Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A kórházban fognak adni...

A kórházban fognak adni tápszert, vagy nekem kell vinni?

Figyelt kérdés
Tápszeres baba lesz, és nem tudom, hogy fognak-e adni amikor kérek, vagy inkább menjek biztosra és vigyem a sajátunk?
2016. júl. 30. 19:28
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
41%

Én is úgy voltam, mint a 13-as, szóval biztos, ami biztos, inkább vigyél be magaddal.

Sok sikert a szüléshez!

2016. júl. 30. 21:52
 22/52 anonim ***** válasza:
67%

Tényleg nem bírálatból, de azt gondolom, meg kéne próbálnod. Ezt nem lehet előre elképzelni, mivel sosem próbáltad. A babádat sem ismered még, nem láttad, nem szagoltad. Tudom, ez most hülyén hangzik, de ha szülés előtt egy random babát kellett volna szoptatnom, az nekem is bizarr és taszító lett volna, de a saját, az teljesen más, nem lehet elképzelni sem.

Én azt tanácsolom neked, az előtejet mindenképp próbáld meg odaadni neki, ez csak pár perc szopi a szülőágyon, viszont a babának nagyon fontos. Sokkal gyorsabban beáll az emésztése, mivel a zsíros előtej kihajtja a beleiből a magzatszurkot, és nagyon sok tápanyagot kap, a bélflórájának is létszükséglet. Ha utána tápszeres is lesz, ezzel sokat javíthatod a következő napokban az emésztését! Aztán ki tudja, lehet, hogy ráérzel a dologra, és folytatod, lehet, hogy így válik számodra teljesen biztossá, hogy nem akarod csinálni.

Én csak azt mondom, egy próbát megér, és az előtej tényleg fontos lenne neki, a te nyugalmad érdekében is, hiszen jobb lesz az emésztése az első napokban.

2016. júl. 30. 22:06
 23/52 anonim ***** válasza:
27%

"És ha majd összehàny mindent téged is beleértve? Vagy hasmenése lesz a feje búbjàtól a làba ujjàig? Vagy amikor köpködi majd ki az ételt vagy kifújja rád? "

A hányás, a hasmenés, a nyálas étel se nem új, se nem sokkoló a kérdezőnek szemben azzal, hogy egy emberi lény fogja bekapdosni, meg szívogatni a mellbimbóját, a mellét meg fejni kell, meg nyomkodni, húzogatni, mint egy tőgyet, holott a mellét több mint 10 éve csak a szex közben használja erotikus dolgokra és egyszerűen kiveri a víz attól a gondolattól, hogy etetésre használja.

Lehet ha a kezébe fogja a gyermekét, akkor majd megváltozik a véleménye, de azért nem kell megszégyeníteni, ha egy olyan dolog, ami homlokegyenest ellentétes azzal, amire ő a testét ezidáig használta és életében ilyet még nem tapasztalt elriasztja akár még undorítja is.

Én meg a hüvelyemmel voltam így. El sem tudtam képzelni, hogy azon egy gyerek átmenjen. Közöltem, hogy nem és kész, nem érdekel, hogy az evolúció erre szánta, egész életemben nagyon maximum 3 gyerekem lesz, de lehet, hogy összesen csak egy, viszont mire az első terhességemig jutottam ezernyi szexen voltam túl, és még ezernyit leszek, szóval nekem senki sehogy nem tudta megmagyarázni, hogy a hüvelyem az szülésre van, mert én úgy voltam vele, hogy kizárt. Nem. Soha.

2016. júl. 30. 22:07
 24/52 anonim ***** válasza:
64%
Tatabányán szültem, itt annyira szoptatás pártiak, hogy 4 napig egyik baba sem kapott tápszert, csak cukros vizet és egész nap szoptatni kellett. Nem akarlak győzködni, de én is úgy voltam mint te. Egyáltalán nem akartam szoptatni, már a védőnővel is megbeszéltem mindent. Volt gyógyszerem is. Ahogy megszületett a kicsi lányom, eszembe sem jutott, csak az volt a szemem előtt, hogy neki az anyatej a legjobb, amit adhatok. Az ő egészsége mindennél fontosabb volt és tudtam, hogy szoptatnom kell. Első gyerekem 10 hónapos koráig, másodikat 9 hónapos koráig szoptattam, mindketten maguktól hagyták el. Hozzáteszem, hogy nem szerettem szoptatni, semmi szépet nem láttam benne, de ezzel jár az anyaság (természetesen akinek egészségügyi gondja van, vagy nincs teje, az semmivel sem rosszabb anya), de akinek van, annak a gyerekének hatalmas kicseszés, ha nem kap tejet. Tudom, hogy már ezren elmondták neked, de az immunrendszerének, gyomrának, fejlődésének az anyatej a legjobb. Legalább a kórházban szoptasd, mert az előtej nagyon fontos a kisbabád egészségéhez. Amúgy azt tudod, hogy az első hónapokban a tápszert íratni kell? Mert nem mindegy, hogy milyet kap. Allergiás reakciója lehet, nem úgy van, hogy a drogéria polcáról leemelsz egyet és beviszed a kórházba. Amúgy sokkal macerásabb a tápszer (fertőtleníteni, felvásárolni egy csomó üveget, számolgatni, kevergetni). Úgyhogy szívből kívánom mindkettőtök érdekében, hogy amikor meglátod a babád, akkor neked is az legyen a legfontosabb, hogy neki mi a jó, és felejtsd el a félelmeidet és undorodat.
2016. júl. 30. 22:09
 25/52 anonim ***** válasza:
73%

Utolsóval nem kötekedni akarok, de Milumil Ha-s tápszert vény nélkül is lehet kapni müllerben is, patikában is, csak jóval drágább. Azért pont ezt említem, mert mikor a kórházban kiderült, h nincs tejem, ezt kaptuk először receptre, utána fedeztem fel, h van ilyen drogériában is.

Tényleg nem kötekedés, csak pontosítás, nyilván hülye lettem volna nem receptre íratni.

2016. júl. 30. 22:48
 26/52 anonim ***** válasza:
30%

Kêrdezd meg a kórházat ahol szülni fogsz. Ahol én szültem, nagxon lenézik az ilyeneket...

Cukros vizet adnak, tápszert még véletlenül sem.

Szegény picúr...

2016. júl. 30. 22:56
 27/52 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem inkább vigyél magaddal tápszert, biztos, ami biztos. Olyan meg nincs, hogy az orvos nem írja fel az apasztót.. Nem neki kellene szoptatnia a babádat, hanem neked, erről pedig te döntesz. Szóval harcold ki a gyógyszert!
2016. júl. 30. 23:29
 28/52 anonim ***** válasza:
65%

Ahol én szültem a fiaimat, ott csak az a baba kaphat tápszert, akinek a neonatológus elrendeli. Persze az anyának joga van eldönteni, hogy akar-e szoptatni, vagy sem, nem lehet rákényszeríteni. De az első 2 napban nálunk nem adnak tápszert. Természetesen a baba éhes lesz, sírni fog, szopizni szeretne, keresi a cicit. El lehet azt játszani, hogy nem ad neki az anyuka, és két nap után majd adnak neki tápszert, de akkor az a baba két napig sírni fog, és nyilván rossz lesz neki.

Persze minden kórház más, itt speciel ez a gyakorlat. Nekem mindkét gyereknél a második nap végén lövellt be a tejem, és ők is sírtak, amikor már nagyon szopiztak volna, de nem jött semmi, de nem bánom, hogy nem tömték őket feleslegesen tápszerrel, mert a tej pont attól lesz, ha minél többet van mellre téve a baba.

Egyébként meg nem rossz szándékból, de legalább az első 1-2 hónapban nagyon fontos lenne, hogy anyatejet kapjon a baba. Vagy legalább azt IS. Az előtejről nem is beszélve, ami olyan értékes anyagokat tartalmaz, ami semmi mással nem pótolható.

Említette valaki a donortejet: én voltam tejleadó, nem olyan régen hagytam abba, és történetesen tudom, hogy itt a városban összesen 9-en adunk/adtunk le tejet az adott időszakban, ami még a tényleg rászorulók igényét sem fedezi teljes egészében. Bocs, de akkor már azok a babák kapják, akik betegen, kis súllyal, korábban születnek, akiknek az anyukája nem TUD nekik tejet adni. Nekik tényleg kell. Ne annak adják, aki tudna szoptatni, csak neki nem jön be a dolog. Ő döntse el, hogy mi a fontosabb neki, az anyatej, vagy hogy ne kelljen szoptatnia. Saját döntése, de ne olyanok elől vegye el az anyatejet, akik önhibájukon kívül nem tudnak szoptatni, pláne, hogy ezeknek a babáknak tényleg nagy szükségük van a tejre.

2016. júl. 30. 23:51
 29/52 anonim ***** válasza:
57%
Köszönöm, most már ezt is tudom! Azt hittem, hogy az első hónapokban valami gyógyszertári tápot írnak fel, nem márkásat.
2016. júl. 31. 07:38
 30/52 anonim ***** válasza:
60%

Én nem is hagynám, hogy a doki felírja! És ugyanígy nem adnék ingyen más anyától származó tejet sem!

És most hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tápszerek nem tartalmazzák a picur számára fontos immunanyagokat.

Csak arról van szó, hogy tudna szoptatni. Saját akaratából nem szoptat, ezt nehogy közpénzből finanszírozzuk már! Ez pont olyan, mint mikor az kap segélyt, aki nem is akar dolgozni!

A más anya teje meg...

Az anyatej kincs.... Ő elapasztja, aztán meg más anyától pont ő kapja meg? Na ne már!

Az ő gyereke, az ő teste, valóban az ő döntése!

De akkor ne kelljen az ingyenes a kórházból, ne kelljen a tápszerre meg a tejapasztóra oep támogatás!

Ezt akarod? Finanszírozd!

2016. júl. 31. 08:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!