kb 4 hetes terhes vagyok dokinál még nem voltam! 10 éve cigizek napi 1 dobozt szívtam!mikor pozit teszteltem onnantól nem gyújtok rá de anyuéba mindig beleszívok 1-2 slukkot! de folyton a szemem elött lebeg a cigi és hogy rá kéne gyújtani!
2010. ápr. 15. 14:04
1/9 anonim válasza:
Hát nekem szerencsém volt,én is napi 1 dobozzal elszívtam,de én olyan rosszul voltam az elején,hogy a cigi volt utolsó amire gondoltam.... :) Pedig nem tudtam olyan beteg lenni,hogy ne gyújtsak rá,de olyan hányingerem volt,hogy azonnal le tudtam rakni... Tudom,hogy nehéz lerakni,de határozd el magad és sikerülni fog!!! :)
2010. ápr. 15. 14:09
2/9 anonim válasza:
Tedd le, ennyi. A babára gondolj! Nézegess a neten koraszülött babákról képeket... nem akarsz majd rágyújtani. Én is dohányos vagyok, de a terhességem alatt akkora volt bennem a belső gátlás, hogy nem tudtam volna rágyújtani. Ne mentegesd magad, hogy a méhlepény megszűri és hasonló dolgok. Ne gyújts rá. Amikor nagyon esz a fene érte, menj el bababoltokba nézelődni, és álmodozz a születendő kicsi emberről.
2010. ápr. 15. 14:12
3/9 anonim válasza:
Az én esetem megeggyezik az első válaszolóval!
Mintha én írtam volna!!!:)
2010. ápr. 15. 14:22
4/9 anonim válasza:
Én is cigiztem. Míg nem lettem terhes, mindig mondogattam, hogyha majd sikerül a baba, leteszem a cigit. Mikor már biztos voltam benne, pont szilveszter volt, és akkor búcsúzóul többet szívtam, de meg is undorodtam tőle pár napig. Azóta nem gyújtottam rá, most vagyok 20 hetes. Nem mondom, hogy nem hiányzik, de velem is cigizett anyukám, és koraszülött lettem, valamint elég rossz a szemem. Nem tudom, ettől-e, de komoly visszatartó erő. Csak elhatározás kérdése! Kitartás.
2010. ápr. 15. 14:24
5/9 anonim válasza:
Szerintem is az használ ha babaképeket nézegetsz, akik koraszülöttek, ugyanis akaratlanul is gondolnál arra hogy ha nem teszed le a cigit akkor te is okozhatod ezt a babádnál..
Ha nagyon rágyújtanál, gondolj arra hogy a gyermekednek azzal rosszat teszel. Ennél nincs hatásosabb, hiszen ha valaki anya lesz onnantól amúgyis a gyermek az első, tehát nem a cigiről való leszokás lesz az egyetlen és legnehezebb dolog amikor nem szabad önzőnek lenni.
Sok erőt, és jó babavárást :))
25 hetes kismama
(5 évig ex-dohányos)
2010. ápr. 15. 14:28
6/9 anonim válasza:
Én is cigiztem, és azonnal letettem, ahogy megtudtam ,hhogy terhes vagyok. Nem volt egyszerű, nekem is sokszor eszembe jutott, de a szemem előtt lebeg a születendő gyerekem, és az ellenpélda:
az egyik ismerősöm napi 4! doboz cigit szívott a 3. gyerekkel terhesen, és most is mindketten fújják rá a füstöt. Nem egyszer fulladt be a gyerek azóta, hogy kórházban kötött ki. :(
2010. ápr. 15. 14:30
7/9 anonim válasza:
Én is napi 1 dobozzal szívtam el terhesség előtt,de ahogy megtudtam,h sikerült,rögtön le tudtam tenni,mert csak arra gondoltam,h mennyire kevés oxigén jut a babábak,a cigi elszívása közben és még utána egy óra hosszát és ez eléggé visszatartó erő volt.(Ezt egyébként valami könyvben olvastam...)A nagyobbik gyerkőcömnél és a mostani tehességemnél sem jelentett/jelent gondot abszolút. Annyi,h sajna abban is biztos vagyok,h majd a szoptatás után visszaszokom rá....
2010. ápr. 15. 14:34
8/9 anonim válasza:
én rosszul voltam tőle a terhesség alatt :) előzők egyébként jókat írtak, még annyival kiegészíteném, hogy egyél sok rostban gazdag dolgot, gyümölcsöt, ilyesmit. ez azért fontos, mert egy átlagos dohányzó anyagcseréje kétszer olyan gyors, mint egy átlagos nem-dohányzóé, ezért a dohányzás abbahagyása okozhat anyagcsere-problémákat főleg kezdetben (ez gondolom nem hiányzik a terhesség alatt). és kerüld a banánt, fokhagymás ételeket, ilyesmit, amik "fognak" és tovább lassítják az anyagcserét!
2010. ápr. 15. 15:03
9/9 anonim válasza:
Én is napai egy dobozzal szívtam előtte. Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok letettem. Én mindig arra gondoltam, hogy sosem bocsátanám meg magamnak, ha valami bajt okoznék neki. Lassan 3 éve nem dohányzok, utálom a bagófüstöt, nagyon haragszok azokra akik gyerekek mellett dohányoznak. Néha eszembe jut, hogy milyen oldotta a streszt, de aztán arra gondolok, hogy milyen káros.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!