Kismama vagyok és bújik a fogam. Járt valaki még így?
Két napja vettem észre, hogy fáj a torkom. Aztán ugyancsak tegnapelőtt pár percig kénytelen voltam huzatban ülni és a fülemben meg is éreztem ezt. Végül kiderült, hogy egyik sem volt aktuális, mert bújik hátul a bölcsességfogam. Reggel alig tudom megmozdítani az állkapcsom, úgy fáj. Harapni is nehezen tudok, mert a még nem bújt ki a foghúsból és magát a húst szorítom össze. A fájdalom mélyről jön, mintha tényleg a torkom fájna, de alapállásban nem zavar, csak ha beszélni vagy enni kell. Annyira nem vészes, hogy fájdalomcsillapítóért esedezzek, viszont eléggé kényelmetlen.
Valaki járt még így, hogy pont terhesség alatt bújt a bölcsességfoga? Hogy vészelte át ezt az időszakot?
Én megnézetném, nehogy begyulladjon. Mert a gyulladás hatással van az embrióra/magzatra. Nekem terhesség első felében nőtt ki az utolsó, nem is tudtak adni rá semmi értelmeset, hogy ne fájjon a ínyem, olyan rossz volt. Nem mondom, hogy ma menj be ügyeletre, de holnap jelentkezz be valahová.
Ha budapesti vagy, tudok ajánlani egy ügyeletet, ami fizetős, de sokszor van aznapra hely.:)
Én írtam, hogy nem aludtam 4 napig, lüktetett az összes fogam mellette. Amíg nem volt ennyire vészes a helyzet nagyjából úgy éreztem, ahogy te. Még háziorvoshoz is mentem, hogy fáj a torkom. Sima fogorvos semmit sem csinált, sztk-s szájsebészet sem csak felírták az antibiotikumot és jódos vízzel átmosták. Szóval ki is sugárzott a többibe, nem csak ott fájt az ínyem. Nekem is az volt a baj, hogy nem tudott áttörni könnyen. Fogorvos azt mondta nem is fog. Majd félidő körül ismét begyulladt, de akkor csak érzékeny volt (ismerve már a jeleket) így mielőbb elmentem gyógyszeres csíkért hátha nem kell antibiotikum, azt meg is úsztam, végül a harmadik trimeszterben mégis áttört.
Egyébként ha budapesti vagy nyíregyházi lennél a fresh dentalt ajánlom még ma. Ők használnak gyógyszeres csíkot rá és vasárnap is sokáig vannak. Nekem már a második csík megváltás volt és ki is aludtam magam, csak azt sajnálom, hogy későn találtam rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!