28+5 hetesek vagyunk és eddig összesen 3 és fél kilót híztam. Számíthatok rá, hogy ezek után fog csak igazán beindulni a hízás?
Én a 32. hétben vagyok és az én hízásom eddig nagyon aránytalan...
A 20. hétre már plusz tíz kilónál jártam (igaz, ebből öt a baba előtti hónapban jött fel, amikor leraktam a cigit épp a terhességre készülés miatt, de mivel ez is a baba miatt volt, így hozzászámolom). Akkor meg voltam rémülve és biztos voltam benne, hogy harminc alatt nem állok meg. Ehelyett a rákövetkező 11 hétben egy deka sem jött fel, de a múlt héten nagyon bevizesedtem, az egész testem bedagadt egyik napról a másikra és ezzel ugrott a súlyom három kilót. Valószínűleg ez csak víz, azóta már jobb a helyzet, még nem mértem magam, de van egy olyan érzésem, hogy ez a három kiló vissza is ment, ahogy a víz kiürült.
Nem tudom, hogy mennyit fogok még hízni a fennmaradó néhány hétben, de nem félek már attól, hogy sokat, mert alig bírok enni, annyira nyomja a babó a gyomromat, ha mégis eszek, akkor pedig úgy ég a gyomrom, hogy az esetek ötven százalékában vissza is köszön az étel.
Tény, hogy sok kevésbé érzékeny gyomrú kismama az utolsó két hónapban (különösen a nyolcadik hónapban) hízik a legtöbbet, ami magyarázható a baba súlygyarapodásával és azzal, hogy a nagyobb pocak miatt mozgásszegényebb az életmódjuk, mint korábban, sokan ekkor kezdenek csak el igazán vizesedni, ami szintén nagyot lendít a mérlegen, szülés előtt néhány nappal viszont súlycsökkenés is megfigyelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!