Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek ebben ha...

Ti mit tennétek ebben ha hármas ikreket várnátok?

Figyelt kérdés
Már van egy két éves gyerekünk. Terveztünk még egy gyereket többet nem biztos hogy ilyen színvonalon fel tudunk nevelni. A másik probléma az hogy féltem a férjem egészségét a stressztől beteg lett már. Mióta kiderült hogy hármas ikrek alig eszik. Félek ha meglesznek a gyerekek megint beteg lesz, túlhajtja magát. Most mit csináljak?
2016. júl. 20. 13:26
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%
jah három baba mellett....
2016. júl. 20. 14:00
 22/32 Vilcsianyuja ***** válasza:
59%

Aki háborog a redukálás miatt, semmivel sem rosszabb, mint egy szóló abortusz. Vagy ha a kérdező úgy dönt, akkor menjen mindhárom... Akkor már nem lenne jobb, ha legalább kettő esélyt kapna az életre? Nyilván most nagyon meg kell fontolniuk, mire lesznek képesek és mire nem. Ez is egy lehetőség. A kérdező majd úgy dönt, hogy együtt tudjon élni a döntése következményeivel.

A családi kedvezmény? Ahhoz keresni is kell annyit, még pedig fehéren, hogy ki lehessen használni, de gyanítom, ebben nem állhatnak túl jól kérdezőék. "Állami" babysitterről még nem hallottam, de ennek érdemes utánanézni. Ha csak ezen múlik...

Kedves Kérdező, a férjednek viszont, úgy gondolom, külső segítség kell.

2016. júl. 20. 14:03
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

A férjednek akkor is segítség kéne ha nem hármasikrek lennének hanem egy baba. Kezeltesse magát!

Én nem tudnék három gyereket elvetetni az biztos. Orvosoddal is beszélj, mik a kockázatok stb. Az is lehet hogy valamelyik magzat felszívódik. Sima ikreknél is gyakori az ilyen.

2016. júl. 20. 14:11
 24/32 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Aki írja, a hármasikrekre csomó kedvezmény és juttatás jár: konkrétan mi? Amikről én tudok:

Gyerekenként 16 ezer Ft családi pótlék. A mostani egy gyerek után járóhoz képest plusz 51.800 járna.

A családi kedvezményről már írtam, hogy ahhoz sokat is kell keresni.

A főállású anyasági gyakorlatilag meghosszabbított gyes. Csak akkor jönne szóba, ha nem lenne az "ikres" gyes, az hármasikrek esetén a sima gyes háromszorosa lenne a gyerekek 8 éves koráig. Az már azért tényleg számottevő támogatás, 75000Ft, HA az anya mellette dolgozni is tud. Ha az anyának jár GYED, akkor az 3 éves korukig jár. Már ha a GYED összege nagyobb a háromszoros gyesnél, hogy érdemes legyen megigényelni.

Azzal nem biztos, hogy ki vannak segítve, ha nagycsaládos kedvezménnyel utazhatnak vasúton...

Én nagyjából ennyiről tudok, mint kedvezmény.

Tudtok még valamiről?

2016. júl. 20. 14:32
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömnek született hármasikre, ők kaptak segítséget egy dajka személyében. Azt nem tudom, meddig, de ennek utána lehet járni, milyen feltételekkel lehet ilyet igénybe venni. Meg úgy általában az önkormányzatot kell megkérdezni, ez településenként változik.

A redukciót kár itt feszegetni, nyilván a kérdező mindenben kap tájékoztatást az orvosától, nem kell itt sem morális, sem orvosi vitát rendezni.

2016. júl. 20. 15:51
 26/32 anonim ***** válasza:
69%

Nesze nekem meg lehet h egyszem lehet...

Najo valamilyen szinten megertelek benneteket. De tudni illik h ez is benne van a pakliban. Tamogasd ot es o is Teged. Remelem van aki kicsit segitsen Nektek

2016. júl. 20. 16:22
 27/32 anonim ***** válasza:
58%
Most gondolom mindenki le fog pontozni, de azért arra is gondolni kell, hogy mekkora kockázat van hármasikrek esetében! A legtöbb esetben a dokik is javasolják két egészséges baba érdekében, hogy a harmadikat elvetessék. Könnyű messziről köpködni, de vajon a kérdező be tudja vállalni esetlegesen 3 koraszülött, ne adj Isten oxigénhiányos gyermeket? (Kitörölheti a családi adókedvezménnyel, egy gyerek speciális tornája is havi 50-100 ezer.) És most lehet mondani hogy születnek egészséges hármasikerek, de sajnos nem csak ilyenek vannak. A másik hogy a minap is itt gyakorin volt olyan kérdés, hogy milyen neveket adnátok, majd mondják hogy születése közben az egyik életét vesztette... ja, akkor sokkal jobban jár a kérdező, 24-28 hetesen elveszteni, mint esetlegesen 10-11 hetesen. És így valószínűleg a másik kettő sem 1 kilósan születne...
2016. júl. 20. 17:40
 28/32 anonim ***** válasza:
60%
Na a nagy abortusz fanok...az egy dolog hogy a ti lelkiismeretetekre ráfér, de szerencsére sokan vannak akikére nem. Én képtelen lennék megölni a gyerekemet.
2016. júl. 20. 17:48
 29/32 anonim ***** válasza:
23%

[link]

Javaslom....

2016. júl. 20. 18:05
 30/32 anonim válasza:
48%
Megnéztem a videót végig, tehát nem csak a nő beszédét. Tiszteletre méltó, ahogy ez a nő kiáll valamiért, amiben hisz. Meri vállalni, amiben hisz. Tiszteletet parancsolóan beszélt. Tényleg szívből. Nem tartom magam egy gonosz, démoni embernek és nincs bajom a vallásossággal, de még így sem mondanám azt, hogy szigorúan tiltsák be az abortuszt és minden nő meg fogja szülni a gyermekét még akkor is, ha nem akarja. Az örökbe adás meg megint egy más kérdés...
2016. júl. 20. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!