Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama aki...

Van itt olyan kismama aki dohányzott, és (biztos benne, hogy a cigitől) bármilyen problémája lett a babának?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 08:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alig van olyan aki belátja h az ö hibája a gyerek bármilyen betegsége (legalábbis nyiltan tuti nem vállalja fel).

Nekem egy barátnőmnek 2700 gramm lett a kislánya, már a terhessége vége felé mondták neki h elégtelen a lepény és iu.retardált a magzat.

Őszerinte ez nem a napi 10 szál ciginek köszönhető hanem neki a családjában több ilyen is volt és ez genetika...

Hát most erre mit mondjon az ember??

Ja meg hogy neki az orvosa is azt mondta hogy jobb ha rágyújt mintha halálra idegeskedné magát, merthogy neki milyen stresszes az élete.

Mondjuk aláírom, tényleg az dehát akkor is.

2010. ápr. 20. 08:49
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
én az első terhességem alatt dohányoztam, az orvos nekem is azt mondta, hogy inkább ne szokjak le rögtön, hanem napi nem emlékszem pontosan 3-5 szálat inkább szívjak el, mert károsabb a babának, ha súlyos elvonási tüneteim lennének. így tettem, de 1-2 hó alatt el is hagytam a dohányzást. nem lett a babának semmi baja, időben született, normális súllyal. második terhességemnél, azon nyomban abbahagytam a cigizést, már a 2. héten,mert nem is kívántam, ő is időben született, normális súllyal, de viszont a lepény teljesen el volt öregedve. neki sem lett hál Isten semmi baja.
2010. ápr. 20. 08:52
 3/25 anonim ***** válasza:
56%
Ezt senki nem fogja beismerni és ezzel a kérdéssel egy lavinát indítottál el mert fogsz kapni hideget és meleget is.Gondolom terhes vagy és dohányzol hiszen miért kérdeznél ilyet???Te tudod ez a te életed és a lelkiismereteden múlik mit teszel.
2010. ápr. 20. 08:53
 4/25 anonim ***** válasza:
31%
Szisdztok!!Utolsó igazad van!Én most 5-6hetes vagyok de mikor megtudtam azonnal le is tettem!!Mindenki a lelkiismeretével számol el!!Ne a maga érekét nézze mindeni,hanem a fejlődő magzatát!!Hiába tagadják sokan,a méhlepény árulkodik!!!
2010. ápr. 20. 09:13
 5/25 anonim ***** válasza:
30%
Bocs a hibákért csajok,remélem értitek utolsó voltam!!
2010. ápr. 20. 09:14
 6/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Igen, dohányzom, de nem véletlenül tettem fel így a kérdést, elrettenteni szeretném magam.
2010. ápr. 20. 09:21
 7/25 anonim ***** válasza:
80%
Sziasztok! Én nem dohányoztam a terhesség alatt mégis el volt öregedve a méhlepényem és mégis sürgösségi császár lett a vége... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hajrá dohányozzon mindenki, hanem, hogy igy is lehetnek komplikációk. Pedig életemben olyan egészségesen még nem éltem mint abban a 9 honapban. Tény, hogy a babának nem tesz jot a cigi, de én is hallottam, hogy nem szabad hirtelen letenni, ha még kivánja, mert az rosszabb.
2010. ápr. 20. 09:21
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
En teherbeeses elott egy hettel tettem le a cigit (napi 20 szal) es vegig a 9 honap alatt nagyon hianyzott. A munkam is nagyon stresszes, majdnem utolso percig dolgoztam. Szinte minden nap majd szetvetett az ideg, annyira stresszeltem. De! Kibirtam, s a babamnak sem lett a stressztol semmi baja, kiegyensulyozott, nyugis kislany, tobb, mint 4 kiloval szuletett. Ugyhogy szerintem hulyeseg, hogy inkabb cigizz, mint stresszelj, mert ez utobbi tobbet art. Blabla. Persze mindenki a sajat lelkiismeretevel kell, hogy elszamoljon. Egyetertek az elsovel, senki nem fogja bevallani, hogy a dohanyzassal artott a babajanak.
2010. ápr. 20. 09:43
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 év után tettem le, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, és nem kifejezetten a rendellenességekre gondoltam, hanem arra, hogy amikor beleszívok a cigibe, a kicsimnek nem jut oxigén és fulladozik. Miattam. A cigi miatt. Akárhányszor rá akartam gyújtani, erre gondoltam és képtelen lettem volna rá. Pedig előtte sehogyan sem tudtam leszokni, hiába próbálkoztam. 39 hetes km
2010. ápr. 20. 09:48
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Én se tudtam leszokni sehogy napi egy dobozról, de amikor pozitívat teszteltem, azonnal abbahagytam. ) hónapos a fiam, még szopik, így azóta sem gyújtottam rá, pedig komolyan mondom, néha nagyon tud hiányozni. De ez kb. olyan dolog, hogy ha a gyerekedet nem fojtogatod pl. egy övvel, akkor ezzel miért tennéd? Ha belegondolok, hogy szegény vergődik odabent, és kétségbeesetten próbál több levegőhöz jutni, akkor eszembe sem jutna rágyújtani! Képzeld ezt magad elé, és tedd le a cigit. A barátnőm félidőtől gyújtott rá újra (szegénynek meghalt az anyukája), de máig bánja, mert a fia kis súllyal született, asztmás, és epilepsziával vitték kórházba, míg a két évvel idősebb fiának kutya baja:S

Még ha nem is a cigi az oka, te kockáztatnál? Ugye nem. Hajrá, én bízom benned, tudom, hogy erős vagy, és le tudod tenni!:D

ҝ

2010. ápr. 20. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!