovitet szedek+ c vitamin (1000-es)és magneB6-ot. Kalciumot ritkán, 1-et, 1-et. a 12. heti ultrahangon nekem is nagyobb volt a babám, remélem tartja majd magát ez a tendencia. Mennyit cigizel egyébként?
2010. ápr. 20. 13:02
 13/25 anonim ***** válasza:
52%

Jaj istenem lányok, ne már...nem CSAK az lehet a baja a babának hogy kisebb lesz a súlya..illetve az hogy most a 12 hetes meg stb. UH-n nagyobb mint az átlag..semmit se jelent, ez már elég ahhoz hogy tovább mérgezzétek őt odabent??? Szerintem ehhez egy anyának sincs joga. Hiszen a babád nem tud dönteni hogy köszöni nem kéri a nikotindús véredet...

Én azt hittem,hogy csak azok cigiznek terhesség alatt is, akik nulla iq-val rendelkeznek, vagy egyáltalán nem érdekli őket a gyerek sorsa ( pl. kisebbség) de azok meg ITT nem fognak kérdést feltenni erről a témáról.

Ezek szerint tévedtem :((

2010. ápr. 20. 13:19
 14/25 anonim ***** válasza:
Az a baj (utolsó hozzászólónak írom), hogy ha a baba kedvéért ők nem teszik le a cigit, akkor semmivel nem fogod tudni jó útra téríteni őket. Hisz a pocakjukban növekedő és kiszolgáltatott kis lény (fulladozása) sem elég indok nekik. Ez szomorú, de sajnos így van. Nekem a párom borul ki erre legjobban, mert én 10, de ő 20 év után tette le a babánkért, csakhogy még csak passzívan, vagy ruhába beszívott füst formájában se mérgezze a kincsünket és tőlem kérdi, hogy egy nő hogy képes rá, hogy a saját testével mérgez. A válaszom az, hogy nem tudom, de nem ami kedvünkért fognak megtérni.
2010. ápr. 20. 14:41
 15/25 anonim ***** válasza:

12.23-as nem vagy igazán jó fej, amiért ezt ideírtad. Pont az lenne a cél, hogy elrettenjen a kérdező, erre te megnyugtatást adsz:( Vagy így könnyebb a lelkednek, hogy nem csak te vagy gyenge? Szívből kívánom, hogy egészséges legyen a babátok, mert ha neadjisten baja lesz, sosem fogjátok tudni, ti okoztátok-e. És egyetértek az utolsó hozzászólóval, ha az imádott várvavárt baba miatt nem tették le, akkor mi, az ismeretlen jóakarók pláne nem leszünk elegek ehhez:(

És bárki bármit gondol, vitaminnal nem lehet közömbösíteni a cigi esetleges ártalmait.

2010. ápr. 20. 15:15
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
sziasztok!Én 15 évig dohányoztam és amikor megtudtam a babát 5 hetesen azonnal letettem!Most 28 hetes vagyok és nagyon gyorsan öregszik a lepény,állandó ellenőrzés kell!nem tudom,hogy attól e,de szerintem igen!Pedig azóta egy szálat sem szívtam!Aggódom és soha nem fogom megbocsájtani magamnak,ha baja lesz a babámnak,hogy nem tettem le a cigit hamarabb!!!!!!!!Pedig tervezett baba volt!De nem voltam elég erős,hogy letegyem:(((
2010. ápr. 20. 15:31
 17/25 anonim ***** válasza:
Utolsónak írom, hogy légy büszke, amiért azonnal leraktad, mikor megtudtad, hogy babát vársz, mert amint látod, ez sem termlészetes sokaknak. Drukkolok, hogy ne legyen gond!
2010. ápr. 20. 15:34
 18/25 anonim ***** válasza:
12:23-as vagyok.tudjátok elég sok oka lehet annak,hogy nem teszzi le valaki a cigit. Ha nem ismeritek az életét ne itéljétek meg.Ha ismernétek nem biztos,hogy ezt mondanátok! Örülök és tiszta szívből remélem,hogy mindenki aki ide ír,megosztja a véleményét még ha az rossz is,egészséges gyönyörű babát hoz a erre a Világra!!!
2010. ápr. 20. 18:08
 19/25 anonim ***** válasza:
12:23-as: ugye nem gondolod, hogy a vitaminok vedik a babadat a cigitol???
2010. ápr. 20. 19:05
 20/25 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Kedves dohányzó kismamik! Csak egyszer ne legyetek önzőek, mert ez most nem a Ti életetekről szól, hanem egy másik kicsi emberkééről, aki bár közhely, de nem kérte, hogy megszülethessen, viszont ha már vállaltuk, akkor kutya kötelességünk inden tőlünk telhetőt megtenni, hogy egészséges lehessen. Az anyaság sok áldozattal és felelősséggel jár, bár én még nem vagyok olyan tapasztalt anyuka, de a 2 éves kisfiam nagyon sok mindenre megtanított. A dohányzásnak hosszú távú következményei lehetnek, ami nem feltétlenül derül ki az UH-kon. Sok anyuka diétára van ítélve, mert terhességi cukra van, nehéz, de betartja a diétát. Én veszélyeztetett terhes voltam, 4-5 hónapig az ágyból sem kelhettem ki (hozzáteszem előtte a hét minden napján dolgoztam), de a kisfiam élete volt a tét. Az előzőekkel csak érzékeltetni akartam, hogy vannak dolgok, amiket meg kell tennünk a babánk érdekében, mert tőlünk függ, nem mástól. A dohányzás is egy ilyen dolog, Tőled függ,hogy szívod vagy nem szívod, lehetnek nehéz időszakok, lehet szörnyű az életed (sajnálom ezt kedves válaszoló kismama), de a cigi kötve hiszem, hogy ezeket a problémákat megoldaná! Mérlegeld, mert tehetsz ellene, de vissza már nem csinálhatod! És amikor majd kezedben tarthatod a babucit, aki benned fejlődött, egyik voltatok hónapokon át, akkor majd érezni fogod, hogy érte mindent megtennél, semmi nem olyan fontos, csakhogy boldog és egészséges legyen! :-) Sok boldogságot mindenkinek!
2010. ápr. 20. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!