Miért rosszabb a császár a természetes szülésnél?
A dokim szerint előfordulhat, hogy császárral fogok szülni (szemprobléma, de még ki kell vizsgálni). Amikor több közeli ismerőssel is beszéltem a dologról sokuknak volt az a véleménye, hogy "hátha mégis lehet majd neked természetesen szülni". Konkrét indok nem volt, hogy miért ellenzik magukban a császárt, inkább csak a szokásos szövegek jöttek, hogy ezt minden nő kibírta eddig, de a császár az... és itt konkrétan nem jöttek indokok, mert ugyebár mindenikük természetesen szült, tehát nem volt honnan negatív tapasztalat legyen a vágásról.
Akit császároztak, vagy aki a szakmában dolgozik ecsetelné, hogy miben rosszabb a császár a természetes szülésnél? Most már nagyon kíváncsi vagyok!
Nekem csak császár volt, szóval a természetes szülésről nem tudok nyilatkozni.
A császár egy hasi műtét. Ha volt már hasi műtéted, sejtheted, milyen utána, még add hozzá, hogy húzódik vissza a hasad, méhed, és egy újszülött babát is el kell látnod. Nem egyszerű, de ha tudod, mire számíts, akkor túlélhető.
Egyébként van olyan ismerősöm, aki próbálta mindkettőt, és azt mondja, inkább császár, mert a gátseb még rosszabb volt. Általában azért szerintem a császár után nehezebb, de látod, van, akinek meg fordítva.
Első császár,második természetes szülés.
Össze se lehet hasonlítani a kettőt.
Császár után az első felállás borzasztó volt.Napokig alig bírtam felülni,felállni.Viszont a 6 hetes kontrollra már szinte semmi bajom nem volt.
Szülésnél végigrepedt a hüvelyfalam.1órán keresztül varrtak.De utána 2 órával már zuhanyoztam,tettem-vettem.Igaz a 6 hetes kontrollon még kicsit kellemetlen volt,begyulladtak a belső varratok picit.De inkább szülnék még 10et természetesen mint 1et császárral.
Nekem mindkettőben volt részem: két hüvelyi után egy császár (faros ikerbabák miatt). Nekem az első kettő maradt meg jó élménynek, pedig fájt nagyon, de annyira természetes volt, annyira éreztem, hogy mi a jó a babáknak..és hát, ami számomra nagyon fontos volt, hogy rögtön utána kézbe vehettem, szoptathattam őket. Onnastól minden percben velem voltak. A császárhoz nem igazán tudtam mit hozzátenni, én megalázónak éreztem, kiszolgáltatottnak magam, annak ellenére is, hogy mindenki nagyon kedves volt. A piciket nem foghattam meg, mert még le voltam kötözve, mikor hozták őket, csaknem 24 óra elteltével tudtam egyáltalán érdemben foglalkozni velük, a tejem pedig véletlenül sem indult meg. A felkelés pokoli volt az első két napban, és hát jól esett volna egy alapos tusolás, de hát ugye itt csak óvatosan..
Engem függőlegesen vágtak, egy év után lett szép sima a két 'fél hasam', a hegg alig látszik, de a hasam nem húzódott vissza. Szóval nem annyira a császár ténye golt a probléma, habem inkább ez a sok vonzat, ami a szép születést és az első közös napokat beárnyékolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!